Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji u 2013.

Ronaldo u suzama primio Zlatnu loptu, Peleu posebna nagrada!

Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/29
13.01.2014.
u 20:17

Počasnu Zlatnu loptu dobio je Pele, njemačka vratarka Nadine Angerer proglašena je nogometašicom godine, nagradu za najljepši gol godine Ferenc Puskas dobio je Zlatan Ibrahimović.

U Zurichu na ceremoniji dodjele FIFA-ine Zlatne lopte, Cristiano Ronaldo iz Reala je ponio titulu igrača 2013. godine.

– Moram reći veliko hvala za sve moje suigrače u klubu i reprezentaciji. Bez njihove pomoći ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Jako sam sretan jer je veoma teško osvojiti ovu nagradu. Želim zahvaliti svima koji su osobno bili uz mene, svojoj ženi, prijateljima, sinu. Ovo je nevjerojatno emotivan trenutak za mene. Hvala svima koji su me podržali – rekao je Ronaldo.

U najvažnijoj kategoriji, za igrača godine s Ronaldom su se borili i čudesni Argentinac Lionel Messi i Franck Ribery.

- Čestitam Ronaldu, imao je odličnu godinu i zasluženo je osvojio nagradu. Također, čestitam i Riberyju, iza kojeg je godina za pamćenje i malo mu je nedostajalo da osvoji nagradu - rekao je Messi.

Počasnu Zlatnu loptu dobio je Pele, njemačka vratarka Nadine Angerer proglašena je nogometašicom godine, nagradu za najljepši gol godine Ferenc Puskas dobio je Zlatan Ibrahimović, Afganistanski nogometni savez dobio je nagradu za Fair Play, za najboljeg trenera u muškom nogometu proglašen je Jupp Heynckes, najbolja trenica nogometašica ove godine je Silvia Neid, predsjedničku nagradu ponio je Jacques Rogge, a momčad godine su vratar Manuel Neuer, braniči Philip Lahm (Bayern), Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (Paris Saint-Germain) i Dani Alves (Barcelona), veznjaci Andres Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona) i Franck Ribery (Bayern Munich), napadači Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain) i Lionel Messi (Barcelona).

Kronologija događaja:

20:02 sati – Zlatnu loptu dobio je Cristiano Ronaldo.

19:58 sati – Njemačka vratarka Nadine Angerer proglašena je nogometašicom godine. – Malo sam iznenađena, ali vrlo zahvalna. Želim zahvaliti svima koji su glasovali za mene – kazala je Angerer.

19:53 sati – Bio sam ljubomoran jer su drugi dobili Zlatnu loptu, a ja je nisam dobio jer nisam igrao u Europi. Zahvaljujem Bogu jer sada mogu kompletirati svoju kolekciju trofeja – kazao je Pele.

19:50 sati – Počasnu Zlatnu loptu na večerašnjoj ceremoniji dobio je Pele. – Kada pomislimo na nogomet, jedno ime se ističe iznad drugih. Ni jedan igrač nije imao toliki utjecaj na nogomet, nitko nije inspirirao tolike za igru – rekao je Blatter predstavljajući Pelea. Pele je dobio najveći pljesak iz publike ove večeri.

19:45 sati – Frank Ribery u snimci u kojoj su ga predstavili rekao da je bio "sjajan osjećaj pobijediti Dortmund". – Nominacija za Zlatnu loptu velika je nagrada za težak rad. Kada sam na terenu, ja sam ratnik – kazao je Ribery.

19:40 sati – Nagradu za najljepši gol godine Ferenc Puskas dobio je Zlatan Ibrahimović za sjajne "škarice" protiv Engleske. – Ponosan sam što sam večeras ovdje i čestitam svim nominiranima. Sretno dečkima koji se natječu za najvažniju nagradu. Zahvaljujem svima koji su glasovali – kazao je Zlatan Ibrahimović.

19:35 sati – Afganistanski nogometni savez dobio je nagradu za Fair Play.

19:21 sati – Publika je potom gledala video u kojem je predstavljen kandidat za Zlatnu loptu iz Barcelone Lionel Messi koji je rekao da "proučava svoje suparnike" prije svake utakmice. – Volim ono što radim. Svaki put kad igram, igram za pobjedu – kazao je Messi.

19:17 sati - - Nevjerojatno sam zahvalan što mogu primiti ovu nagradu večeras. Mnogo mi to znači što sam dobio nagradu na kraju karijere. U momčadskim sportovima je teško posložiti stvari kao što su se nama posložile. To nije samo moja zasluga, već cijelog kluba i svih koji su radili uz mene tijekom ovog razdoblja u Bayernu - kazao je Heynckes koji prije deset godina nije mogao "niti sanjati da će dobiti ovu nagradu".

19:12 sati - Za najboljeg trenera u muškom nogometu proglašen je Jupp Heynckes koji je ove godine s Bayernom osvojio njemačko prvenstvo, njemački kup i Ligu prvaka.

19:08 sati - Odana je i počast velikom nogometnom genijalcu Eusebiju koji je preminuo ove godine.

Najbolja trenica nogometašica ove godine je Silvia Neid.

19:05 sati - Brazilci Neymar, Ronaldo i Adriana Lima predstavili su Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. - Brazil se priprema za domaćinstvo nevjerojatnog događaja. Ovo je velika šansa da pokažemo kakvu dobrodošlicu možemo svima pružiti kao nacija. Vidjet ćemo neke od najboljih igrača svijeta koji će igrati na sjajnim stadionima. - rekao je Ronaldo.

- Igranje na Svjetskom prvenstvu je velika privilegija za igrača. To je trenutka koji nikada neću zaboraviti. Nadamo se da će ovo biti zaista događaj za pamćenje, jer dolaze neki od najboljih igrača - rekao je Neymar. Kao savršeno finale Ronaldo je naveo utakmicu Brazila i Njemačke. Neymar je kazao da njima nije bitno tko će biti druga momčad u finalu. - Ima mnogo sjajnih momčadi i sve dok smo mi u njemu, ne zanima koja će to biti - kazao je Neymar.

18:57 sati - Zahvalan sam na ovoj nagradi koja me čini izrazito ponosnim. Dozvolite mi da zaželim sve najbolje dvama velikim događajima ove godine. Za 25 dana će početi Olimpijske igre u Sočiju, a za pet mjeseci Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. Uvjeren sam da će oba događaja biti vrlo uspješna - kazao je Rogge i zahvalio se na nagradi.

18:52 sati - Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter je dodijelio FIFA-inu Predsjedničku nagradu Jacquesu Roggeu. - Ovogodišnji dobitnik zna sve o moći sporta da mijenja živote i inspirira ljude - rekao je Blatter o Roggeu te dodao kako je njegovo "vizionarstvo i diplomatski pristup uveo Olimpijske igre u novu eru". Rogge je 2001. godine izabran za predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora.

18:45 sati - Za veznjake godine proglašeni su Andres Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona) i Franck Ribery (Bayern Munich).

Za najbolje napadače proglašeni su Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain) i Lionel Messi (Barcelona)

18:40 sati - Za vratara godine proglašen je Manuel Neuer iz Bayerna. - Najvažniji trenutak je bilo osvajanje Lige prvaka i osvajanje pet trofeja - kazao je Neuer.

Philip Lahm (Bayern), Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (Paris Saint-Germain) i Dani Alves (Barcelona) su proglašeni braničima godine.

18:33 sati - Ceremoniju vode brazilska manekenka Fernanda Lima i bivši nizozemski reprezentativac Ruud Gullit.

18:15 sati - Službeni dio ceremonije dodjele Zlatne lopte počinje u 18,30 sati. Favorit za najljepši gol godine i nagradu Ferenc Puskas je Zlatan Ibrahimović za gol koji je postigao "škaricama" s preko 30 metara. Jedan od rijetkih koji je rekao da se nada da će Zlatnu loptu dobiti Ribery je golman Bayerna Manuel Neuer. - Nadam se da će moj prijatelj Ribery osvojiti nagradu. On je naš čovjek. Držimo mu fige - rekao je Neuer.

I prema internetskoj anketi postavljenoj na stranicama FIFA-e, favorit za dobitnika Zlatne lopte je Cristiano Ronaldo sa 63 posto glasova, a slijede ga Messi sa 24 i Ribery sa 11 posto glasova.

Barcelonin nogometaš Neymar, koji je nominiran za gol godine, rekao je da je danas "sjajna šansa za druženje sa sjajnim igračima". - Jako sam sretan u Barceloni gdje su me toplo primili. Ne mogu biti sretniji - kazao je Neymar.

- Ovo je kruna moje karijere, ne samo trenerske već i igračke - kazao je nominirani za trenera godine Jupp Heynckes i dodao da ostaje vidjeti što će donijeti ova večer. O izboru za Zlatnu loptu rekao je da se natječu tri fantastična igrača koji svi zaslužuju nagradu.

17:50 sati - Pobjednik na Svjetskom prvenstvu 1994. i 2002. godine, slavni brazilski napadač Ronaldo, je kazao da su sva tri kandidata za Zlatu loptu sjajna, ali da "više šanse daje Ronaldu i Messiju" - Svi su sjajni. Pričekajmo proglašenje pa ćemo vidjeti - kazao je Ronaldo. Legenda brazilskog nogometa Pele je rekao da smatra da Ronaldo zaslužuje pobjedu. Nominirani za trenera godine Jurgen Klopp je kazao da Jupp Heynckes zaslužuje tu nagradu. - On je moj favorit - rekao je Klopp.

>>Kladionice su sigurne: Na CR7 samo 1.05

>>'Messi je s drugog planeta i on će uvijek biti najbolji na svijetu'

Komentara 11

DU
Deleted user
20:18 13.01.2014.

Zaslužio je!

Avatar Wayat Earp
Wayat Earp
20:20 13.01.2014.

Tako je po zaslugama Najbolji je i najefikasniji RONALDO

C5
c54t21q2
19:36 13.01.2014.

Ronaldo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije