Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLADIONIČARSKA NAJAVA

Real Madrid nikad u povijesti nije pobijedio na Anfieldu

Liverpool jedanasterci
Reuters (Ilustracija)
Autori: Vecernji.hr, Goal
22.10.2014.
u 00:30

Liverpool u trećem kolu Lige prvaka čeka najteži mogući zadatak, aktualni europski prvak Real, koji na Anfield dolazi s nizom od sedam uzastopnih pobjeda.

I dok su iza momčadi Brendana Rodgersa dvije uzastopne pobjede u Premierligi nakon tri utakmice u kojima nisu slavili, kraljevski klub posljednji je put ispustio bodove 13. rujna kada ih je na Santiago Bernabeuu pobijedio Atletico 2:1.

Iako je riječ o utakmici peterostrukog i deseterostrukog prvaka Europe, međusobno su igrali samo triput. Zanimljivo, sve tri utakmice dobili su redsi, bez da su ikad primili gol. U finalu tadašnjeg Kupa prvaka 1981. u Parizu Liverpool je slavio 1:0 golom Alana Kennedyja. Ždrijeb ih je spojio u osmini finala u sezoni 2008./09., a Redsi su prošli dalje s ukupnih 5:0. U Madridu je bilo 1:0, dok je na Anfieldu završilo čak 4:0.

>> Kladioničarske najave pogledajte na Goal.com

Inače, Liverpool je od posljednjih 18 europskih utakmica na Anfieldu izgubio samo jednom, međutim protiv španjolskih klubova nisu tako uspješni kod kuće. Naime, od 14 utakmica slavili su u samo četiri, šest puta nije bilo pobjednika, dok su Redsi četiri puta teren napuštali kao poraženi.

Real je slavio na posljednjih pet od sedam utakmica na gostovanjima. Na posljednja tri gostovanju u Engleskoj nisu izgubili, a njihov skor protiv premierligaša je pet pobjede, tri remija i pet poraza.

I dok Real kao klub nije imao uspjeha protiv Liverpoola, igrači kraljevskog kluba koji su igrali u Premier ligi su prilično uspješni. Cristiano Ronaldo odigrao je devet utakmica, slavio je u pet, izgubio tri, a zabio je samo dva gola redsima. Javier Hernandez sedam je puta igrao protiv Liverpoola, a ima po tri pobjede i poraza te jedan remi.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić izuzetno je uspješan protiv momčadi s Anfielda. U osam utakmica s Tottenhamom slavio je u čak pet navrata, gubio je dvaput, a jednom nije bilo pobjednika. U svibnju 2011. čak je zabio i gol u pobjedi 2:0 na Anfieldu.

Trener Reala Carlo Ancelotti šest je puta vodio momčad protiv redsa. Kao trener Milana izgubio je finale Lige prvaka u Istanbulu 2005. i to nakon što je njegova momčad na poluvremenu vodila 3:0. Uzvratio je Redsima 2007. kada su rossoneri u finalu slavili 2:1.

Kao trener Chelseaja Talijan je u sezoni 2009./10. uzeo dvije pobjede, međutim sezonu kasnije izgubio je obje utakmice.

U srijedu će redsima najveći hendikep biti neigranje Daniela Sturridgea, koji ne igra od početka rujna, dok će Realu nedostajati Gareth Bale, a upitan je i nastup Sergija Ramosa.

>> Borussia D. se u Turskoj želi riješiti loše forme

>> Atletico pobjeđuje kod kuće, Malmo nema šanse

>> Protiv Anderlechta će braniti Arsenalov 3. vratar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije