Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA POSTAJA

Nitko kao Mario Mandžukić, pa ni Luka Modrić!

Mario Mandžukić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
20.06.2015.
u 18:00

Bira prvake 
Dolazio je u Bayern, Atletico, pa sada i Juve dok su bili prvaci u ligi i finalisti Lige prvaka

Proteklih tjedana transfer Marija Mandžukića iz Atletica u Juventus bio je samo nagađanje, no kada je ugledni list La Gazzetta dello Sport na naslovnici objavio da je transfer dogovoren, sve je postalo vrlo, vrlo izgledno. Prema pisanju svih talijanskih medija, Mandžu od dolaska u Torino dijeli samo liječnički pregled, koji bi trebao obaviti u ponedjeljak 22. lipnja.

Na račun Atletica Juventus bi odmah uplatio 15 milijuna eura, a dodatna tri mogla bi sjesti kroz bonuse koji bi ovisili o Mandžinu učinku. U transferu bi sjajno prošao i Mario. Imao bi godišnju plaću od četiri milijuna eura, a potpisao bi na tri godine uz mogućnost produljenja na još jednu. Zanimljivo, od sadašnjih igrača Juventusa veću plaću ima samo Paul Pogba (5 milijuna eura), dok Pirlo, Vidal i Buffon zarađuju također četiri milijuna eura.

U društvu Šukera i Bokšića

Transferom u Juventus Mario Mandžukić postat će hrvatski rekorder jer za njega su klubovi izdvajali najviše od svih hrvatskih nogometaša.

Na Mandžu su klubovi za odštete potrošili 61,5 milijuna eura: Dinamo ga je Zagrebu platio milijun i pol, Wolfsburg Dinamu sedam, Bayern Wolfsburgu 13, Atletico Bayernu 22 milijuna, a sad bi Juventus trebao platiti 18 milijuna (15 plus tri milijuna bonusa).

Tako je Mandžo prestigao Luku Modrića, koji drži rekord kao najveći transfer nekog hrvatskog igrača uopće (30 milijuna eura iz Tottenhama u Real) i iz HNL-a (21 milijun iz Dinama u Tottenham), ali su mu to jedina dva prijelaza.

U samom vrhu te liste je i Dejan Lovren, kojeg su Liverpool, Southampton i Lyon zajedno platili 43,3 milijuna eura, dok su više od 20 milijuna eura okrenuli još Vedran Ćorluka (33,75) Eduardo da Silva (24,7), Ivan Rakitić (23), Alen Bokšić (21,5) i Nikica Jelavić (20 milijuna eura).

Također, Mandžo će postati tek treći hrvatski igrač koji će igrati u tri od pet top liga: njemačkoj, španjolskoj i sada talijanskoj. Bokšić je igrao u francuskoj, talijanskoj i engleskoj, a Šuker u španjolskoj, njemačkoj i engleskoj. No, Mandžukić je u nečemu ispred Šukera i Bokšića. Naime, on je uvijek stizao u klubove koji su bili aktualni prvaci u svojoj zemlji, ali i aktualni finalisti Lige prvaka.

Kada je 2012. stizao u Bayern, Nijemci su mjesec dana prije izgubili finale Lige prvaka od Chelsea. Aktualni viceprvak je bio i Atletico prošlog ljeta (izgubio od Reala), kao i sada Juventus (poraz od Barcelone). No sva tri kluba bila su aktualni prvaci svoje zemlje pa ispada da Mandžu žele samo najbolji.

Još da riješi narav

Ono u čemu je Mandžo konstantan jest i njegov težak karakter pa je u sukobe dolazio s gotovo svim trenerima. Još od Zagreba kada ga je Ćiro prozvao Đilkošem, pa u Dinamu, a pogotovo u Bayernu, gdje se žestoko sukobio s Guardiolom. Veze s trenerom popucale su i u Atleticu iako je u prvo vrijeme odnos s Diegom Simeoneom bio idiličan. Možda će Mandžu uspjeti ukrotiti Juventusov trener Massimiliano Allegri...

>> Mario Mandžukić postao hrvatski rekorder po transferima!

Komentara 9

CR
CROZAG
22:22 20.06.2015.

Mandži bi najbolje legla engleska liga, a ne talijanska. Za igrača poput njega(bez neke velike tehnike, driblinga...samo više manje glava i borbenost) napravio je odličnu karijeru.

ZO
zoom
03:35 21.06.2015.

Ja sam istog trena bacio drkicu,koliko sam uzbuđen!!!

FR
franjo
11:17 21.06.2015.

Koliko će dugo ostati u Juventusu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije