Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIGOROZNO

Hajduk će biti kažnjen zbog ovog transparenta?!

Torcida
Petar Glebov/PIXSELL
04.08.2015.
u 22:01

U poruci piše "Olujom smo oslobodili domovinu, navijačka oluja oslobodit će hrvatski nogomet!" i u potpisu stoje Veterani domovinskog rata i prijatelji.

Zbog navodnog rasizma u poruci u kojoj se na istočnoj tribini tijekom susreta sa Strømsgodsetom spomenula Oluja, Hajduku prijeti kazna od utakmice bez gledatelja i 50.000 eura kazne, doznaje nogometplus.net.

Nakon prijave i očitovanja kluba u četvrtak će pravorijek o prijavi dati Uefina Disciplinska komisija. Naime, prema delegatu susreta, Adonisu Procopiou iz Cipra nije bilo diskriminirajućih poruka tijekom susreta, a utakmicu je, prema njemu, obilježilo zakrčenje prolaza na istoku, te nešto sitno pirotehnike. Sporna poruka s istočne tribine, u kojoj se spominje Oluja, tek je u petak ujutro, nakon pregleda u Uefi, okarakterizirana kao "rasistički transparent". Kako možete vidjeti na naslovnoj fotografiji poruka s istoka je glasila: "Olujom smo oslobodili domovinu, navijačka oluja oslobodit će hrvatski nogomet!" i u potpisu stoje Veterani domovinskog rata i prijatelji.

Poruka je sporna sukladno članku 14. Disciplinskog pravilnika koji govori protiv rasizma, ali i bilo kojih političkih, vjerskih i ideoloških poruka. Treba spomenuti da je delegat notirao i poruke s kladioničarskim tiketom za koju će se tek utvrđivati je li u skladu s vrlo rastezljivim pravilnikom o onome što nije dopušteno na UEFA susretima.

Iz samog Hajduka su dosta ozbiljno pristupili problemu pa su najprije pokušali pojasniti da prijava nema nikakvog smisla, ali su iz Disciplinske komisije ustrajali u tome da o tome odlučuje komisija. Predsjednik Hajduka Marin Brbić je planirao čak osobno otići na saslušanje u Nyon gdje im je želio pojasniti da poruka na niti jedna način ne krši pravilnike UEFA-e, ali su disciplinci odbili tu mogućnost.

>> Više pročitajte OVDJE

>> Uefa odobrila Partizanu: Utakmica u Beogradu počinje minutom šutnje za žrtve Oluje!

Komentara 22

RA
rakikaki
22:16 04.08.2015.

Fare u akciji opet. Boli ih, boli, i treba da boli!

PH
Pravi-Hrvat
22:26 04.08.2015.

Čudi me da nismo kažnjeni za i za pjevanje "Moje domovine" i "Marjane, Marjane" :-)

Avatar Azriel
Azriel
22:51 04.08.2015.

hmda a partizanu dozvoljena minuta šutnje???? što na to sve kaže brand koji po vlastitim riječima ima veliki ugled u UEFA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije