Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA OVČJIM OTOCIMA

Rijeka zabila pet komada, uzvrat je samo formalnost

Dinamo - Rijeka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
31.07.2014.
u 21:50

Dva pogotka za Rijeku je zabio Kvržić, a po jedan Lešković, Jahović i Kramarić koji je pogodio s bijele točke

Rijeka je očekivao osigurala plasman u 4. pretkolo Europske lige nakon prve utakmice 3. pretkola u kojoj je s uvjerljivih 5:1 pobijedila Vikingur. Nogometaši Rijeke odmah su se postavili autoritativno. Nisu baš na Ovčjim Otocima izgledali gladni pobjede poput vukova, ali su odmah pokazali da nisu uzalud prevalili tako dugačak put. U 2. i 6. minuti Rijeka je mogla povesti, dvaput je Jahović imao prilike, jednom je i Mitrović loptom napucao gusti blok.

U 14. minuti dogodilo se logično u utakmici dviju kvalitativno neravnopravnih momčadi. Brezovec je ubacio loptu iz kuta, Lešković elegantno skočio u ravni prve vratnice i skrenuo loptu u mrežu - 0:1. I onda je riječka momčad stala iako je s loptom trčala puno vremena od domaćina! Psihološki fenomen zasićenja pretvorio je igru Rijeke u gubljenje vremena na besmislena dodavanja. Brzo je stigla kazna, Vikingur je uzvratio doslovno istom mjerom.

U 35. minuti S. Olsen je ubacio iz kuta, Hansson izbjegao Leovčevoj pažnji i iz blizine glavom zatresao mrežu - 1:1. Rijeka je morala krenuti ispočetka!

Desetak minuta trebalo je da Rijeka ponovo stvori konstruktivni pritisak iz kojega se dogodio lijepi Kvržićev pogodak. U prvoj minuti nadoknade Kvržić je slijeva na rubu kaznenog prostora atraktivno pogodio suprotni kut nemoćnog Turija - 1:2.

U drugom dijelu riječka momčad više nije dala priliku za povratak momčadi Vikingura, koja je ugodno iznenadila taktičkom disciplinom i zavidnom trkom. Ničim drugim nije ni mogla iznenaditi. U 52. minuti Tomečak se probio desnim bokom, uputio idealno loptu prema Jahoviću, koji glavom skreće loptu u mrežu - 1:3.

U 58. minuti opet je Jahović propustio izglednu priliku, vratar Turi skrenuo je udarac riječkog napadača iz blizine. U 69. minuti domaćini su propustili jedinu priliku na utakmicu iz igre ako se udarac Đorđevića sa 17 metara može nazvati prilikom. Uslijedila je riječka završnica u kojoj je Rijeka rutinski osigurala prolaz u četvrto pretkolo.

U  76. minuti najbolji igrač utakmice Zoran Kvržić izbacio je nekoliko domaćih igrača iz ravnoteže, izmijenivši loptu s Jahovićem, izašao pred Turija i mirno plasirao loptu u mrežu - 1:4. U 81. minuti Ayaji je izmaknuo Vatnhamaru, koji mladog Nigerijca zaustavlja prekršajem za najstrožu kaznu. Nezamjetni Kramarić povećao je vodstvo udarcem s bijele točke - 1:5.

>> Velika pobjeda Splita nad Černomorecom, crveni na korak 4. pretkola

Prva utakmica 3. pretkola Europske lige

VIKINGUR - RIJEKA 1:5

Stadion Torsvollur. Gledatelja 1500

Sudac: Dimitar Meckarovski (Makedonija)

Vrijeme: 13 C, teren: umjetna podloga

Pomoćnici: Marijan Kirovski, Dejan Kostadinov (obojica Makedonija)

Strijelci: 0:1 Lešković (14, Brezovec), 1:1 Hansson (35, S. Olsen), 1:2
Kvržić (45+1), 1:3 Jahović (53, Tomečak), 1:4 Kvržić (76, Jahović), 1:5
Kramarić (81-11m)

Žuti kartoni: S. Vatnhamar (81), Gregersen (88)

Igrač utakmice: Zoran Kvržić (Rijeka)

VIKINGUR: Turi 5,  A. Olsen 5 (77 Sorensen -), Gregersen 5, B. Hansen 5,
E. Jacobsen 5, S. Olsen 5,5, S. Vatnhamar 5, Hansson 5,5 (64 H. Hansen 5),
Djurhuus5 (45+2 Đorđević 5), F. Justinussen 5

RIJEKA: Vargić -, Tomečak 6,5, Lešković 7, Mitrović 6,5, Leovac 6, Jajalo
6 (67 Zlomislić -), Brezovec 6,5, Kvržić 7,5, Jugović 6 (64 Ayaji -),
Kramarić 6 (82 Ćanađija -), Jahović 6,5

Komentara 36

PI
PiciginJoe
22:30 31.07.2014.

Cestitke RNK i Rijeci.

DU
Deleted user
21:56 31.07.2014.

Svi pobijedili a jedino Hajduk kvari kojeficijent

PR
propalismoFranjoskroz
20:34 31.07.2014.

da je neki iole ozbiljniji klub još u Europi umjesto Hajduka ove godine bi nabili pravi koeficijent

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije