Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPOKON SPREMAN

Schildenfeld: Ma kakva Grčka, neću o tome ni pričati!

Gordon Schildenfeld
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
09.02.2016.
u 16:18

'Sva sreća, nikakvih problema nije bilo na ovim pripremama, drago mi je da je pripremama kraj, da sam spreman i veselim se početku sezone, nedostajalo mi je igranje.'

Igrala se ljetos četvrta minuta pripremne utakmice u Sloveniji, i tu je minutu Gordon Schildenfeld dobro zapamtio. Naime, tada je prvi put zaigrao za Dinamo nakon što se vratio u klub iz Maksimira nakon niza klubova u kojima je dotad igrao, ali u toj minuti osjetio je grč i izašao van. Grč se pokazao ozbiljnim problemom, Šifo se nekoliko puta vraćao u puni trening i mišić bi mu ponovno stradao i na kraju u jesenskom dijelu sezone nije za plave igrao ni minutu. A doveden je kao pojačanje, stoper koji će napokon stabilizirati nesigurnu obranu plavih.

Nikad takva stanka

Sada je ta ozljeda napokon iza njega, s priprema u Španjolskoj vratio se s osmijehom. Doduše, malo ga je boljela natučena šaka, ali to nije problem, glavno da su noge u redu.

- Sva sreća, nikakvih problema nije bilo na ovim pripremama, drago mi je da je pripremama kraj, da sam spreman i veselim se početku sezone, nedostajalo mi je igranje - pričao nam je Schildenfeld koji je bez problema u Španjolskoj igrao i utakmice.

Onda su vam ove pripreme valjda bile ljepše od onih u Sloveniji.

- Bile su dobre, nisam trenirao samo dva dana. Odlično se osjećam.

Je li bilo ružno gledati svoju momčad kako igra, a ne sudjelovati u tim utakmicama, pa i protiv velikih suparnika kao što Bayern, Arsenal, domaći derbiji?

- Nije mi bilo ružno gledati, ali mi je ružno bilo što sam gledatelj. Dečki su igrali dobro, ispunili su sve ciljeve, Liga prvaka je dobro prošla. No, nije lako gledati to s tribine, došao sam ovamo pomoći, a i zbog sebe, kao sportaš, želim igrati. A onda se triput zaredom dogodi glupost, ta ozljeda. Nije mi to lako palo jer nikada nisam bio tako dugo ozlijeđen, s pauzom sedam mjeseci. I ostavi to traga, treba vremena da se vratite i s loptom, snagom.

Isprobali ste svoje kolege suigrače na stoperskim pozicijama, iako je i tu bilo problema s ozljedama.

- Dobri su svi s kojima sam igrao, vidio sam to i na treninzima. Šteta što je bilo tih ozljeda, ali ono što sam vidio – mladi su igrači. Ljudi, tu je toliko tako dobrih mladih igrača, jedva čekam da još malo odrastu.

Iako još niste odigrali službenu utakmicu nakon povratka u Dinamo, stizali su pozivi iz Grčke da se vratite.

- Neću o tome ni pričati, nema ni potrebe.

No, lijepo je kad vas zovu, znači da ste ostavili dobar trag.

- Bio sam tamo prije šest mjeseci, i dobro, lijepo je što vas netko želi. No, naši planovi nisu bili isti, ovdje sam u Dinamu tek počeo.

Na Kantridi mi je bilo najteže

Prvenstvo je napetije nego prijašnjih godina.

- Moram reći da mi se Rijeka jako sviđa, cijeli njezin plan je dobar. Meni je drago što je prvenstvo kompliciranije, Rijeka i Hajduk dali su napokon dodatnu čar koje nije bilo deset godina.

Igrali ste i na Poljudu i na Kantridi, gdje je bilo teže?

- Na Kantridi je bilo jako teško igrati, najteže u HNL-u, a sad ćemo vidjeti kako će biti na Rujevici, možda osjećaj bude drukčiji. Dobri su, i neka su, meni je drago da se ne smijemo opustiti – zaključio je Schildenfeld koji će već u srijedu u kup-susretu u Zaprešiću pa onda i u Kranjčevićevoj u nedjelju ponovno iskustiti hrvatske nogometne terene, a onda slijedi susret s Rijekom. Doduše, u Maksimiru, pa će na isprobavanje Rujevice plavi Šibenčanin još malo pričekati.

>> Schildenfeld: Želim se dokazati u dresu Dinama, a u borbi za naslov više se bojim Rijeke nego Hajduka

Komentara 1

RI
rikavac
19:43 09.02.2016.

naravno da neces pricat ko bi te platil toliko i placao a ne igras ,nebi ni ja bolje lezat i primat dobru sumu eura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije