Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incidenti

Svi Mamićevi ispadi: Fizički obračuni, vrijeđanja, psovke...

Zdravko Mamić, portal (1)
Daniel Kasap/Pixsell
15.03.2013.
u 18:34

Zdravko je 2011. proveo noć u zatvoru zbog kaznenog djela sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti na utakmici Dinamo – Malmö

Današnji ispad izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića podignuo je mnogo prašine. Vrijeđanje ministra Jovanovića kap je koja je prelila čašu, a Mamić je zbog toga danas priveden. No popis Maminjevih ispada prilično je dugačak. Podsjetimo se!.

Kronologija Mamićevih ispada:

1992. – Josip Šoić, predsjednik HAŠK Građanskog, u bijegu preko ograde maksimirskog stadiona pronašao je spas od batina koje mu je Mamić obećao.

1994. –  Mamić je napao delegata utakmice nakon europskog sraza Dinama i Auxerreoma.

1995. – Napao policajca koji mu je pozvao "pauk" u središtu Zagreba.

2002. – Novinaru Dubravku Sušecu obećao je da će ga "pojesti mrak".

2002. – Mamić je fizički i verbalno napao novinara Kristijana Toplaka: "Klošaru! Zgazit ću te, ubit! Neće te mrtva majka spasiti da pratiš Dinamo!"

2002. – Novinarima koji su pratili sudski proces protiv njega psovao je majku i zaprijetio da će ih zaklati ako još nešto napišu.

2003. – Fizički se obračunao s arhitektom Miljenkom Mesićem, pročelnikom gradskog Zavoda za planiranje, u kojem je Mamić završio zakrvavljene glave.

2006. – U maksimirskoj loži napao je šefa riječke POA-e Nikolu Mandekića.

2007. – Verbalno je napao dvojicu navijača u zagrebačkoj zračnoj luci optuživši ih da "zavedeni Srbin i Musliman ruše Hrvatsku", a sve je popraćeno poznatim trganjem odjeće i skidanjem na Plesu.

2008. – Verbalno je napao novinarku Romanu Eibl.

2008. – Zdravko Mamić verbalno je napao novinara Ivicu Blažička nakon derbija u Splitu s Hajdukom, ali se s njim naknadno nagodio na sudu.

2010. – Prijetio je novinaru Borutu Šipsu. "Nabijem te na kur..! Kretenu! Kad ne budem više u Dinamu, razbit ću te ko mačku! Đubre jedno pokvareno... Razbit ću ti stolicu na glavi!"

2010. – Verbalno je napao prof. dr. sc. Ivana Šibera.

2010. – Verbalno je napao ministra Branka Vukelića.

2010. – Zdravko Mamić prijavljen je zbog vrijeđanja i fizičke prijetnje novinaru Borutu Šipsu: "Kad ne budem u Dinamu, prebit ću te k’o mačku!" Slučaj je završio na sudu.

2011. – Zdravko Mamić izbačen je iz sudnice, reagirali su pravosudni policajci.

2011. – Zdravko je proveo noć u zatvoru zbog kaznenog djela sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti na utakmici Dinamo – Malmö. Na kraju je kažnjen samo zbog remećenja javnog reda i mira.

2011. – Verbalno je napao i potjerao trenera Vahida Halilhodžića uz psovanje "muslimanske majke".

2012. – Nekoliko je puta javno vrijeđao ministra Željka Jovanovića, a kulminacija je bila danas.

>>>Zdravko Mamić priveden, prijeti mu do tri godine zatvora

Na dnu članka možete ispuniti anketu "Što mislite o Mamiću i njegovim ispadima?"

 

Ključne riječi

Komentara 13

ED
edelstein
18:45 15.03.2013.

Stovani novinari bilo bi korektno da sada stavite cijeli popis uvreda i provokacija kojima ste vi u proteklim godinama namjerno provocirali i ponizavali Mamica.

PO
protiv Ostojića
18:57 15.03.2013.

Mamicu care!

Avatar kobra22
kobra22
20:09 15.03.2013.

Njemu i nama jedimo se može pomoči ako ga se smjesti na psihijatriju za sva vremena!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije