Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi u Poljudu

Sramota! Maskirani huligan sa šipkom uzeo nam derbi

Hajduk - navijač
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/9
12.03.2017.
u 08:24

Na Jadranskom derbiju 24. kola Prve HNL, između Hajduka i Rijeke (1:1), bilo je doista svačega. Od međusobnih verbalnih vrijeđanja navijačkih skupina Torcide i Armande, preko bakljade zbog koje je bio prekid pet minuta, pa sve do utrčavanja domaćih navijača u teren. No, krenimo redom. Rijeka je i dalje ostala jedina nepobijeđena momčad HNL-a. Hajduk je bio bolji, dugo je vodio sa 1:0, ali i s osvojenim bodom pomogao je Dinamu koji sada zaostaje četiri boda.

Matjaž Kek nakon 16 utakmica i dalje je nepobijeđen protiv Hajduka, a na Kantridi je od 2013. godine. Zanimljivo je da je Rijeka do jučer četiri puta za redom slavila na Poljudu, a Hajduk je zadnji put slavio 2011. godine, u kolovozu Kek je nakon ovog susreta postao najdugovječniji trener na utakmicama između Rijeke i Hajduka – 16. put , a jedan manje ima Ivan Katalinić.

Ako je netko pomislio da zbog lošijih igara Hajduka, te činjenice da se ne bore za vrh, navijači Hajduka neće doći u velikom broju taj se prevario. Došlo je preko 10.000 navijača Hajduka. A došlo je i 1500 navijača Rijeke.

Nažalost, ubrzo je na tribinama počelo verbalno vrijeđanje. Dok je Armada navijala vičući “ubi, ubi tovara”, Torcida je uzvratila na još gori način.

U nekoliko navrata izvjesili su natpis “Morem plovi jedna mala barka”. Bila je to asocijacija na temu dolaska navijača Rijeke u Split (op.a. trajektom). I ne bi tu bilo ništa sporno da taj natpis nije napisan ćirilicom?!

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

U redu, brzo je taj transparent “nestao” s tribine, ali opet bio je dovoljno dugo da ga se primijeti. A isto je jako ružno bilo čuti s tribina gdje su bili navijači Hajduka kako odjekuje “Ubi, ubi, Srbina”.

U nastavku novi “biser” Torcide”. U 55. minuti počela je velika bakljada. Stotine baklji palo je na atletsku stazu, ali i na travnjak. Dobro da neka nije pogodila riječkog vratara Prskala. A jedna je bila prilično blizu.

Prekid je potrajao pet minuta, tijekom kojeg su domaći navijači “častili” Armadu i Rijeku s povicima – Srbe ne vrbe.

Armada nije ostala dužna – Vi ste Titovi, Tito je vaš. I kada smo pomisli da je to sve, u sudačkoj nadoknadi dogodio se novi propust organizatora. S tribine gdje su bili navijači Hajduka došao je jedan navijač i pokušao udariti suca koji je bježao glavom bez obzira. Nitko do redara i policije nije ni trepnuo pa je još nekoliko navijača utrčalo.

Navijač koji je preskočio ogradu i ušao u natjecateljski prostor, nakon čega je iz vatrogasne kante uzeo vatrogasnu metalnu štipaljku, uhićen je i nad njim je izvršeno kriminalističko istraživanje, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinske županije.

I dok je sudac Zebec bježao od maskiranog navijača poput kakvog dobrog sprintera, igrači su mirno gledali što se događa.

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL

– U jednom trenutku vidio sam da jedna navijač trči prema igralištu. Nisam mislio da će se dogoditi nešto strašno, ali opet nije bilo ugodno – rekao je Marko Ćosić, stoper Hajduka.

I u loži nije bilo sigurno. Prema Damiru Miškoviću, predsjedniku NK Rijeke, poletjela je jedna boca.

– Ovo što se dogodilo potkraj utakmice nije dobro za nikoga, to je tužno. Kao što je i tužno to da me netko pogodio bocom u loži. To su ružne stvari – istaknuo je Mišković.

>>Petev: Poništen autogol zbog zaleđa?! A da se dogodilo obrnuto, tri dana bi se pisalo samo o tome

Komentara 54

Avatar zagorac2
zagorac2
08:55 12.03.2017.

jugo derbi

BE
belixyt
09:05 12.03.2017.

bravo mediji....ovo je Hrvatski heroj treba mu podić spomenik kao neznanom junaku....nogomet pistoji radi takvih i oni upravljaju nogometom i donose zakone....

AB
abendblatt
09:10 12.03.2017.

Hajdukova pocasna loza, je loza pocasnih hilogana Hajduka, kad nema Nanica, dobar je i Miskovic, fali im bubuljavi Ljubo da odmah optuzi Miskovica ,osudi i zabrani mu rad u nogometu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije