Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA KAZNU

Marin Brbić: HNS me ne može smijeniti! Ako treba, žalit ćemo se do Ustavnog suda

Marin Brbić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
18.12.2014.
u 17:47

– Zna se kakva je procedura za smjenu predsjednika Uprave, ne može to napraviti HNS! Ako bude trebalo, na ovu odluku žalit ćemo se sve do Ustavnog suda – rekao je Brbić

Predsjednik Hajduka Marin Brbić poručio je da ga HNS ne može smijeniti nakon što je objavljeno da je disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević kaznio splitski klub zbog neodigravanja derbija na Maksimiru. Hajduku su oduzeta tri boda, Brbić i četiri člana Nadzornog odbora dobili su godinu dana zabrane rada u nogometu, a igrači u zapisniku kažnjeni su s po tri tisuće kuna.

– Ja obnašam funkciju predsjednika sportskog dioničkog društva po Zakonu o trgovačkim društvima. Zna se kakva je procedura za smjenu predsjednika Uprave, ne može to napraviti HNS! Ako bude trebalo, na ovu odluku žalit ćemo se sve do Ustavnog suda – rekao je Brbić, prenosi Goal.com.

Čini se da Brbić nije previše šokiran.

– Ništa nas ne iznenađuje. Pokazali su koliko im je stalo do dijaloga i hrvatskog nogometa odnosno do mišljenja 30.000 ljudi na Rivi i 80% onih koji preko interneta podržavaju Hajduk.

Predsjednika Hajduka kazna je zatekla dok je bio na sastanku s ministrom obrazovanja i sporta Vedranom Mornarom.

– Dobili smo poziv i došli, HNS ga je očito odgodio. Imali smo konstruktivan sastanak s ministrom i njegovim pomoćnikom Andričevićem gdje smo iznijeli naš prijedlog za promjene Zakona o sportu.

>> Kakva kazna! Hajduku oduzeti bodovi, Brbić i članovi NO-a godinu dana suspendirani...

Komentara 39

Avatar jebb
jebb
01:04 19.12.2014.

Kakve promjene u zakonu o sportu oni zele? Ozakoniti privilegirani status Hajduku zato sto su nekad bili veliki klub!? Ozakoniti Hajdukovo pravo da igra ili ne igra utakmice ovisno o misljenju uprave Hajduka? Garancija "huliganskog imuniteta" svim Hajdukovim navijacima... I banke su dionicka drustva pa bankari gube posao ako se ogrijese o zakone financijskog poslovanja, ili zavrse u zatvoru. Brbljicu, ti si nogometni djelatnik koji se mora ponasati u skladu sa zakonima HNS-a, i taj HNS ima pravo sankcionirati nogometne djelatnike koji grubo krse pravila sporta. I nikakvi ministri sporta vam nece pomoci. Jedino sto mozete postici je da UEFA i FIFA suspendiraju sve hrvatske klubove i reprezentaciju iz medjunarodnih takmicenja. Izgleda da vam je takav scenario glavni cilj jer Hajduk s time ne bi izgubio nista. Niti imate igraca za reprezentaciju, niti imate sanse igrati u nekom evropskom natjecanju.

RP
rade.pranjic
01:31 19.12.2014.

Dosta je vise tog brbljavca.

KU
kublajkhan
23:57 18.12.2014.

žali se ti upravi vodovoda! čovjek iz dana u dan sa sve glupljim i glupljim izjavama... odluka je veelika usluga hajduku, možda konačno netko sposoban uđe u taj klub

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije