Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOV NA DINAMO

Matjaž Kek se ne predaje: Prvenstvo još uvijek nije gotovo

Matjaž Kek
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
25.04.2016.
u 09:12

'Lijepo je pobijediti u Poljudu, psihički se bilo teško pripremiti za ovu utakmicu. Loše smo ušli u utakmicu, ali dogovor u svlačionici nas je dignuo i odveo do zaslužene pobjede.'

Nema kraja crnoj seriji Hajduka protiv Rijeke, Splićani su i dalje bez pobjede od ožujka 2012. Ovaj put Rijeka je usred Poljuda, nakon što je Hajduk vodio s 1:0, u drugom dijelu preokrenula utakmicu i slavila s 2:1. Pobjednički gol postigao je Mario Gavranović u 79. minuti, asistirao mu je Rumunj Matei. Hajduk je odigrao odlično prvo poluvrijeme, ali momčad Matjaža Keka u drugom dijelu preuzela je inicijativu. Ključni potez utakmice bio je ulazak Marka Vešovića u 54. minuti, koji je s prvim dodirom lopte pogodio za 1:1, on i Matei promijenili su odnos na terenu, koji je bio u Hajdukovu korist.

Presudio govor u svlačionici

– Lijepo je pobijediti u Poljudu, psihički se bilo teško pripremiti za ovu utakmicu. Loše smo ušli u utakmicu, ali dogovor u svlačionici nas je dignuo i odveo do zaslužene pobjede. Ukazao sam im na slabe stvari, pobijedili smo angažirani Hajduk, na tome čestitam igračima. Teoretski smo osigurali drugo mjesto, sada nam stiže Split, a mi želimo držati pritisak, smetati – kazao je Kek.

Dinamo je i dalje četiri boda ispred Rijeke, tri su kola prije kraja i teško je vjerovati da bi se moglo dogoditi neko čudo, ali Kek nije želio pričati o prvenstvu kao da je gotovo.

– Još je prerano podvlačiti crtu pod sezonu, Rijeka nikada nije bila bliže Dinamu. Ostat će žal za nekim stvarima koje bismo napravili drukčije, mi smo prvi put ove sezone rekli idemo, želimo napasati... S takvim pritiskom treba se znati nositi, podržavam takav način, treba znati izaći iz rupe. Dinamo je dominantan u Hrvatskoj ligi, ali mi smo tu, dišemo. Nisam zadovoljan, uvijek se može bolje. Nije se Rijeci bilo lako umiješati između Dinama i Hajduk, Rijeka je sada moć na koju svi moraju računati – dodao je trener Rijeke.

Nevjerojatnom lakoćom Hajduk je u 25. minuti došao u vodstvo golom Sušića. Zaspala je cijela obrana Rijeke, stajali su poput voštanih vojnika, a strijelca Sušića lijevi bočni Zuta samo je popratio pogledom.

Od početka se vidjelo da Hajduk želi srušiti taj crni niz od četiri godine bez pobjede protiv Rijeke.

Crotone pratio Milića

Nakon prvog poluvremena Burić je zadovoljno otrčao u svlačionicu, a Matjaž Kek istu je dionicu kročio teškim korakom. Rijeka je bila nadigrana u svim elementima igre. Burić je nadvisio Keka načinom na koji je Rijeka do sada dominirala. 

U nastavak je bolje ušla Rijeka. No, pri rezultatu 1:1 Vešović je u kaznenom prostoru, poslije udarca Velazqueza, igrao rukom, koja nije bila u prirodnom položaju, ali Fran Jović nije svirao jedanaesterac. Opet će biti repova...

– Teško nam je probaviti ovu utakmicu, vidio sam moćan Hajduk s dosta prigoda. Rijeka je bila kvalitetna, ali rezultat nam ne odgovara. Ni mojim igračima nije jasno, nogomet zna biti nepravedan, ne pobjeđuje uvijek bolji – rekao je Burić.

Dodajmo da su na tribinama bili izaslanici Manchester Uniteda, Chelseaja, Stuttgarta, Sampdorije i Crotonea, koji je pratio Milića.

Komentara 10

MA
magnum2013
13:45 25.04.2016.

Ozren Maršić još uvijek nije shvatio ovu stvarnost. Tjedima piše o skautima poznatih klubova koji se otimaju za hajdukove igrače, a na kraju opet ništa. Ovdje nije znao o ćemu pisati pa je eto "izjavu" Keka uvrstio u svoj "članak" da bi na kraju pisao o nećem nestvarnom. Još uvijek nije shvatio zašto Kalinić nije dobio radnu dozvolu na otoku. Još uvijek nije shvatio zašto su Vršajević, Balić i Kiš prodani da se plati struja i voda, a Mamić stare panjeve prodaje za po nekoliko milijuna. Kek je izjavio kako još prvenstvo nije gotovo. Naravno jer se igra još tri kola. Maršić je to protumačio kako Rijeka ima šanse osvojiti prvenstvo, jer nemojte se ljutiti, ali ovim "novinarima" treba malo više da shvate neke stvari.

Avatar Germanicus I
Germanicus I
10:05 25.04.2016.

Tako je EUJanez ..on je najboljši trener u stolnom nogometu ...hihihihihihihihihihihihih......on je najbolji nogometni trener kao što je Maze skijašica!hihihihihihihihihih...trener a trenira Rijeku hihihihihihihihih........Sigurno je odbio ponudu Barcelone da dođe u Rijeku!

Avatar Titanov sin
Titanov sin
11:50 25.04.2016.

Keko je veliki zayebant, bas sam se nasmijao. Covjek kao stvoren za kazaliste. Rijeka prvak haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije