Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijeli u Rumunjskoj

Pušnik: Vlašiću, nasmij se, pa privilegij je igrati za Hajduk

13.07.2016., Split - Nogometasi Hajduka jutros su s Poljuda otputovali u rumunjski Lasi na utakmicu 2. pretkola Europske lige. Prije polaska medijima se obratio trener Marijan Pusnik i igraci Nikola Vlasic i  Zoran Nizic.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/7
14.07.2016.
u 16:46

Slovenski trener uoči svega što čeka Hajduk pokušava biti iznimno optimističan, zarazno širi osmijeh, svojim igračima svakodnevno drži govore, diže ih koliko može.

Hajdukov kapetan, barem će tako biti dok se ne vrati Lovre Kalinić, malo je zastao, pogledao prema budućnosti, prema dvoboju s rumunjskim Iasijem. Od Nikole Vlašića očekuje se da bude motor ovog novog Hajduka s potpisom slovenskog trenera Marijana Pušnika i portugalskog sportskog direktora Marija Branca.

Šteta za Sušića

– Vlašiću, samo nasmijano – dobacio mu je trener Marijan Pušnik.

Slovenski trener uoči svega što čeka Hajduk pokušava biti iznimno optimističan, zarazno širi osmijeh, svojim igračima svakodnevno drži govore, diže ih koliko može.

– Trener ima zanimljiv pristup koji nam odgovara, unio je dosta novina. Idemo u Rumunjsku biti opasni, dati gol. Odgovaraju nam ovi zahtjevi o napadačkoj i agresivnoj igri – kazao je Vlašić.

Uz Tina Sušića, koji zbog ozljede neće igrati u Rumunjskoj, Vlašić je prva zvijezda Hajduka, igrač od kojeg se očekuju golovi.

– Ne mogu obećati gol, ali mogu obećati da ću dati sve od sebe – zrelo kaže Vlašić.

U drugom gradu po veličini u Rumunjskoj, tamo na granici s Moldavijom, Pušnik će predstaviti ono što je radio u proteklom razdoblju. Premda izgleda da je u Poljud stiglo puno igrača, u Iasiju će praktički istrčati prošlosezonski Hajduk, a od novih igrača na travnjaku će biti Ćosić na stoperu i Kožulj u sredini terena... Na klupi će biti Said Ahmed Said, Mađar Marco Futacs tek je oporavljenik, a bijelima bi najveće pojačanje mogao biti Franck Ohandza, koji je krenuo na put.

– Nema snage za devedeset minuta – kratko je rekao Pušnik.

Svjestan je Pušnik, a dobro je upoznao Rumunje, da Splićane čeka težak posao. Riječ je o iskusnoj momčadi, koja je dugo zajedno... Objektivno, u ovom trenutku Hajduk nije mogao dobiti težeg protivnika. No Pušnik neće o tome.

– Idemo nasmijani, svjesni da je ova utakmica samo prva, u Rumunjskoj ćemo odraditi samo pedeset posto posla. Ono što je najvažnije odvit će se u Poljudu, u uzvratu. Jedva čekamo utakmicu, privilegij je igrati za Hajduk. O Iasiju znamo sve, dobro smo ih analizirali, ono što je sigurno neće juriti, oni će svoje šanse tražiti u uzvratu – kazao je Pušnik.

Čvrst je i odlučan populistički slovenski trener, koji izravno komunicira s javnosti i s navijačima, u namjeri da svoju momčad predstavi kao agresivnu, napadačku, to u svakoj prigodi ističe.

Moramo dati gol

– Naš plan se zna, idemo dati gol. Za Hajduk je svaki poraz podbačaj, mi smo veliki klub – rekao je Pušnik.

U jednom trenutku, govoreći o tome da je sezona duga i da se neće sve mjeriti po jednoj utakmici, kao da je poželio zatražiti alibi.

– Vidjet ćemo, znamo što se događalo proteklih sezona – rekao je Pušnik. Brzo se ispravio kada smo ga podsjetili da je Hajduk u posljednje tri sezone europskih utakmica dva puta došao do doigravanja, do samog ulaska u Europsku ligu.

– I nama je to cilj – zaključio je Pušnik.

Komentara 4

CA
Cafa
17:14 14.07.2016.

Dobro je da ste na vrijeme počeli tražiti alibi, jer onda će poraz biti lakše podnijeti.

DZ
dalmatinac-zg
17:25 14.07.2016.

Hajduk zivi vicno! Torcida kralj Tomislav Zagreb.

ZD
Zdravkecmali
17:43 14.07.2016.

Izgubili sve daboda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije