Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KOCKICE' NEPOŽELJNE

Navijačima s hrvatskim obilježjima zabranjen ulazak na utakmicu s Azerbajdžanom

Hrvatski navijači
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.09.2015.
u 10:30

Ova je odluka stigla nakon što je HNS objavio da je hrvatskim navijačima zabranjen odlazak na gostovanja u preostalim utakmicama kvalifikacija za Euro 2016.

Nogometni savezi Azerbajdžana i Hrvatske jučer su odlučili da navijačima s hrvatskim obilježjima neće biti dozvoljen ulazak na današnju utakmicu u Bakuu (18 sati), pišu 24sata.

Ova je odluka stigla nakon što je HNS objavio da je hrvatskim navijačima zabranjen odlazak na gostovanja u preostalim utakmicama kvalifikacija za Euro 2016. Povod za to bila je Uefina kazna zbog svastike na Poljudu tijekom utakmice Hrvatska – Italija.

No, to ne znači da danas u Bakuu neće biti hrvatskih navijača. Iz kluba navijača hrvatske reprezentacije Uvijek vjerni ranije su poručili da dosta njihovih članova uplatilo aranžmane prije nego što se znalo za zabranu pa će ići na utakmice s Azerbajdžanom i Norveškom. Samo što neće moći nositi hrvatske dresove...

"Preporučujemo našim članovima sportsko i korektno navijanje uz upozorenje da će osiguranje utakmice u Azerbajdžanu održavati vojska, a ne policija, koja ima nultu toleranciju na ispade na tribinama. Isto tako, i norveška policija ima posebne upute za sprečavanje nereda i doista ne bi bilo pošteno pred nama samima i pred reprezentacijom u koju se zaklinjemo otežati put našoj momčadi na europsku smotru dogodine u Francuskoj, za kojom toliko žudimo", stoji u priopćenju kluba navijača Uvijek vjerni.

>> Modrić uoči kapetanskog debija: Ponosan sam, vjerujem da ću na pravi način predstavljati Hrvatsku

>> Kovač: Ovo nije dvoboj Prosinečkog i mene

Komentara 65

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
11:04 03.09.2015.

Nažalost jedini način da se oslobodimo huligana koji rade štetu ugledu reprezentacije i cijele zemlje. Nije ovo krivica HNS-a, jasno se treba reći da je kriva prije svega vlada koja se ne želi obračunati s huliganima nego se odnosi neprijateljski prema hrvatskom nogometu i reprezentaciji dajući huliganima bezrezervnu podršku - to se prije svega odnosi na jugoslavenska krila BBB-a i Torcide. Dinamo je jedini klub u Hrvatskoj koji se uspješno oslobodio huligana, sad taj model treba primijeniti na cijelu zemlju - za paljenje baklji i izazivanje nereda 5 godina zatvora minimalna kazna, doživotna zabrana odlaska na utakmice i plaćanje novčane kazne koja bude izrečena klubovima. Nakon 5 godina zatvora i oduzimanja cijele imovine - zanima me hoće li se tada takav huligan opet usuditi ponoviti ono što je učinio.

Avatar petrolio
petrolio
11:45 03.09.2015.

na žalost, zbog vladinog nedjelovanja protiv huliganskih ispada i držanja po strani,došli smo u situaciju da je 99% normalnih navijača postalo taocima ovih 1% agresivnih divljaka! i tako sad 99% normalnih navijača ne može zbog 1% divljaka gledati utakmice u živo! "hvala" milanoviću i ostojiću koji do dan danas nisu našli crtače svastike i tako su sve nas opteretili kolektivnom krivnjom ljubitelja fašizma!

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
12:07 03.09.2015.

Oni (kamerama snimljeni!) huligani koji su (navodno) nacrtali kukasti križ na travnjaku u Poljudu, još nisu uhiapšeni? Smiješno... Treba ih hitno uhvatiti, osuditi da plate u cijelosti globu UEFA-e (100.000€; cijeli bi život za to morali raditi) i nikad ih više niti na jednu nogometnu utakmicu pustiti. Slično postupiti sa svim ostalim paliteljima baklji itd. Divljaštvo se samo oštrim mjerama dade suzbiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije