Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROBLEMI

Slišković blokirao Hajdukov račun za 1,1 milijun kuna

09.03.2010., Split - Nogometna legenda Blaz Sliskovic sa smjeskom na licu po izlasku iz zgrade Opcinskog suda u Splitu gdje se spori s Hajdukom u vezi potrazivanja iznosa od 270 000  eura. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
12.09.2014.
u 08:15

Želio se nagoditi s klubom, ali bijeli nisu htjeli i sada će platiti

Davno je bio rujan 2004. godine. U Kleku, u kući obitelji Štimac, tadašnje rukovodstvo Hajduka (Branko Grgić, Igor Štimac, Ante Žaja) nagovaralo je Blaža Sliškovića, tada izbornika Bosne i Hercegovine, da se prihvati Hajdukove klupe. Da, to je ona godina kada se dogodio Shelbourne, tada se počelo klicati "uprava odlazi".

Početak krize 2004.

Mnogi će reći da je tada počela Hajdukova kriza. Deset godina poslije, Slišković je Hajduk prvi put vodio protiv Zadra 28. kolovoza 2004. godine, opet su isti akteri na sceni. Još se vuku repovi iz tih dana kada je Slišković bio trener, ostalo je njegovo potraživanje od 2,4 milijuna kuna (u taj iznos uključeni su kamate i troškovi postupka). Te je godine Hajduk postao prvak, Slišković je smijenjen osam kola prije kraja, a na klupi je sjedio Štimac. Sada je Slišković, nakon više od šest godina sudovanja, sjeo na Hajdukov račun, blokirao ga za iznos od 1,1 milijun kuna. Neki izvori iz Hajduka tvrde da nije 1,1 milijun kuna već 800 tisuća kuna, ali to je sada manje bitno. Uglavnom, Slišković je dobio presudu da mu je Hajduk dužan oko 2,4 milijuna kuna. Sliškovićeva tužba išla je na više od tri milijuna kuna (s kamatama i troškovima), presuda je donesena na 2,4 milijuna kuna i povratka više nema. U dva je navrata slavni Baka, jedan od najvećih ljubimaca navijača u povijesti, dolazio u Poljud, želio se dogovoriti, ali povratnog odgovora nije bilo.

Čeka ih nezgodni Zagreb

Odnosno, bilo je, Hajduk je Sliškoviću govorio da će ga dobiti na sudu, ali na kraju je Baka pobijedio. Dolazila je i njegova odvjetnica Doris Košta, no dogovora nije bilo. U jednom trenutku Slišković se bio spreman nagoditi s Hajdukom, bio bi zadovoljan da mu je isplaćeno nekih 700-800 tisuća kuna, ali ništa. Dakle, dogovor je sljedeći, blokiran je 1,1 milijun kuna s Hajdukova računa i u roku od 30 dana Slišković će moći raspolagati tim novcem, a ostatak se mora platiti u dvije rate do kraja godine. S tim da i Hajduk ima neka potraživanja prema Sliškoviću, riječ je o stotinjak tisuća kuna zbog troškova postupka, na što će Sliškovićeva odvjetnica sigurno pristati.

U svjetlu toga Hajduk će se vratiti prvenstvenim obvezama, čeka ga Zagreb u Kranjčevićevoj.

Ključne riječi

Komentara 13

LI
Lisabon
08:43 12.09.2014.

Sad ce zapoceti vrijedjanje Sliskovica na svim portalima.Najvise mi se svidja recenica:...Hajduk je govorio da ce ga dobiti na sudu.....????????????Jos ostaje problem ,dali ce u roku 30 dana Hajduk imati na racunu 1,1 mio kuna?

KU
kufmaario
08:59 12.09.2014.

Gdje se god lopov Stimac pojavi tu odmah dodje do problema

JA
JackRussell
11:16 12.09.2014.

Bitno da se "tamo doli" sprdaju s Dinamom kako je izbjegao platiti dugove nekim od bivših igrača zato što se pretvorio u Udrugu, a u Hajduku odbijaju platiti dug svom bivšem treneru zato što službeno nije bio uveden kao trener jer nije imao dozvolu, a svejedno je vodio klub s klupe na utakmicama. Hajduk je sramota hrvatskog sporta, a hajdukovci najveći licemjeri koje je život stvorio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije