Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIBERY NIJE GLASAO

Ovako su za Zlatnu loptu glasali Cristiano Ronaldo i Messi! Iznenađeni?

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi
Reuters (Ilustracija)
13.01.2014.
u 22:59

Cristiano Ronaldo je najviše bodova (pet) dao Radamelu Falcau, tri je od njega dobio Gareth Bale, dok je jedan dao Mesutu Özilu

Cristianu Ronaldu u Zürichu je uručena Zlatna lopta, nagrada za najboljeg igrača svijeta u 2013. godini. Portugalac je drugi put u karijeri osvojio ovu prestižnu nagradu. Prvi put najbolji je bio 2008. godine, a nakon toga je četiri uzastopne godine najbolji bio Lionel Messi.

U izboru za najboljeg nogometaša svijeta sudjelovali su izbornici i kapetani reprezentacija te novinari. Od tri kandidata koji su ostali u izboru za Zlatnu loptu tako su pravo glasa imali Cristiano Ronaldo, kao kapetan Portugala, te Lionel Messi, kao kapetan Argentine, dok Franck Ribery nije imao pravo glasa.

A zanimljivo je vidjeti kako su glasali Ronaldo i Messi. Portugalac je najviše bodova (pet) dao Radamelu Falcau, tri je od njega dobio Gareth Bale, dok je jedan dao Mesutu Özilu. Iz ovog se može vidjeti kako Ronaldo nije dao glas nijednom od dva najveća konkurenta za nagradu.

Glavnim konkurentima glas nije dao ni Messi koji je pet bodova dao Andres Iniesti, tri Xaviju, a jedan Neymaru.

Kako je kapetan Francuske Hugo Lloris, Franck Ribery nije imao priliku glasovati u ovom izboru.

>> Ronaldo u suzama primio Zlatnu loptu, Peleu posebna nagrada!

Komentara 4

Avatar jure23
jure23
09:13 14.01.2014.

pošteno, dečko ju je zaslužio svojim odličnim igrama

DH
dalibor.hren
22:23 15.01.2014.

Bolesnici

Avatar Idler 3
Idler 3
10:08 14.01.2014.

Obojica su dobro glasovali, sve vrhunski igrači !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije