Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREBALO JE BOLJE

Hajduk pogreškom na kraju sve uništio - Šahter slavio sa 4:2!

hajduk
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
31.07.2014.
u 16:20

Teško će sad bijeli uspjeti proći dalje, bez obzira na to što su više pokazali. No takve katastrofalne greške se ozbiljnoj momčadi ne bi smjele događati.

Šahter je očekivano pobijedio Hajduk, ali neočekivano teško i uz bolju igru Splićana! Završilo je 4:2 za domaćine i to mogu zahvaliti isključivo poklonima protivničke obrane. Tko je gledao utakmicu, rezultat mu neće biti mjerilo, niti će mu biti strana konstatacija da je Hajduk više pokazao.

Splićani su pritiskali od samog početka, imali su loptu u nogama i kod prvog prelaska centra, jedan ubačaj u kazneni prostor Hajduka i Topčagić zabija za vodstvo Šahtera. Igrala se deseta minuta i činilo se da će Splićani nakon toga pasti, ali već minuti kasnije Vlašić izbija sam ispred Mokina i ne uspijeva zabiti.

Nije im se osvetilo, u 19. minuti je Gotal solo prodorom po lijevoj strani našao prostora i maestralno zabio. Trebali su na krilima tog pogotka bijeli nastaviti, ali već minutu kasnije nova katastrofalna pogreška obrane bijelih. Sam je ostao na drugoj stativi Finončenko i to je 2:1. Baš hladan tuš.

Ali nisu mladići u Hajduku odustajali, nastavljali su s pritiskom i stvarali prilike, imali posjed lopte, tražili izjednačenje. Djelovali su i fizički moćniji od nekako ispuhanog Šahtera. Nažalost, u prvih 45 minuta nisu uspjeli i otišli su sa zaostatkom na poluvrijeme.

U drugi dio krenuli su žešće, Šahter nije mogao preko centra i da je Gotal bio prisebniji u dva navrata, jednom kad je završio u zaleđu i jednom kad je bio sam ispred Mokina, bilo bi odmah 2:2. Oko 65. minute Hajduk se "ohladio" i krenule su prijetnje s bokova, svaki ubačaj bio je opasnost za Hajdukovu obranu, a neko vrijeme je uspijevao Stipica otklanjati opasnost. Džidićev snažan udarac i ulazak Konisbajeva jedan na jedan.

Nije mogao vječno, nakon ubačaja iz kuta Džidić zabija glavom, nitko ga nije čuvao iako je najveća opasnost u skoku. I nakon toga se vidjelo koliko je Šahter zapravo neopasan, odnosno Hajduk opasan. Bencun pada na otprilike 17 metara, Caktaš izvodi slobodni udarac i pogađa Džidića u ruku, a sudac Agajev dosuđuje najstrožu kaznu. Caktaš je bio priseban i u 78. minuti bilo je 3:2.

Možda je mogao Hajduk zabiti još pokoji nakon Jozinovićevih prodora po lijevoj strani, ali nije bilo nikoga tko bi te lopte dočekao i pospremio u mrežu Šahtera. Izgledalo je kao 3:2 u najgorem slučaju i onda Zhangylyshbay, koji je ušao u 83. umjesto strijelca Džidića, zabija u posljednjim sekundama nakon nove pogreške.

Da nije bilo tog posljednjeg gola, bilo bi i više optimizima, ovako će Hajduk teško proći dalje...

ŠAHTER - HAJDUK 4:2 (Topčagić 10', Finončenko 21', Džidić 71', Zhangylyshbay 90+4'/Gotal 19', Caktaš 77'p)

ŠAHTER: Mokin - Malij, Džidić, Maslo - Porivajev, Konisbajev, Vičius, Pokrivač (od 61. Baizhanov), Kirov - Finončenko (od 86. Murzoev), Topčagić (od 83. Zhangylyshbay). Trener: Viktor Kumykov.

HAJDUK: Stipica - Mikanović, Maloča, Milić, Jozinović - Vlašić (od 87. Maloku), Bradarić, Anđelković - Kouassi (od 71. Bencun), Gotal, Caktaš, Topčagić. Trener: Igor Tudor.

>> 'U Europsku ligu se ne ulazi slučajno, kvalitetni su i iskusni'

Komentara 46

JO
JovanOvanKursumlija
15:56 31.07.2014.

Svaki udarac na gol Hajduka završava pogotkom. I opet iz kornera. Ovi trecerazredni igracici Hajduka neznaju što je to obrana. Prejadno

JO
JovanOvanKursumlija
16:18 31.07.2014.

Ma Hajduk je smijurija od ekipe. Ali i takav je tri klase bolji od tog Šahtera. Al su smotani do bola ovi Tudorovi igraci. A za obranu nikada ćuli nisu. Sramota . I eto dok to pisem Hajduk fali 100%sansu za 3-3 i primi 2-4.

AM
Amerikano
15:57 31.07.2014.

Po ovim golovima evidentno je da Tudor nema pojma šta radi, kao niti ljudi iz omladinske škole. Branići Hajduka ne znaju uopće čuvati protivnika u prekidima, oni se naslone na suparničkog igrača i to je to, nikakvog ometanja nema, pokušaja izbijanja lopte, samo se naslone ne protivnika i gledaju. Tudor je bio solidan stoper, zato i nevjerojatno da mu igrači ne znaju igrati tu poziciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije