Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka za Nyon

Šuker je još student: Davor je na 2. godini preddiplomskog studija

Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
04.03.2015.
u 18:30

Davor Šuker sprema se u Skoplje, Berlin i London na predstavljanje svoga programa

Službena stranica HNS-a objavila je da predsjednik Davor Šuker kreće u diplomatsku ofenzivu, nastavak predstavljanja svoga izbornoga programa i lobiranja za Izvršni odbor Uefe. Sljedeća stanica je Skoplje, potom Berlin i London.

Šuker je, dakle, krenuo. A što rade ostali kandidati za Platinijevu vladu? Za jednoga znamo sigurno da je u akciji, još otprije mjesec dana. Naime, dok je Šuker provodio odmor u Americi, predsjednik norveškog nogometnog saveza, ambiciozni Yngve Hallen, doletio je iz Osla u Zagreb, a potom taksijem odjurio u Ljubljanu, gdje se sastao s predsjednikom slovenskog saveza, odvjetnikom Čeferinom. Iznio je svoje ideje, lobirao za slovenski glas i istoga se dana vratio u Oslo.

Tražeći one koji nemaju potrebu lobirati, čija su imena ziceri na Platinijevoj listi, dolazimo do moćnoga ukrajinskog tajkuna Grigorija Surkisa, španjolskog Baska iz Bilbaa, Uefina doajena Villara te Bugarina Borislava Mihajlova.

Ne miče se iz Sofije

Bivši proslavljeni vratar, uvijek siguran glas za Platinija, nije se maknuo iz Sofije uvjeren kako mu ne gine još jedan četverogodišnji mandat u vrhuški Uefe. Mihajlov i Šuker imaju dvije dodirne točke: obojica su bila vrhunski nogometaši i obojici je rejting u domaćem nogometnom puku ravan – nuli.

Šuker ne skriva da je Mamićeva "produljena ruka na terenu", dok je Mihajlov vojnik moćnoga vlasnika Ludogoreca Kirila Domuščijeva. Dokazuje se iz kola u kolo. Evo, protekloga vikenda igrač Ludogoreca Cosmin Moti dobio je crveni karton na utakmici u Loveču i u tunelu se potukao s policajcem, a savez mu je opalio drakonsku kaznu – jednu utakmica neigranja. Nitko i ništa protiv Ludogoreca, to stoji u statutu bugarskog saveza kojim vlada Mihajlov. Svaka sličnost s našim nogometnim prilikama – nije slučajna...

Mihajlovu i Šukeru zajedničko je i što jedini među kandidatima nisu akademski obrazovani. Davor je formalno još student; u svibnju 2013. godine upisao je preddiplomski studij menadžmenta sporta i sportskih djelatnosti na Visokoj poslovnoj školi Libertas. Dogurao je do druge godine.

Osim Španjolca Villara, koji je doveo Euro 2020. u svoj rodni grad Bilbao, i Škot Campbell Ogilvie može se pohvaliti istim pothvatom. Ako je Uefu pridobio da se EP igra u Glasgowu (naš savez nije se ni prijavio), onda u utrci za Izvršni odbor ne može biti autsajder. Svakako je ozbiljniji kandidat od anonimaca iz Walesa, Norveške ili s Islanda. Podsjećamo, od 12 kandidata u Izvršni odbor ući će njih sedmorica.

Ogilvie će biti heroj

Ogilviea možemo smatrati i svojevrsnim revolucionarom u domaćim okvirima jer je podupro inicijativu o ukidanju zabrane točenja alkohola na utakmicama domaće lige koja je na snazi još od 1980. godine. Treba li uopće reći da će, prođe li ova ideja, biti heroj diljem domovine...

Šuker zasad nije donosio revolucionarne odluke, ali revoluciju je ipak uspio izazvati. Pola Splita nosilo je po rivi transparente s njegovim likom...

>>Šuker je program odnio u Sarajevo, a nije predstavio u Zagrebu. Evo što je sve obećao

>>HNS naljutio Baldasara: Nećemo doći na sastanak s vama!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije