Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHELSEA SE OSRAMOTIO

Mourinho nakon poraza od Bradforda: Osjećam se posramljeno kao nikada

Jose Mourinho
Reuters/PIXSELL
24.01.2015.
u 23:44

- Ovo je sramota. Osjećam se posramljeno kao nikada. Frustracija nije prava riječ kojom bih opisao svoje stanje - kazao je Jose Mourinho.

Neki sretnik u Cambridgeu u petak navečer dobio je na poklon nogometnu loptu. Napadač Manchester Uniteda i argentinski reprezentativac, Angel Di Maria, u jednom je trenutku utakmice sa Cambridgeom opalio s 20-ak metara i ta je lopta otišla preko tribine na kojoj su bili smješteni najvatreniji navijači Cambridgea i završila u nečijem dvorištu! I ta potankost ponajbolje ocrtava kako je United izgledao u dvoboju 4. kola FA kupa s 12-oplasiranom momčadi četvrtog ranga natjecanja u Engleskoj!.

Zaradili više od proračuna

Cambridge je, naime, na svom Abbey stadionu pred osam tisuća glasnih navijača sačuvao mrežu protiv Manchester Uniteda i remijem bez golova osigurao novu utakmicu na Old Traffordu!

- To je nešto o čemu smo samo mogli sanjati - rekao je Chris Dunn, vratar Cambridgea.

I ne treba uopće sumnjati, neovisno o tome što će United igrati protiv četvrtoligaša, da će sljedećeg tjedna Old Traffod biti pun, sigurno će 75.000 ljudi doći na ponovljenu utakmicu ova dva kluba.

- Uopće ne razmišljamo o prolazu, samo nam je želja igrati nogomet pred punim Old Traffordom. Veselimo se tom događaju, a o pritisku nek’ razmišlja netko drugi – kaže menadžer Cambridgea, Richard Money, koji je svojim igračima zabranio bacanje dresova navijačima nakon utakmice:

- Svaki dres stoji 39,99 funta! I rekao sam dečkima da će sami platiti dresove ukoliko ih ne donesu u svlačionicu – kaže Money.

Cambridge je ovom utakmicom zaradio 250.000 funta, a nakon uzvrata na Old Traffordu, novcem od tv-prava i dijelom od prodanih ulaznica, ojačat će svoju praznu blagajnu s ukupno 1,7 milijuna funta, što je za 200.000 funta više od njihova godišnjeg budžeta.

I dok ponosni Cambridge slavi, nad Old Traffordom su tmurni oblaci. I ne samo zbog najezde štakora koja je poprimila goleme razmjere i u drugom najbogatijem klubu svijeta ovih dana provode deratizaciju na najvišoj razini. Ali, štakori nisu njihov jedini problem, a groteskno je zvučala izjava menadžera, Louisa van Gaala, nakon remija u Cambridgeu:

- Sve je bilo protiv nas! Loš i mali travnjak, sudac, publika... Dobro, publika je navijala za svoje i to je bilo lijepo, ali sve ostalo nam nije išlo na ruku - rekao je Van Gaal, koji je uoči utakmice pomogao jednom navijaču Uniteda razbijene glave da napusti stadion. Čovjek je, naime, došao na tribinu s domaćm navijačima i odmah je dobio po glavi, pa mu je pomoć ukazala medicinska služba Manchester Uniteda.

Startnih 11 vrijedi 180 milijuna funta, Cambridgeova postava nije procijenjena na nogometnom tržištu. Godišnji proračun Uniteda je 475 milijuna funta, Cambridgeov 1,5 milijuna funta. Čak 75 mjesta razlika je na ljestvici između Uniteda i Cambridgea, čiji najskuplji igrač zarađuje 1500 funta tjedno. Za usporedbu, Falcao mjesečno zaradi koliko svi igrači Cambridgea godišnje.

Još jednom se potvrdilo da natjecanje u nogometnom kupu Engleske nema premca. Naime, važna je stvar da nema nositelja u ždrijebu, privilegij velikih je samo u tome da ne moraju igrati pretkola.

U četvrtom se kolu FA kupa Andrej Kramarić prvi put našao u početnoj postavi Leicestera. Protiv Tottenhama je na terenu proveo 72 minute, bio jedan od aktivnijih igrača ‘lisica’, a dvojbenom je odlukom suca zaradio i žuti karton za simuliranje nakon pada u šesnaestercu. Tottenham je u vodstvo doveo Townsend s bijele točke, ali je pogocima Ulloe u 84. i Schluppa u 92. minuti Leicester preokrenuo rezultat i došao do važne pobjede.

Dobri su kao Barcelona...

Ni drugdje nije nedostajalo iznenađenja. Bradford je šokirao Mourinhov Chelsea. Trećeligaš je na Stamford Bridgeu gubio 1:2 na poluvremenu da bi potpuno preokrenuo rezultat te s 4:2 osigurao prolaz.

- Ovo je sramota. Osjećam se posramljeno kao nikada. Frustracija nije prava riječ kojom bih opisao svoje stanje - kazao je Jose Mourinho.

Mark Lawn, dopredsjednik Bradforda istaknuo je:

- Naš trener Phill Parkinson 2011. naslijedio je najlošiju momčad koju sam ikada vidio. A pobijedili smo momčad koja je jednako dobra kao Barcelona.

Zadnji put Chelsea je protiv trećeligaša izgubio 1985. godine. Tada ih je s 3:2 svladao Millwall. Nikada u zadnjih 57 godina Chelsea nije primio četiri gola od trećeligaša.

Iznenadio je i Middlesbrough koji je s 2:0 slavio protiv Manchester Cityja na Etihadu.

>> Chelsea i Manchester City doživjeli debakl, Kramarić igrao u pobjedi Leicestera!

Komentara 1

ZG
zg223
08:41 25.01.2015.

chelsea pol.-kraj 1 pa 2..koeficijent 'jadnih' 60.kad je chelsea vodio 2:0 na dvojku 90!!!!ma bas su se posramili..hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije