Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mateša o "aferi Mamić"

'Mamići su nevini dok im se ne dokaže, a osuđene osobe ne bi trebale raditi u sportu'

08.03.2012., Zagreb - Komemoracija za Bartola Kaleba, bivseg financijskog direktora HNK Hajduk i direktora RK Zagreb u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Zoran Mamic, Zdravko Mamic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
04.08.2015.
u 12:23

- Jednom kada je netko pravomoćno osuđen, takav ne samo zbog pravnih nego i moralnih i etičkih načela ne ti trebao raditi u sportu.

Kad smo predsjednika HOO-a Zlatka Matešu priupitali za stav o "aferi Mamić", o optužbama za porezne prevare i korupciju, dobili smo diplomatski odgovor:

– Poučen svime onim što se događa u Hrvatskoj, a vidjeli ste i ove posljednje intervencije Ustavnog suda, ja držim da je najkorektnije držati se načela da nitko nije kriv dok mu se to pravomoćnom sudskom presudom ne potvrdi. Nije slučajno da je to jedan od najstarijih postulata kaznenog prava i sve izvan toga su špekulacije, no jednom kada je netko pravomoćno osuđen, takav ne samo zbog pravnih nego i moralnih i etičkih načela ne ti trebao raditi u sportu. 

>>Kako je Zdravko Mamić postao vladar našeg nogometa?

>>FBI pronašao Mamića: Amerikanci pratili trag novca!

>>Evo kako su braću Mamić dočekali navijači na maksimirskim tribinama

Komentara 13

TT
trpimir.trpimir
12:38 04.08.2015.

Jedini ispravan zaključak, dok se u postupku ne dokaže da su krivi,

IS
isljednik
13:04 04.08.2015.

drukčije niti ne može biti nego da se svatko ima smatrati nevinim dok mu to ne utvrdi sud pravomoćnom presudom, to je ustavno pravo svakog građanina ove zemlje ....a ove klimave optužbe mogu na kraju lako biti i odbačene

UZ
uzor10
15:07 04.08.2015.

Mamici su gospoda za ove hostaplere iz uskoka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije