Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privremeni dom Rijeke

Rujevica blista, 19 milijuna eura nije otišlo u vjetar!

29.07.2015., Rijeka - Nogometni stadion Rujevica na kojem ce se igrati nadolazece utakimice domaceg prvenstva, postavljen je i kavez za gostujuce navijace. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
02.08.2015.
u 20:00

Trening-kamp na Rujevici ima glavni stadion s 5700 mjesta (s mogućnošću proširenja) i šest igrališta za trening.

Od četvrtka kad je na travnjaku novog stadiona HNK Rijeke na Rujevici održan otvoreni trening nogometaša najdražeg kluba oduševljenje novim kompleksom se ne stišava, Rujevica je glavna tema razgovora u gradu, a oni koji ga još nisu vidjeli kažu da će sigurno otići vidjeti kakav je to novi sportski objekt Rijeka dobila.

Vjerni navijači, Armada i brojni Riječani ispunili su te večeri tribine glavnog stadiona, a kad su na travnjak izašli igrači i Matjaž Kek sa stručnim stožerom kojima se pridružio ozareni Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeke, dlanovi se nisu štedjeli.

U nedjelju, kad se na rujevičkom travnatom pokrivaču jednakom onom kakav je na Santiagu Bernabeuu, igra prva utakmica sa zagrebačkom Lokomotivom, najavili su navijači, podrška domaćima koji silno žele prvu pobjedu u sezoni bit će svih 90 minuta gromoglasna.

Legendarna Kantrida, na kojoj će niknuti novi stadion, svima ostaje u srcu, no trening-kamp Rijeke na Rujevici, kompleks na 70 tisuća četvornih metara, s glavnim stadionom sa tri Uefine zvjezdice i s 5700 mjesta s mogućnošću proširenja te šest trening-igrališta, sagrađen u samo 10 mjeseci, sada je novi i dugo čekani dom prve momčadi, ali i dom nogometne mladosti. Upravo zato su čast da prvi istrče na glavni teren Stadiona HNK Rijeka, što je službeni naziv kampa na Rujevici, dobili morčići, najmlađi uzrasti, koji su imali tu sreću da u svom gradu i klubu dočekaju takvo zdanje, a potom pioniri, kadeti i juniori.

– Kamp i novi stadion su nešto najljepše što se moglo dogoditi. To je naš trofej koji darujemo djeci Rijeke, svima koji žive s nogometom i koji žive s ovim gradom – rekao je Mišković, čovjek koji je otkako je došao u Rijeku sva svoja obećanja ispunio.

Otvorenje kampa je i svojevrsni rođendanski dar klubu za njegovu 70. godišnjicu. I Gabriele Volpi obišao je gradilište prije četiri mjeseca, vjerojatno će doći na jadranski derbi 15. kolovoza i, uvjeren je Mišković, bit će oduševljen kad vidi sagrađeno. Zadovoljstvo nisu krili ni u delegaciji HNS-a koji je s milijun eura financirao riječki projekt.

U prvu fazu gradnje i uređenja trening-kampa uloženo je 19 milijuna eura, u drugoj fazi bit će sagrađen i hotel i još jedan ili dva terena, a operativno je cijeli posao oko Rujevice odradila tvrtka Stadion Kantrida koju vodi Dean Šćulac, dopredsjednik Rijeke i najbliži suradnik Damira Miškovića. Šćulac je, kažu, proteklih mjeseci živio na gradilištu, još otkako je u srpnju lani s gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom potpisan ugovor o pravu građenja na zemljištima u vlasništvu Grada Rijeke na Kantridi i Rujevici. Time su stvoreni uvjeti za početak realizacije projekta novog stadiona na Kantridi i kampa na Rujevici, investicije od 50 milijuna eura Volpijeve Zaklade Social Sport, u čemu je Mišković, Volpijev najbliži poslovni suradnik, imao nemjerljivu ulogu.

Šćulac kaže da je, osim što ga zadovoljstvom ispunjava da je u zahtjevnim rokovima stvoren takav kompleks o kojem su sanjali naraštaji Riječana, najponosniji što je tijekom gradnje imao podršku svih koji su na bilo koji način bili uključeni u projekt – od Grada i Županije do izvođača radova, GP Krka.

>>Marin Leovac bi bio već četvrti lijevi bek Dinama

Komentara 15

MA
majeltomoguce
22:39 02.08.2015.

Sve ovo sa NK Rijekom je super i podržavam Vas, ali dajte malo objektivnosti - stadio je preobičan! Tu nije konzultiran nikakav arhitekt ili dizajner - obične dvije tribine, lijep je samo jer je nov. Stadion za trening - ništa više! Nadam se da će puno ljepši biti onaj glavni.

CA
Cafa
21:17 02.08.2015.

Puno je 19 milijuna za travnjak s betonskim blokovima pored.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
22:01 02.08.2015.

ne na Santiagu Bernabeuu, nego na stadionu Santiago Bernabeu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije