Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo - Juventus 0:4

Sopić nakon teškog poraza: Radili smo pogreške za dječji vrtić. Agresija nije bila na nivou

Marko Pjaca i Mario Mandžukić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
27.09.2016.
u 23:34

Pripremali smo se tri, četiri dana. Znali smo da nam stiže jedna od najjačih momčadi Europe. Dali smo sve od sebe, Juventus nas je probio. Nažalost, rezultat je realan - rekao je kapetan Domagoj Antolić

Dinamov trener Željko Sopić nakon poraza od Juventusa (0:4) u 2. kolu Lige prvaka naglasio je kak nije očekivao takav rezultat.

- Umjesto da protivnika koji je tri koplja iznad, učinite nervoznim i unesete nezivjesnost, mi primimo dva jeftina gola. Ma u takvoj utakmici ako želite rezultat ne smijete pogriješiti ni jednom, a golman mora obraniti 3-4 mrtvaca, to je tako na tom nivou, piše Goal.

- Agresija nije bila na nivou. Zato što je Juve toliko moćan da ne možemo doći do faula ili smo premekani, to moramo analizirati, ali definitno im nije lako igrati je Juve stalno napada dubinu i mijenjaju stranu, sijeva sa svih strana.

Sopić ističe kako je ovo bila lekcija Dinamovim igračima.

- Juve je jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka, kad su Pjaca i Mandžukić druga opcija, onda što pričati. To je bila lekcija, ali ne mogu se oteti dojmu da smo mogli, da nismo radili pogreške za dječji vrtić, bolje proći. Zamisao je bila doći do poluvremena s pozitivnim rezultatom, ali dubinska lopta s centra, pogreška, to su top igrači koji to kazne...

U nedjelju slijedi utakmica s Hajdukom.

- Okrenuo sam se vikendu i Hajduku već nakon 0:2 i neke zamjene su bile ciljane za vikend.

Juventusov igrač i strijelac prvog pogotka Miralem Pjanić očekivao je pobjedu Stare dame.

- U Ligi prvaka nikada nije lako igrati. Bili smo dobri, kontrolirali smo utakmicu i zasluženo smo pobijedili - rekao je Pjanić.

- Dinamo je igrao kod kuće, mi smo očekivali tešku utakmicu ali su nam oni jednostavno dali više prostora kojeg smo mi dobro iskoristili. Nismo im dali šanse i kvalitetnija momčad je na kraju pobijedila - zaključio je Pjanić.

- Pripremali smo se tri, četiri dana. Znali smo da nam stiže jedna od najjačih momčadi Europe. Dali smo sve od sebe, Juventus nas je probio. Nažalost, rezultat je realan. Dobro smo počeli s dvostrukim blokom, ali nije išlo. Navijači su nas sjajno bodrili od početka. Morat ćemo brzo zaboraviti Juve jer nam stiže Hajduk. Moramo sakupiti glave i krenuti pobjeđivati - rekao je kapetan Domagoj Antolić.

- Juventus je jedan od boljih klubova na svijetu. Mi smo dali maksimum, poslušali smo trenera, a u analizi ćemo vidjeti koliko smo te ideje proveli u djelo. Oni su kvaliteta iznad nas, to nam je bila lekcija za dalje, da mladi dečki vide kakav je nogomet i što ih čeka u budućnosti - rekao je Dinamov branič Gordon Schildenfeld i dodao:

- Navijači? To je ono što nam je trebalo. Drugačije je kad su oni tu i kada se navija.

Slijedi dvoboj s Hajdukom.

- To je naš derbi i tu mi moramo pokazati svoju snagu u kvalitetu. Bitno nam je vratiti se u HNL  i pobjeđivati, to su naše utakmice - zaključio je Šifo.

Komentara 12

Avatar cluesblues
cluesblues
00:09 28.09.2016.

iskreno mislim da bi bolje prosli veceras da smo umjesto golmana imali jos jednog igraca u polju, jer sve sta se pukne prema golu i udje, i to ne sam na ovoj tekmi, tak je bilo i protiv osijeka, rijeke, lyona…a dodatni igrac bi mozda oteo poneku loptu, mozda bi blok bio bolji…ovo sa semperom je neuspio eksperiment, i zapravo prilicno neozbiljan - k tome, potrosili budu decka, trebalo ga je ostavit u mladoj momcadi jer jos nije zrel za seniorski nogomet…glupo se hvalit kak je on 4 najmladji golman u lp-u, jer se zaboravlja da ostala trojica nisu imala ispred sebe shifu, sigalija, pivarica…ovo je neozbiljno, ne znam kaj se ocekivalo, da ce semper branit mrtvace, pa ne moze obranit niti ono sta bi svaki iskusniji golman u hnl-u obranil…dinamu treba iskusni golman koji ce ispravljat greske onih balvana u obrani...

DM
drazen.muhvic
06:34 28.09.2016.

Šempera se prvo hvali, a sad ga se kudi. Iskreno, mali je prezelen za seniorsku konkurenciju, jer velika je razlika braniti protiv juniora, a zatim protiv svjetski kvalitetnih igrača. Uz sve to on mi se čini premekan, nekako mi fali kod njega ona golmanska agresivnost, izgleda mi (oprostite na izrazu) kao da mu je tur pun govana. Sad ćete reći, pa dečko je mlad, nema iskustva i slično tome. Sve to je znala i "struka" u Dinamu, pa su ga svejedno bacili u vatru, valjda se nadajući da će ga nešto lopti pogoditi, pa će ga se deblje prodati. Ovako bi to mogao samo biti još jedan u nizu mladih perspektivnih golmana koje je Dinamo olako potrošio.

DR
dragover
07:34 28.09.2016.

Bilo je negledivo jedna momčad je igrala nogomet a drugi zujali po terenu ko muhe bez glave. Kad ekipa igrać ,nezna planski trčati,blokirati u obrani ,dati prvu loptu u napadu ,kad nema pojma gdje joj se nalazi njezin a pogotovuu protivnikov igrač,ona nema šta tražiti u utakmici sa protivnikom ala Juve. Zanima me dali će trener Dinama sjest sa igračima i raditi analizu utakmice pa gospodo gledajte zašto ste izgubili utakmicu bez ispaljenog metka.Koliko je bilo dodavanja iz prve a koliko zabijanja u dva tri protivnička igrača ,koliko je bilo paničnih ispucavanja bunarenja lopte jer u par sekundi protivnik radi presing na igrača i loptu. Rad za stolom gledanje utakmice sa igračima i učenje od Modriča Rakitiča Sergeja Ramosa Mesija itd jednako je važan kao i rad sa loptom učiti dodati loptu,kretati se sa loptom i bez nje , steči snagu.Bez toga svega nema nogometa i ne treba psovati igrače oni su upravo onakvi kako ih uče (kranjčar i slični).Radni dan bravara mehaničra je 8 do 10 sati uz stalno učenje novim tehnikama,tako bi trebao biti i vama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije