Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjera u Subašića

Niko Kovač: Pletikosa odlazi kao velikan!

kovač
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
22.07.2014.
u 11:30

Nakon što je Stipe Pletikosa odlučio otići u reprezentativnu mirovinu, izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač poželio je sve najbolje legendarnom vrataru u nastavku karijere

Sa 114 nastupa i pet velikih natjecanja iza sebe, Stipe Pletikosa prošloga se tjedna oprostio od hrvatske reprezentacije.

Svoju odluku priopćio je izborniku Niki Kovaču prije nego što je to podijelio s javnošću:

"Čuo sam se sa Stipom i otvoreno je podijelio sa mnom svoja razmišljanja. Naravno da svi poštujemo njegovu odluku nakon svega što je dao reprezentaciji proteklih 15-ak godina."

Kovač je u tom razdoblju s Pletikosom dijelio svlačionicu i kao igrač i kao izbornik:

"Uvijek je bio oslonac, davao je stabilnost i sigurnost ekipi, kako na terenu tako i u svlačionici. Pružio je puno velikih partija u dresu reprezentacije i u mirovinu sigurno odlazi kao jedan od reprezentativnih velikana."

Izbornik je Pletikosi poželio sve najbolje u nastavku karijere:

"Stipe može još nekoliko godina braniti na visokoj razini, pokazao je to i lani u Rostovu. Želim mu puno zdravlja, uspjeha i sreće u ostatku igračke karijere."

Danijel Subašić nameće se kao prirodan nasljednik Pletikose među vratnicama:

"Subašić je i u klubu i u reprezentaciji pokazao da je vratar na kojeg možemo računati s punim povjerenjem. Strpljivo je čekao svoju šansu i sada ju je dočekao te u Europske kvalifikacije možemo krenuti mirni što se te pozicije tiče – zaključio je Kovač za službenu stranicu HNS-a.

>>'Ne odobravam način na koji su se Vukojević, Eduardo i Pletikosa oprostili'

>>Stipe Pletikosa odlučio završiti reprezentativnu karijeru

Komentara 21

Avatar x-y
x-y
13:55 22.07.2014.

tesko mi pada, i nemogu se nikako oteti dojmu da je Niko najodgovorniji za katastrofu i neuspjeh repke na svjetskom prvenstvu... Mislim da nam nece bas biti svijetla buducnost sa njim.. zasluzio je jos jednu sansu, ali kad vidim kakve je sve kardinalne greske pravio mislim da covjek jako sporo uci, a mozda i nemoze bolje....

DU
Deleted user
12:35 22.07.2014.

a Niko se ostaje uciti na repci...

TO
Tot
12:48 22.07.2014.

ajde šuti niko ovo će sigurno pomoći i tebi i reprezentaciji i svima nama, na kraju i stipi neće se više sramotit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije