Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka mladih

Robert Murić: Vodim svoj Ajax na vrh Europe!

Robert Murić
Foto: Facebook
21.12.2014.
u 14:30

Silvio Anočić u Romi ima profi-ugovor. Zovu ga novim Jarnijem!

Petorica hrvatskih nogometaša startala su ove sezone u Uefinoj Ligi prvaka mladih, igrača do 18 godina. Emil Vincazović i Marc Brasnic u dresu Bayera te bivši dinamovac Domagoj Drožđek s Borussijom Dortmund okončali su natjecanje nakon grupne faze, dok su se Robert Murić (Ajax) i Silvio Anočić (Roma) plasirali u osminu finala.

Ovo natjecanje Uefa je pokrenula prošle godine. Utakmice mladih igraju se dan uoči ili na dan utakmica seniorskih momčadi, a prvi naslov europskog prvaka osvojila je Barcelona predvođena Munirom El Haddadijem, danas članom prve momčadi. Barca je u finalu deklasirala Benficu 3:0.

Bolji od Barcelone

Robert Murić bio je najistaknutiji Hrvat u ovom natjecanju, preporođen nakon potpisa za Ajax. U Ligi prvaka nanizao je pet nastupa (418 minuta), nije postigao niti jedan pogodak, a imao je dvije asistencije. Ajax je u skupini osvojio 14 bodova, bez poraza, čak šest više od branitelja naslova Barcelone.

– Standardan sam mladoj momčadi, usto igram za B momčad Ajaxa, dok u prvoj za sada nastupam u prijateljskim utakmicama. Imam tri nastupa za seniore – priča Robert Murić (18), bivši igrač Dinama, koji za prvu momčad plavih nema niti jedan službeni nastup.

Rastanak je bio ružan i buran i Robert ga se nerado prisjeća.

– Čujem se s bivšim suigračima Stolnikom i Džijanom te Brodićem, koji je sada u Bruggeu. Naravno da gledam Dinamove utakmice, pratim ih kad god mogu, no teško mi je s ove distance komentirati nastupe...

Kad je Ajax u pitanju, Murić će se raspričati.

– Nisam prošao pripreme s Ajaxom, imao sam i ozljedu pa mi je trebalo neko vrijeme za prilagodbu. Tada me trener De Boer i kritizirao, no u međuvremenu sam fizički napredovao, ulovio sam dosta utakmica u nizu i sve sam bolji.

De Boer me prati

Prati li trener De Boer nastupe mladih u LP?

– Da, na svakoj je utakmici jer iz naše momčadi uzet će nekoliko igrača za seniore. Među tom četvoricom sam i ja pa ću s Ajaxom u siječnju na pripreme u Katar.

Ajax je sjajno odradio prvu fazu natjecanja.

– Iako smo Paris SG pregazili sa 6:1, najbolje utakmice odigrali smo protiv Barcelone, 2:2 u gostima i 1:0 kod kuće. To dokazuje koliko smo jaki i s pravom se nadamo da bismo mogli otići do kraja u Ligi prvaka. Oko vašega imena jesenas se dignula prašina jer izbornik selekcije do 19 godina Vulić nije vas zvao. Vaš otac tvrdio je kako mu je to zabranio Mamić?

– Izbornik Vulić nakon toga me nazvao, rekao mi je da će me pratiti i da će me zvati za sljedeću akciju. Veselim se susretu s bivšim suigračima, jedva čekam da ponovno zaigram za Hrvatsku – zaključio je Robert Murić, kojemu su nudili i nizozemsko državljanstvo.

Druga velika hrvatska nada u Ligi prvaka Osječanin je Silvio Anočić (17), lijevi branič Rome, kupljen prošloga ljeta za simboličnih 150.000 eura. U Romu ga je transferirao menadžer Miroslav Bičanić.

Anočić je za Romu odigrao prve tri utakmice u skupini (protiv Manchester Cityja, CSKA i Bayerna), a potom je ozlijedio prepone na prijateljskoj utakmici Italija – Hrvatska (U-19) u Firenci odigranoj 18. studenoga. Silvio Anočić za Romu nastupa i u talijanskoj Primaveri, u kojoj je standardan na poziciji lijevoga braniča. Potpisao je profesionalni ugovor do 2017. godine i već u prvoj sezoni osvojio Talijane svojom silinom, brzinom, sjajnim centaršutom. Već prve recenzije Rominih stručnjaka govorile su da se radi o – novome Jarniju.

Naravno da se odmah nameće pitanje – kako je "Jarni" završio u Romi pokraj vrlih Dinamovih skauta?

>>Robert Murić zabio svoj prvi pogodak za Ajax, ali se i ozlijedio

Komentara 18

MA
majstor1
16:41 21.12.2014.

Jos jedna od novinarske korektnosti prema Dinamu.Naravno da se odmah nameće pitanje – kako je "Jarni" završio u Romi pokraj vrlih Dinamovih skauta?Sta u Hrvatskoj od svih klubova samo Dinamo ima skaute ili drugi klubovi ne postoje

DU
Deleted user
16:22 21.12.2014.

Neznam zašto pišete o ovom malom.

MO
moslavina9954
18:53 21.12.2014.

Vidiš ti .....Čemu uopće pišete o tome malome, pa nije još ni postao nogometaš.Teško da i hoće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije