Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMINACIJA

Podravka vratila oba trofeja

Ivana Jelcic
Goran Stanzl/PIXSELL
17.05.2015.
u 08:30

U finalu kupa uvjerljivo su dobile Lokomotivu (32:28)

Rukometašice Podravka Vegete osvojile su po dvadeseti put hrvatski kup. U finalu, koje je igrano u Umagu, pobijedile su Lokomotivu sa 32:24. Ukupno je to Koprivničankama 41. trofej od osamostaljenja.

- Ovo je moj najsretniji trenutak u 24 godišnjoj rukometnoj trenerskoj karijeri. Lani sam s Podravkom izgubio i kup i prvenstvo, a ove godine smo oba trofeja vratili u svoje vitrine – istaknuo je Goran Mrđen, trener "kokica".

Lokomotiva nije pružila ni približno dobru igru kao u polufinalu protiv Zameta. Neizvjesno je bilo tek prvih pet, šest minuta, a onda je Podravka od 8:6 otišla na 13:6 i tu je priči bio kraj.

- Što reći na kraju jedne turbulentne sezone. Mislim da su se moje igračice dobro borile na završnom turniru u Umagu i da ih nema zbog čega biti sram. Ispucali smo se protiv Zameta i nije bilo snage oduprijeti se puno jačoj Podravci – rekao je iskreno Davor Rokavec, trener Lokomotive.

U ne baš ispunjenoj dvorani jedina crna točka bili su navijači Podravke koji su neprimjereno navijali pa su morali biti upozoreni od službenog spikera.

"Podravka je šampion, vi ste k...c", ipak nije primjereno vikati mladim igračicama lokosica.

Čak i navijanje "vječito druge, vječito druge", nije baš leglo Zagrepčankama. Ili su ti navijači novi u gradu ili su jako brzo zaboravili da je prošle godine Lokomotiva bila prva, a njihova Podravka "vječito druga".

Ivana Jelčić oprostila se ovom utakmicom od aktivnog bavljenja rukometom. Sjajna vratarka dugo godina branila je u reprezentaciji Hrvatske, Lokomotivi i Podravci.

- Zašto sam odlučila prestati? Pa imam 35 godina i moram se posvetiti nekim drugim stvarima u životu – istaknula je Ivana.

Najefikasnije kod Lokomotive bile su Horvat (6), Božović (4), Smiljanić (3), Tvorić (3) i Milić (3), a kod Podravke Čović (10), Živković (6) i Nemaškalo (5).

Festival rukometa u Umagu završit će finalom između PPD Zagreba i Nexea. "Plinari" će biti bez Mandalinića koji se ozlijedio u polufinalu.

>> Lokosice zaboravile probleme i ušle u finale

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije