Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE DOSUDIO JEDANAESTERAC

Sudačka komisija potvrdila da je Domagoj Ljubičić oštetio Hajduk!

Domagoj Ljubičić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
26.07.2014.
u 12:17

Ipak, dodijeljena mu je zadovoljavajuća ocjena. Istovremeno, zbog negodovanja na račun njegovih grešaka, Vučević i Vučko drastično su kažnjeni.

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza utvrdila je kroz analizu da je Hajduk u dvoboju prvog kola Prve HNL oštećen protiv Istre 1961. Sudac susreta bio je Domagoj Ljubičić.

Zbog negodovanja na njegov račun, sportski direktor Hajduka Goran Vučević i pomoćni trener Jurica Vučko kažnjeni su svaki s po tri tisuće kuna i mjesec dana zabrane obavljanja svojih funkcija. S druge strane, sudac Ljubičić je bez obzira na katastrofalne greške dobio zadovoljavajuću ocjenu.

Prenosimo analizu Komisije:

86. min. – sudac utakmice je pogriješio u primjeni tehničke i stegovne mjere. Nije dosudio kazneni udarac za domaću momčad te nije opomenuo igrača gostujuće momčadi koji je skrivio prekršaj.

Kontrolor utakmice ocijenio je suca zadovoljavajućom ocjenom s jednom značajnom pogreškom sukladno Pravilniku o ocjenjivanju sudaca s napomenom da bi se suca ocijenilo dobrom ocjenom da nije bilo te značajne pogreške suca.

Napomena Povjerenika za suđenje Prve HNL Ivana Peraića:
 
1. Prilikom određivanja sudaca za 01. kolo Prve HNL vodio sam se logikom da odredim najbolje i najiskusnije nogometne suce koji su uvršteni na listu za suđenje i pomoćno suđenje Prve HNL za natjecateljsku 2014./2015. godinu.
 
2. Sudac navedene utakmice (Domagoj Ljubičić) dobro je sudio tijekom čitave utakmice i osim pogreške u 86. min. kada je propustio dosuditi prekršaj u kaznenom prostoru gostujuće momčadi što je „plod“ trenutne dekoncentracije i krivog postavljanja na terenu za igru.

3. Smatramo da ova pogreška suca nije usmjerena protiv HNK „Hajduk“ (Split).
 
4. Greške igrača ili trenera su sastavni dio nogometne igre gdje su i greške sudaca moguće bez ikakve zlonamjere da se ošteti bilo koji klub u Prvoj HNL.
 
5. Smatramo također da medijska priopćenja i izvještavanja budu korektnija te da se ne potenciraju samo greške sudaca i na taj način potiču javnost na sumnju u objektivnost koja otežava nogometnim sucima obavljanje njihove dužnosti na terenu za igru.
 
6. Sukladno Pravilniku o određivanju sudaca, čl. 12, sudac se stavlja na raspolaganje Povjereniku za suđenje nižeg stupnja natjecanja (Druga HNL) te kada ostvari zadovoljavajuću formu isti će se koristiti za suđenje Prve HNL."

>> Vučević i Vučko suspendirani na mjesec dana zbog napada na suca Ljubičića

Komentara 5

BE
belimo
15:12 26.07.2014.

Kada je koji sudac snosio ozbiljnije posljedice za svoja sllanja koja je napravio slučajno ili namjerno za lovu ili po naredbi iz centrale....Zbog onoga Japanca uzbudilo se pola nogometnoga svijeta ali ne i FIFA. Isto je i u HNL-u, odnosno HNS-u.

LE
let3
20:16 26.07.2014.

Nije bio jedanaesterac.

YB
ybro
14:13 26.07.2014.

Kakva liga takvi i suci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije