Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubio bitku

Preminuo bivši predsjednik HNS-a Vlatko Marković!

Vlatko Marković (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/6
23.09.2013.
u 09:41

Marković je dulje bolovao od Alzheimerove bolesti, a ovih je dana dobio i upalu pluća koja mu je pogoršala zdravstveno stanje.

Nakon duge i teške bolesti u noći s nedjelje na ponedjeljak u zagrebačkoj bolnici Rebro preminuo je bivši predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

Marković je dulje bolovao od Alzheimerove bolesti, a ovih je dana dobio i upalu pluća koja mu je pogoršala zdravstveno stanje.

Rođen je 1937. godine u Bugojnu, a igračku karijeru sa 15 godina počeo je u Iskri iz Bugojna, a zatim je otišao u Čelik iz Zenice. Kada je doputovao iz svojeg Bugojna na školovanje u Zagreb, prijavio se u Dinamo, u kojem je nastupao punih deset godina. Potom je četiri godine igrao za momčadi bečkih klubova FC Austria i SK Rapid.

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 16 puta, a bio je sudionik Svjetskog prvenstva 1962. u Čileu, kada je Jugoslavija osvojila četvrto mjesto. Tada je bio izabran u najbolju momčad SP-a.

Kao trener vodio je Zagreb, Dinamo i Hajduk, trenirao je u Belgiji, Francuskoj i Austriji, dok je s reprezentacijom Jugoslavije U-23 postao prvak Europe. Jedno kratko razdoblje vodio je i hrvatsku reprezentaciju, ali je na klupi bio u samo jednoj utakmici, protiv Ukrajine 3:1.

Godine 1998. postao je predsjednik HNS-a, a tu je funkciju uspješno obnašao sve do 2012. godine, kada je mjesto prepustio Davoru Šukeru, a on postao počasni predsjednik.

>>Vlatkove nagrade: Zmaj od Bosne, Franjo Bučar, Uefina priznanja...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije