Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
angelo henriquez:

Nije važno što neću biti prvi strijelac lige

Angelo Henriquez
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
22.05.2015.
u 20:17

- Ostvarujem snove, dosad nisam igrao u Kupu Amerike i kvalifikacijama za Ligu prvaka - kaže Henriquez.

Angelo Henriquez mirno je prvi iz Dinama uzeo loptu i pogodio sa jedanaest metara u finalu Hrvatskoga nogometog kupa. Plavi su na kraju i slavili nakon tih jedanaesteraca.

– Bio sam dosta miran, ali i ostali naši igrači odlično su pucali, to je ovaj put bilo odlučujuće u teškoj utakmici sa Splitom koji je život ostavio na terenu - kazao je slikovito Henriquez.

Žurio je u svoj stan da bi spakirao stvari. Naime, odlazi u Čile na okupljanje reprezentacije.

Dobio sam što sam tražio

– Lijepo je otići s osvojenom dvostrukom krunom. Puno sam igrao i zabio puno golova, a to je ono po što sam i došao u Dinamo.

No, zbog odlaska u reprezentaciju neće igrati protiv Istre i Rijeke pa neće prestići Andreja Kramarića i postati prvi strijelac lige.

– Nije to tako važno, važnije je da smo smo prvaci i osvajači kupa te da na ljeto izborimo Europu.

Možda budete najbolji strijelac na Copa Americi.

– To će ipak biti malo teže izvedivo. Dat ću sve od sebe da izborim mjesto u reprezentaciji – kazao je Henriquez.

Sa šireg popisa ispao je Junior Fernandes pa čileanski izbornik sada ima 26 igrača od kojih će izabrati 23 koji će braniti boje reprezentacije na Južnoameričkom prvenstvu.

– Nadam se da ću biti u tom društvu, mislim da će popis biti objavljen 1. lipnja.

Gledat ćete finale Lige prvaka, hoćete li navijati za Juventus ili Barcelonu?

– Ne znam, po dva su Čileanca u svakoj momčadi i neću navijati ni za koga. Nekako mi je drago da je Juventus ušao u finale, nitko mu nije davao velike šanse.

U kakvim ste odnosima s Vidalom i Bravom?

– Viđali smo se u reprezentaciji. Ja sam bio jako mlad, zapravo sam stalno bio najmlađi, a primili su me sjajno i ponosim se što ih poznajem, predstavljaju Čile na najbolji način.

Boli prečka Pinille

Ode li Čile do kraja Copa Americe vratit ćete se u Hrvatsku usred Dinamovih europskih kvalifikacija. Hoće li vam biti problem što cijelo ljeto nećete moći na odmor?

– Neće, gdje god me trebaju, igrat ću. Igrati na Copa America ili u kvalifikacijama za Ligu prvaka je čast, pa ja živim svoj san, želio sam biti nogometaš, sada sam uspio i nije mi uopće problem stalno igrati. A pogotovu zbog toga što dosad nisam igrao na Copa America, a ni u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Uživam u svemu tome i samo se nadam da ću sljedeće sezone igrati još bolje.

Gdje ste gledali jedanaesterce s utakmice Čile - Brazil s prošloga SP-a?

– Kod kuće s obitelji. Naravno da sam plakao, bili smo tako blizu, žalili za prečkom Pinille u zadnjim trenucima. Nažalost, Brazil nas uvijek pobijedi i to boli nas Čileance, ali u nogometu postoje i nove šanse pa se nadam da će takva šansa doći sad na Copa America i da ćemo razveseliti svoj narod – kazao je Henriquez.

>> Henriquez: U finalu LP-a ću biti za svoje Čileance, Bravo i Vidal su odlični prema meni

Komentara 3

Avatar nula
nula
23:22 22.05.2015.

Ovaj je predobar za nasu ligu. Utopit ce ga Mamic za jedno 8 milijuna .

BR
brancro
14:01 23.05.2015.

Legionari? A što je bio Kramarić u Rijeci?

IV
ivica.vranjic
06:28 23.05.2015.

Da je Kramaric igrao cijelu sezonu zabio bi golova kao svi legionari u Dinamu zajedno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije