Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMILJEN

Slaven Bilić bi čekićarima mogao 'iskovati' 
i navijačku pjesmu

Slaven Bilić
Foto: Reuters/Pixsell
30.01.2016.
u 14:53

'On taj posao doživljava s puno emocija, s dozom strasti, uvijek vidim iskru u njemu. Kad mu je bilo krštenje kćeri slagao je strukturu momčadi, spominjao je šest-sedam igrača, a želio barem tri.'

Liverpool treći put, njegov omiljeni klub iz djetinjstva za koji nema popusta. Slaven Bilić je dva puta ove sezone srušio "You'll never walk alone", nastavio niz koji je započeo s Beșiktaşem kada je Liverpool izbacio iz Europske lige. Izgleda da mu je svjedeno tko je na klupi kad su Redsi s druge strane, njegov put su pobjede.

Sada West Ham protiv Liverpoola igra u FA kupu, ali Bilićeva se zna, samo ga pobjeda zanima. "Super Slav", kako mu tepaju engleski mediji, u zemlji koju obožava živi najljepše dane trenerske karijere, a u njegovu Splitu njegovi prijatelji drže palčeve. Dado Pastuović, poznati glazbenik, jedan je od najboljih Bilićevih prijatelja. Znate onu "Dalmacijo" kada Poljud poludi, Pastuović je koautor te pjesme.

Svjedoci vremena

– Slaven i ja prošli smo puno stvari, jedan drugome postali smo svjedoci vremena, života. Naše prijateljstvo ima jednu drugu dimenziju – govori nam Pastuović.

Kada priča o Biliću oči mu se stisnu, u svakoj riječi osjeća se poštovanje i ljubav prema prijatelju. I užitak što radi čuda u Premiershipu, Bilić je s West Hamom prvak Londona, Manchestera i Liverpoola, u nekoliko mjeseci na klupi West Hama srušio je sve velikane.

– On taj posao doživljava s puno emocija, s dozom strasti, uvijek vidim iskru u njemu. Kad mu je bilo krštenje kćeri slagao je strukturu momčadi, spominjao je šest-sedam igrača, a želio barem tri. Među njima je bio i Payet, koji je pravo čudo. Ma, Slaven živi ostvarenje svog sna, on je sretan što je trener, što je stigao do Engleske, koju je uvijek doživljavao drukčije – kazuje Pastuović.

Kada smo već spomenuli čudesnog Payeta, onda valja spomenuti kako je Bilić javno kazao da Payet, unatoč brojnim ponudama, mora ostati u West Hamu.

– Ne postoji novac na svijetu za koji bismo pustili Payeta da ode iz kluba – kaže Bilić.

A Pastuović smatra da je baš Bilićev pristup bitan za briljantne predstave Payeta. I ne samo njega.

– Nekada mu po licu vidim što će se događati. Nedavno je West Ham gubio jednu utakmicu, nakon poluvremena sam vidio Slavenov izraz lica i znao sam da ne mogu izgubiti. Tako je i bilo – rekao je Pastuović.

Prijateljstvo traje još od zajedničkih dana Pastuovića i Bilića na splitskom Pravnom fakultetu. Brzo su se nogometaš i muzičar našli na istim valnim duljinama. Valjda i zbog Slavenove ljubavi prema muzici i Dadine prema nogometu. Još tamo početkom stoljeća osnovali su sastav Newera u kojem je Slaven svirao ritam-gitaru.

Često ide na koncerte

– Nismo svirali sigurno ima sedam-osam godina. Posljednja ozbiljnija svirka bila je dok se pripremala himna "Vatreno ludilo" s Rawbauom – kaže nam Pastuović.

Na stalnoj su liniji, pogotovo kada Bilić obilazi londonske dvorane.

– Redovito ide na koncerte, London je svjetska meka, nema šanse da Slaven propusti neku pravu stvar – rekao je Pastuović.

Tko zna, možda se autor najbolje Hajdukove navijačke pjesme i Slaven opet nađu u studiju. Dadi su već neke stvari na umu, nešto je već i smislio.

– Možda bismo mogli napraviti jednu navijačku za West Ham. Trener koji je napravio revoluciju u tom klubu mogao bi navijačima pokloniti hit koji će ostati vječan – zaključio je Pastuović.

>>Veliki Gerrard dao nevjerojatan kompliment Slavenu Biliću i Hrvatskoj!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije