Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRBIĆ JUNAK POBJEDE

Predsjednik Brbić igračima Hajduka obećao 100 tisuća eura ako izbore Europu

Grbić
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
27.04.2015.
u 09:17

– Ovo je veliki trenutak za mene, a svoje obrane posvećujem obitelji, koja mi je najveća potpora u karijeri. Otac mi je u bolnici u Skoplju, oporavlja se nakon operacije srca i nadam se da će mu ove lijepe vijesti uljepšati oporavak - govorio je junak dvoboja, mladi vratar Ivo Grbić.

Pala je i Koprivnica! Dosad neosvojiva tvrđava trenera Ante Čačića i Slavena Belupa, srušena je nakon nešto više od pola godine. Hajduk je slavio 2:0 (1:0), strijelci su bili Mezga (17. minuta) i Tudor (49.). Koprivničanci su posljednji put doma poraženi 19. listopada prošle godine – od Hajduka (0:1).

Torcida vrijeđala igrače

Splićanima je ovo prva pobjeda nakon četiri uzastopna poraza. I stoga je bilo shvatljivo njihovo veselje, a privremeni trener Hari Vukas je naglasio:

– To nam je trebalo, tri boda nam mnogo znače u psihološkom smislu. Nije baš uobičajena situacija da Hajduk gubi četiri utakmice za redom – pričao je Vukas.

A nije dobro Hajduk ušao u utakmicu, o čemu najbolje govori podatak da je već u 11. minuti Torcida počela skandirati "igrajte pi...ce"! Bolje motivacije od toga nije moglo biti, još su, naime, svježe prijetnje igračima s tribina nakon eliminacije iz kupa, pa se Hajduk trgnuo i već u 17. minuti poveo. Nakon velemajstorskog prodora Milevskog, zabio je Mezga. Međutim, domaćin je tek tada "stisnuo gas" i stvarao obruč oko gola Splićana. I u 36. minuti, nakon pogreške Mikanovića, 19-godišnji vratar Ivo Grbić srušio je Delića i sudac Bruno Marić opravdano je dosudio 11-erac. Mirić je tukao u Grbićev desni kut, a Hajdukov je mladac obranio tu loptu, baš kao što je i dvije minute kasnije "bombu" Genga skrenuo u gredu. I prometnuo se tako Grbić u prvo ime utakmice...

– Ovo je veliki trenutak za mene, a svoje obrane posvećujem obitelji, koja mi je najveća potpora u karijeri. Otac mi je u bolnici u Skoplju, oporavlja se nakon operacije srca i nadam se da će mu ove lijepe vijesti uljepšati oporavak, samo želim da se što prije vrati doma. Hvala svima koji su vjerovali u mene – govorio je junak dvoboja, mladi vratar Ivo Grbić.

Premije

Predsjednik Hajduka Marin Brbić obećao je igračima 100 tisuća eura ako izbore plasman u Europu.

Nastavlja se ples

A trener domaćina, Ante Čačić, više nije "vladar Koprivnice", snove o možebitnom plasmanu u Europu opet zamjenjuje stvarnost o borbi za ostanak...

– Žao mi je zbog poraza, jeftino smo primili prvi gol. Ključni trenutak dvoboja svakako je bio neiskorišteni 11-erac, to je prelomilo utakmicu. A kad smo primili drugi pogodak (Tudor nakon dodavanja Vlašića u 49. minuti, op. a.), više nismo mogli razbiti Hajdukov čvrsti defenzivni blok, teško je bilo igrati na postavljenu obranu Splićana. U osam domaćih utakmica samo nas je Hajduk pobijedio, napravili smo veliku stvar i u ovih šest kola moramo osigurati ostanak u Prvoj HNL – kazao je trener Slavena Belupa.

Koliko će vam bodova biti dostatno za nastavak prvoligaškog plesa?

- Ne znam, teško je to reći, ovisi i o tome što će drugi napraviti. Idemo u Pulu i bodovi protiv suparnika u borbi za ostanak, imat će dvostruku vrijednost – rekao je Čačić.

>> Hajduk stigao do vrijedne pobjede u Koprivnici, Sl. Belupo promašio penal

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije