Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik Azerbajdžana

Prosinečki: Hrvatska me iznenadila, baš kao i kritike nakon 5:1

26.06.2012., Rogla, Slovenija - Trener Crvene Zvezde Robert Prosinecki s klubom na pripremama. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
30.03.2015.
u 13:09

Hrvatska je momčad za najveće domete na Euru, ali zaboravite stari Azerbajdžan, vatrene ćemo sigurno namučiti u rujnu.

Dan nakon važne pobjede nad Maltom (2:0), prve nakon dugo vremena koju je Azerbajdžan izborio, Robert Prosinečki opuštao se na večeri s prijateljima.

Sinoć nam se iz Bakua javio nešto malo poslije pola noći po tamošnjem vremenu. Društvo je gledalo utakmicu Portugala i Srbije, no Robi je još prebirao po dojmovima nakon trijumfa nad Maltom. U njegovu glasu opipljivo je bilo neizmjerno samopouzdanje. Siguran je Robi da će s Azerima napraviti dobar posao. Njegovi poslodavci do jučer su vapili za nekim tko će barem uvesti reda, a sada su i oni svjesni da bi mogli dobiti i puno više.

– Ma zadovoljan sam, kako ne bih bio. Pogledajte naše prvo poluvrijeme. To je izgledalo jako dobro. Nije bilo lako nakon četiri poraza. Ta pobjeda bila nam je posebno važna za samopouzdanje momčadi. Dečki su odgovorili na pravi način. Bili smo na razini u trkačkom i taktičkom smislu. U drugom dijelu kao da smo se malo uplašili pobjede. No, to je normalna pojava. Moramo biti iskreni i priznati da Malta nije baš momčad za podcijeniti. Sjetit ćete se da se i Hrvatska mučila s njima. Čvrsto se brane, a naprijed imaju tog neugodnog Nigerijca Alfreda Effionga – počeo je Prosinečki.

U odnosu na zadnju njihovu utakmicu, Prosinečki je u momčad pozvao nekolicinu novih igrača. Među debitantima je bio i Hajdukov Ruslan Kurbanov.

– Neki igrači prije nisu bili ni u planu, a kod mene su dobili priliku. Nadam se samo da ćemo nastaviti u ovom ritmu i da ćemo se uspjeti kvalitetno pripremiti za sraz s Norveškom. Siguran sam da ih možemo iznenaditi. Nije lako usaditi pobjednički mentalitet u momčad koja je naviknula gubiti.

A ono o čemu Prosinečki razmišlja jest momčad koja mora igrati nogomet i težiti posjedu lopte. Naravno, dotaknuli smo se i hrvatske pobjede nad Vikinzima.

– Moram priznati da me malo iznenadila tako visoka pobjeda Hrvatske. Vjerojatno to nije objektivan pokazatelj razlike. No, Hrvatska je bolja momčad i pobjeda je bila očekivana. O Hrvatskoj stalno pričam kao o momčadi koja ima klasu za najveće domete na sljedećem EP-u. Čuo sam da postoje kritike kako nismo bili pravi nakon 5:1 pobjede. Pa što će onda biti kad budemo pravi!? – u svom je stilu poentirao Veliki Žuti.

Ako je suditi po prvim dojmovima, već sada je jasno kako će naša utakmica s Azerima u rujnu biti puno drukčija od one u kojoj smo ih razbili sa 6:0.

– Naravno da je Hrvatska u toj utakmici favorit. To je poznato. No, isto sam tako siguran da ćemo u toj utakmici namučiti Hrvatsku. Sigurno im neće biti lako u Bakuu – zaključio je Prosinečki.

>>Ćiro: Kad pobijediš sa 5:1, nemaš pravo na kritiku, nemaš pravo ni na jednu negativnu riječ

>>Jurčić: Bravo za izbornika, nije dopustio da ga prevari visoka pobjeda

Komentara 7

PA
pavo
16:33 30.03.2015.

Bitno je u svakoj prigodi spomenuti Srbiju.

Avatar xvalentinox
xvalentinox
19:47 30.03.2015.

"Društvo je gledalo utakmicu Portugala i Srbije" hahhahahahha bravo vecernji.yu hahahahhahah ma nema teme u kojoj vecernji yu ne spomene srbijance i sto oni misle i sto rade.:)))))))))))))))))

Avatar Abcda
Abcda
14:14 30.03.2015.

Pa Malta je manja od Braca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije