Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ramos i Bale

Real najbolji na svijetu! Prvi put osvojio klupsko Svjetsko prvenstvo

Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
20.12.2014.
u 22:29

San Lorenzo, za kojeg navija papa Franjo, ipak nema previše razloga za tugu, izgubio je od bolje momčadi, a usporedbe radi, Real ima čak 54 puta veći budžet od njega

Real Madrid je prvak svijeta! U finalu igranom u Marrakeshu u Maroku pobijedio je San Lorenzo sa 2:0 i prvi put osvojio Klupsko svjetsko prvenstvo.

Bio je to susret prvaka Europe i prvaka Južne Amerike, a Real je dominirao tijekom cijelog susreta i tako zasluženo došao do slavlja. Već u prvoj minuti Ronaldo je bio u odličnoj prilici, ali je bio neprecizan, a Benzema prekratak da bi loptu spremio u mrežu. San Lorenzo je odolijevao napadima sve do 37. minute kada je Kroos ubacio iz kornera, a Sergio Ramos glavom zabio za vodstvo.

Ramos poput napadača

Iako se radi o braniču, često zabija golove, i to bitne, što se vidi po tome što je u karijeri zabijao u finalima španjolskog Superkupa, Lige prvaka, a sada i klupskog SP-a. Zanimljivo, u strijelce se upisao i u polufinalu...

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Već početkom nastavka vodstvo je povisio Gareth Bale. Kroos mu je dodao, on pucao ne baš najbolje, ali lopta je nekako prošla ispod vratara i već tada se vidjelo da Real može početi slaviti. Bale je tako postao prvi britanski igrač nakon Waynea Rooneyja (zabio 2008.) koji je zabio u finalu ovog natjecanja.

I nakon toga je 'kraljevski klub' napadao, ali rezultat se nije mijenjao. Real je osvojio novi trofej i potvrdio fantastičnu formu, ovo mu je bila 22. pobjeda zaredom. Carlo Ancelotti pridružio se Pepu Guradioli i Carlosu Bianchiju koji su jedini treneri koji su postali prvaci svijeta s dvije različite momčadi.

Susret Davida i Golijata

San Lorenzo, za kojeg navija papa Franjo, ipak nema previše razloga za tugu, izgubio je od bolje momčadi, a usporedbe radi, Real ima čak 54 puta veći budžet od njega. Uz to, sam Ronaldo je ove godine zabio svega deset golova manje od cijele argentinske momčadi...

Klupski SP, finale

Real Madrid - San Lorenzo 2:0 (Ramos 37', Bale 51')

Komentara 3

Avatar Zrinski10
Zrinski10
23:40 20.12.2014.

Prodane duše sad mogu džamiju staviti na grb.

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
10:09 21.12.2014.

Real Madrid bez Luke Modrića igra tečno, lijepo i efikasno.

PA
pavel1001
22:51 20.12.2014.

ma super...boli me k... za Real

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije