Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLASTICA NA POLJUDU

Hajduk pobijedio Dinamo u odličnom derbiju i vratio Rijeku u utrku za naslov!

Hajduk
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/11
20.03.2016.
u 16:53

Fran Tudor je u četvrtoj minuti na dodavanje Sušića postavio konačni rezultat, ali u ovom derbiju mogli smo lako vidjeti još bar pet golova s obje strane

Dinamo se vrlo lako obračunao s Hajdukom u prvoj utakmici polufinala Kupa i slavio 2:0, ali u prvenstvu smo vidjeli potpuno drugačije Splićane i to im se vratilo velikom pobjedom od 1:0 na Poljudu pred 12 726 gledatelja. To znači da se Rijeka vraća u utrku za naslov prvaka i Prva HNL je odmah mnogo zanimljivija! Uz to, ovo je prva pobjeda Hajduka nad Dinamom od 14. rujna 2013., kad je bilo 2:0 za Splićane.

Krenuli su Modri žestoko u prvoj minuti i izgledalo je kao da ćemo ponovno gledati jednostran susret, ali nakon tog početnog grča Sušić uzima loptu na centru igrališta i dugom loptom pronalazi na drugoj strani Frana Tudora, Zagrepčanina koji je u četvrtoj minuti bio priseban ispred Eduarda i zabio za konačnih 1:0!

Bez Pjace i Soudanija Dinamo je druga momčad

Tko bi nakon dvije stative samo dvije minute poslije gola pomislio da se rezultat više neće mijenjati? Šokirani Dinamo se poslije Tudorova bijega nije snašao, Velez ostaje na 16 metara, puca i lopta pogađa desnu pa lijevu stativu Eduardova gola, a tek tad ju Portugalac prima u naručje. Poljud je eksplodirao, nosio navijanjem svoje miljenike, no nakon desetak minuta vidjelo se da nedostaje nešto više u toj momčadi da bi se kvalitetno napalo Dinamo. No daleko od toga da je s druge strane stajao opasan protivnik. Ne, bez Soudanija i Pjace to je druga momčad, a kad u napadu stoji indisponirani Henriquez, oštrica je potpuno tupa.

Ipak, na lijevoj strani napada opasan je konstantno bio Marko Rog, a iz sredine se pridodavao vrlo dobri Ante Ćorić, ali nije bilo koncentracije u njihovim udarcima. Nije da prilika nisu imali, Stojanović ih je konstantno "hranio" s desne strane i mučio obranu Splićana. No Kalinić i kompletna obrana Hajduka bili su na razini ovaj put. Morao se Dinamo ispuhati i jest, Hajduku je pripao završetak prvog dijela, imali su određenu inicijativu, bez obzira što se Roguljić ozlijedio u 28. minuti, a poluvrijeme je u bolovima dočekao i Juranović.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Pričat će se o nogometu

U drugi dio Mamić uvodi Brekala umjesto Machada i napad je postao življi. Burić je pak bio spreman na pritisak i odlučio se za nešto defenzivniju varijantu te mogao dotići Dinamo vrlo brzo, zahvaljujući Jeffersonu koji je krao mnogo lopti na sredini, Velezu koji je bio više nego dobar i sjajnom Sušiću koji je bio konstantna prijetnja. Nedostajao je raspoloženiji Vlašić za nešto više, kao i prisebnost u završnici, a dokaz je to koliko nedostaje pravi napadač Splićanima.

Stoga, mogli bismo prvih 25 minuta nazvati festivalom promašaja, a prednjačio je Sušić s njih nekoliko, kao i Henriquez koji ne može ni neometan pogoditi okvir gola. Još je u 86. minuti Tudor još jednom mogao zabiti, sa 16 metara pogađa gredu i tjera sve u očaj. Prolazile su navijačima i igračima posljednji derbiji, u kojima je Dinamo doslovno posljednje sekunde korisitio za pobjede ili bijeg od poraza. No ovaj put sve je bilo u redu, četiri minute ponovno u derbiju vrlo dobrog suca Ante Vučemilovića Šimunovića prošle su bez šokova i napokon ćemo poslije derbija pričati o nogometu. Bez obzira na krvavu uvertiru...

HAJDUK: Kalinić - Juranović (Bašić od 46.), Šimić, Bilij, Milić - Jefferson - Vlašić, Roguljić (Kalik od 28.), Sušić, Tudor - Velez (Mastelić od 89.). Trener: Damir Burić.

DINAMO: Eduardo - Stojanović, Schildenfeld, Taravel, Musa - Antolić, Machado (Brekalo od 46.), Šovšić (Matel od 61.) - Rog, Ćorić - Henriquez (Hodžić od 86.). Trener: Zoran Mamić.

>> Misle li ljudi u klubu da nisam dovoljno dobar, otići ću iz Hajduka

Komentara 75

Avatar peet
peet
14:41 20.03.2016.

Acidofil..... Bojim se da ce danas Dinamo pustiti radi mira u hajdukovoj kuci. Soudani "ozlijeđen", Fernandez u 2 momcadi.. Sve to smrdi na neki deal sa hajdukom....

BJ
Bjelovar112
14:50 20.03.2016.

Pustit će Dinamo da se smire strasti

DU
Deleted user
14:33 20.03.2016.

Mogu dobiti jedino ako im Dinamo pusti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije