Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Futsal

Matošević: U derbiju nema favorita, idemo na pobjedu!

Vedran Matošević
Foto: Futsal Dinamo
1/7
01.12.2016.
u 12:55

U 10. kolu 1. HMNL u velikom derbiju igraju Futsal Dinamo i hrvatski prvak Nacional. Utakmica se igra u petak u dvorani 2 Sportskog doma (19 sati). Ulaznica iznosi 25 kuna, u pretprodaji od sutra u KN BBB u Ilici 37, te na blagajni sat vremena prije početka utakmice

Sad je i definitivno, Zagreb trese futsal groznica. Futsal Dinamo već je nekoliko godina hit u gradu, a prošlog vikenda priključio im se i MNK Nacional.

Prvaci Hrvatske bili su na pragu iznenađenja u UEFA Futsal Cupu, malonogometnom izdanju Lige Prvaka. Upravo će se ove dvije momčadi susresti u velikom derbiju desetog kola 1. HMNL u petak.

Nakon utakmice u petak, u restoranu La Dolce Vita u Hypo centru, održat će se nova Plava noć.

U slučaju pobjede, Futsal Dinamo će se kolo prije kraja jesenskog dijela sezone izjednačiti s vodećim Nacionalom koji je prošli vikend ostao na korak do plasmana na Final-Four UEFA Futsal Cupa.

Stoga nije bilo boljeg sugovornika za najavu derbija od hrvatskog reprezentativca Vedrana Matoševića. Nosio je do lipnja dres Nacionala, osvojio s njima naslov prvaka, da bi ga zatim zamijenio za Dinamov.

Matošević je prvo htio dati do znanja da ne može dočekati veliku utakmicu u petak: 

- To su utakmice radi kojih ginete na treninzima, derbi protiv najjače momčadi u državi, bit će to pravi test da dokažemo koliko smo dobri.

Obzirom da je izazvao veliko iznenađenje prelaskom u redove Dinama ovog ljeta, Vedran je objasnio kako se odlučio na taj korak:

- Veliko je zadovoljstvo nastupati za Futsal Dinamo, klub koji je pomaknuo granice u hrvatskom futsalu, klub iza kojeg stoji vojska navijača koja nam pruža bezrezervnu podršku svaku utakmicu.

Dodao je kako je već lani bio zadivljen atmosferom na Dinamovim utakmicama, te ga je zadivila fanatičnost na tribinama:

- Pune dvorane dodatan su motiv za svakog igrača, te sam siguran kako će tako biti i ovog puta.

Matošević se mjesecima mučio s ozljedama aduktora i trbušnog zida, te su navijači Plavih njegov debi dočekali tek u osmom kolu u porazu od Splita.

Ipak, već u narednim utakmicama pokazao je da se vraća u reprezentativnu formu, s tri pogotka u dva ogleda. Dinamov pivot skroman je u projekcijama vlastitih igara, obećao je jedino kako će kao i obično dati sve od sebe i nadati se najboljem.

U prognozama derbija bio je oprezan:

- Objektivno gledajući Nacional je trenutno bolja momčad od Dinama, te ih sigurno samopouzdanjem puni pozitivan omjer protiv Dinama. Međutim, mišljenja sam kako u derbiju nema favorita. Dinamo ima svojih aduta koji će sigurno zasjati u ovom dvoboju.

Obje momčadi bile su aktivne u srijedu. Nacional je u zaostaloj utakmici 9. kola 1.HMNL sa 7:1 svladao Vrgorac, a Futsal Dinamo je sa 6:2 bio bolji od Alumnusa u polufinalu regionalnog kupa te će u finalu igrati protiv drugoligaškog MNK Jesenja.

Veliki zagrebački derbi Dinama i Nacionala na rasporedu je u petak, 2. prosinca od 19 sati u dvorani 2 Doma sportova. Ulaznica iznosi 25 kuna, u pretprodaji od sutra u KN BBB u Ilici 37, te na blagajni sat vremena prije početka utakmice.

U poluvremenu utakmice između Futsal Dinama i Nacionala održat će se kratka demonstracija boksačkog treninga koju će izvesti članovi nedavno osnovanog BK Dinamo.

Boksački klub Dinamo osnovan je baš poput Futsal Dinama od strane navijačke skupine Bad Blue Boys i funkcionira po načelu jedan član - jedan glas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije