Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toni Trogrančić

Kako je mali Hrvat gurao kroz noge igračima Bayerna i što mu je Pep rekao!

crnički, trogrančić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
29.03.2015.
u 12:45

Toni Trogrančić bio je na meti velikih klubova još kao klinac, a stigao je i odbiti Bayern prije nego što je ipak otišao u München!

Hrvatski je nogometni puk jučer oduševila vijest da se još jedan hrvatski nogometaš našao u prvoj momčadi Bayerna! Istina, bilo je to samo za trening-dva, ali ne bi Pep Guardiola pozvao dječaka od 15 godina, pa makar da popuni broj, da u njemu ne vidi perspektivu, budućnost, piše Goal.

Dakle, tko je Toni Trogrančić, momak o kojem će se, ako ga ozljede zaobiđu, još mnogo govoriti? Rođen je 1. siječnja 2000., igra za mlađe kategorije Bayerna, a njegov otac Dario Trogrančić ispričao je za sportski tjednik Max prošle godine njihovu životnu priču:

"Igrao je u Rosenheimu, uvijek sa starijima i onda smo se prije četiri godine vraćali s godišnjeg odmora iz Hrvatske i u automobilu odlučili vratiti se kući u Hrvatsku trajno! Jer, sve što smo ulagali i zaradili, uložili smo u Hrvatsku. Ali Toni nam je koji mjesec kasnije poremetio planove!"

"U isto su ga vrijeme pozvali Bayern, čiji je Rosenheim podružnica za razvoj mlađih igrača, i Red Bull Salzburg. Nizozemac Percy van Lierop bio je šef za mlađe uzraste u Salzburgu i nije bilo stvari koju bi Salzburg mogao učiniti da nas dobije prije nego Bayern. Osim jedne: poslao je po Tonija Antu Ćorića! Toni ga je već tada, iako je Anti bilo tek 14 godina, znao s interneta i sjećam se kako je toga dana bio bolestan, imao temperaturu 40, ali kad je na vratima vidio Ćorića, nije mogao vjerovati. Odmah su izašli na parkiralište vježbati…"

"Tako smo završili u Salzburgu, gdje je tri godine igrao za svoj i za starije uzraste, bio je ondje i Niko Kovač… No, potom je smijenjena struktura u klubu, Nizozemci su otišli, Niko također, a Bayernov skaut rekao je da Toni dođe u München”, prepričao je otac.

Trogrančić je igrao za mlađe uzraste Hrvatske, ali dječak rođen u Njemačkoj, čiji je otac rodom iz BiH, a majka iz Vinkovaca, pod velikim je pritiskom Njemačkog nogometnog saveza da odjene dres elfa! I udovoljio je njihovim željama, tri je puta otišao na kamp najboljih mladih njemačkih nogometaša, i ondje je oduševio. Što je samo signal više za HNS, da ne ispusti takav talent. Koji je prošle godine, kad smo razgovarali, razmišljao kao Hrvat, ali njemački je pritisak sve jači...

Taj je naš mali Toni već dugo pod povećalom Guardiolinog asistenta i ponajboljeg njemačkog lovca na talente Hermanna Gerlanda. On je i najavio da će Toni biti priključen prvoj momčadi.

A kad se to u petak dogodilo, omaleni je Trogrančić cijeli dan bio veseo, nasmijan, bez ikakvih znakova treme ili straha! Ulazio je u duele, njemački Hrvati koji su se našli u Bayernovu kampu (bio je to otvoren trening) prepričavali su kako je Guardiola stalno razgovarao s njim, ali i kako se nakon treninga malo ljutio na njega, kazavši mu:

"Sve je bilo dobro, samo idući put kad ćeš dolaziti obuj kopačke s pravim čepovima!"

Toni Trogrančić odradio je trening s igračima Bayerna, a kako su ga prihvatili Lahm, Dante, Rafinha i ostali, pročitajte OVDJE.

>>Guardiola na trening Bayerna priključio 15-godišnjeg Hrvata!

Komentara 12

CR
crocro
13:53 29.03.2015.

Vrlo je moguće da opet zaksnimo mladu nadu pripremiti i trasirati put pod Hrvatske boje. Zašto tako mislim? Pa već smo zakasnili po neke talente koji danas igraju vrlo zapaženo pod tuđim bojama.

PI
pila12345
19:58 29.03.2015.

Nova zvijezda, samo da ne poklekne ...još je mlad.Sretno mu!!!!

KR
krusty
11:53 30.03.2015.

Evo, procitao sam clanak, a jos neznam, kako je "gurao kroz noge igračima Bayerna". Sta to znaci za novinarstvo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije