Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Franjić presudio

I Split pobijedio Dinamo, modrima se ovo dogodilo prvi put od 2008.!

Split - Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/10
30.10.2015.
u 19:58

Dinamo je prvi put od rujna 2008. godine izgubio dvije uzastopne utakmice u HNL-u. Tada ih je prvo na Maksimiru pobijedio Hajduk, a onda i Slaven Belupo u Koprivnici

U prvoj utakmici 15. kola HNL-a, Split je na Parku mladeži pobijedio Dinamo sa 1:0. Jedini pogodak na susretu postigao je Petar Franjić.

Početak susreta je obećavao, igralo se u prvih 20 minuta otvoreno s obje strane i nizale su se prilike, Zagorac je dobro obranio Pjaci, a Ježina Mršiću i Franjiću, a onda se pretvorilo u uspavanku. Igralo se čvrsto i bez puno ideje, a nervoza je rasla kako su minute odmicale. Ipak, jednu od rijetkih pravih prilika iskoristio je Split, u 33. minuti Vidović je dao dao krasnu loptu za Franjića koji je lijepo matirao Ježinu, što se na kraju pokazalo ključnim.

Dinamo je u nastavku napao, ali sve je to djelovalo stihijski i bezidejno, a Split se dobro branio i na kraju zasluženo došao do tri boda. Gostujući navijači bunili su se jer je sudac Ivan Bebek pokazao devet minuta nadoknade (jer se Oremušu nekoliko minuta ukazivala pomoć), ali njihova momčad izdržala je i to pa je počelo veliko slavlje.

Dinamo je prvi put od rujna 2008. godine izgubio dvije uzastopne utakmice u HNL-u. Tada ih je prvo na Maksimiru pobijedio Hajduk, a onda i Slaven Belupo u Koprivnici. Stoga ne treba čuditi da se sada nalazi tek na trećem mjestu. Zanimljivo, modri su imali niz od 50 utakmica bez poraza u ligi i prekinula ga je Rijeka prošlog vikenda, a sada je momčad Zorana Mamića još jednom kiksala.

Hajduk je tako ostao prvi sa 29 bodova, Rijeka ima 28, Dinamo 27, a Split 25. U nedjelju se igra Jadranski derbi, Hajduk dočekuje Rijeku.

>>Tijek susreta možete pogledati OVDJE!

>>Burić: Rijeka je financijski moćnija od nas, a jedva čekamo početak derbija

>>Kapetan Nikola Moro: Navijač Hajduka, a svim srcem igra za Dinamo

Ključne riječi

Komentara 61

Avatar škrljevo
škrljevo
20:02 30.10.2015.

da je bilo još 25 minuta sudačke a ne samo 9 vidjeli bi splićani

KU
kupusizec
19:54 30.10.2015.

A da je produžio bar 12

RA
raunig1
19:52 30.10.2015.

Bebek=Maksimovic 9min nadoknade hahahh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije