Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAjduk dočekuje zadar

Štimac: Šteta što sad ne mogu pitati Poklepovića za savjet

Igor Štimac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
01.03.2015.
u 10:02

– Suvišno je trošiti riječi o Poklepoviću, on je trenerski velikan – rekao je Štimac, koji je među prvima tvrdio da Hajduku ne treba Edoardo Reja na klupi, već Stanko Poklepović

Sjećanja sežu tamo u kolovoz 1985. godine kada je Hajduk gostovao kod novog prvoligaša Prištine. I izgubio sa 0:1 u paklenom ozračju. Stanko Poklepović vodio je Hajduk, ta će utakmica ostati u pamćenju po tome što je Goran Milanko postao najmlađi igrač u povijesti koji je zaigrao za prvu momčad. Tek 24 godine kasnije taj primat uzet će Mario Tičinović. Ali u Prištini je tada debitirao i jedan nemirni Metkovac, stoper od formata. O Igoru Štimcu je riječ.

Nećemo igrati bunker

– Da, kod Poklepovića sam debitirao za Hajduk. Ubacio me u igru umjesto Ivana Gudelja. Kasnije sam otišao na posudbu u Dinamo iz Vinkovaca, pa se vratio u Hajduk. Poklepović je učinio velike stvari za moju nogometnu karijeru. Da nisam na njega naletio, tko zna što bi bilo sa mnom. Nakon svih ovih godina mogu reći da sam sretan što su nam se putovi spojili – kaže Štimac.

E to Špacino dijete stiže u Poljud. Štimac sa Zadrom dolazi na megdan Poklepoviću.

– Suvišno je trošiti riječi o Poklepoviću, on je trenerski velikan – rekao je Štimac, koji je među prvima tvrdio da Hajduku ne treba Edoardo Reja na klupi, već Stanko Poklepović.

– Bit će užitak, znam da je Poklepović rekao da ne može biti iznenađenja jer pozna mene i moj stožer. To je istina, ali poznamo i mi njega. Ono što je sigurno, igrat ćemo nogomet, nemamo se namjeru braniti, zatvarati u bunker. Valjda ćemo naći lijek za Špacinu spiralnu impostaciju – poručio je Štimac.

Uzajamno je to poštovanje između Štimca i Poklepovića. Znamo da se puno puta, otkako je ušao u trenerske vode, Štimac čuo s Poklepovićem.

– Istina, toliko smo puta se čuli, razgovarali. Svaki je razgovor s njim malo trenerske predavanje. Šteta je što ga sad ne mogu pitati za savjet – zaključio je Štimac.

A što kaže osebujni Poklepović, najstariji trener u Europi, koji se pomno brine o svim detaljima svoje momčadi?

Postava kao protiv Dinama

– Štimac je odličan, prošao je izborničku izvedbu, on se može hrvati sa svakim, pa i sa mnom – kaže Poklepović.

– Čak i s vama! Nekako ne vjerujemo u to – bacili smo rukavicu Poklepoviću.

– Obojica imamo gard, jači je od mene. A može i seksualno, za razliku od mene. Ali iznenaditi me ne može. Štimac će igrati sa svojim poznatim rasporedom, protiv nas će se postaviti kao i protiv Dinama – u svom stilu kaže Špaco.

Svaka njegova rečenica graniči s briljantnom izjavom. Na pitanje kako mu diše momčad Špaco odgovara:

– Nisam blizu da im čujem dah. Ono što je sigurno, maksimalno ću poštovati Hajdukov započeti projekt, ali i rezultat!

>>Hajduk bez Sandra Gotala mjesec i pol dana

Komentara 2

LI
lika64
12:22 01.03.2015.

pusti gnk Osijeku pa što,

Avatar Pacov
Pacov
11:49 01.03.2015.

A vidjet cemo uvijek zadar pusti hajduku dok je borba za europu,a uvijek hajduk pusti kad se vec zna da je hajduk u europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije