Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje na Poljudu

Mamić: Riječi "umor" i "derbi" ne idu u istu rečenicu

Zoran Mamić
Sanjin Strukic/Pixsell
30.08.2014.
u 16:01

- Odigrali smo puno utakmica na visokom nivou tako da se momčad dosta trošila, ali za utakmicu protiv Hajduka to neće biti bitno

Nakon plasmana u Europsku ligu, nogometaši Dinama vraćaju se nacionalnom natjecanju. Već u nedjelju u 19 sati gostuju u Splitu, čeka ih veliki derbi protiv Hajduka.

- Čeka nas, uz dužan respekt kvaliteti Rijeke i ostalih hrvatskih klubova, po tradiciji najveća utakmica hrvatskog nogometa. Veselimo se punom stadionu i momčad jedva čeka početak utakmice. Ne moram niti govoriti kako je atmosfera fantastična, a što se tiče ozljeda repove iz utakmice protiv Petrolula vuku Ademi i Machado te su upitni za utakmicu. Pokušat ćemo ih osposobiti, ali danas je vrlo teško reći hoće li biti spremni, rekao je trener Dinama Zoran Mamić za klupsku stranicu pa dodao:

- Odigrali smo puno utakmica na visokom nivou tako da se momčad dosta trošila, ali za utakmicu protiv Hajduka to neće biti bitno. Riječi "umor" i "derbi" ne idu u istu rečenicu jer će svaki igrač koji dobije priliku igrati naći u sebi dodatnu snagu i dati sve od sebe – kaže trener Mamić i priča o Hajduku.

- Dobra i agresivna momčad koja upravo kroz taj pritisak i agresiju dolazi do dobrih rezultata; posebno kod kuće. Najbolji igrači? Prije svega su kvalitetan kolektiv i kao takve ih cijenimo, ali naravno da u nogometu uvijek iskoče pojedinci. Tako trenutno u Hajduku zaista impresivno brani Kalinić koji po utakmici ima "rukometni broj obrana", stoperi im dugo igraju zajedno, u veznom redu dobro igraju Sušić i Caktaš, a Kouassi, Gotal i Maglica su opasni u završnici. Ma to je Hajduk... Dobri su, ali vjerujem u svoju momčad.

O samoj utakmici kaže:

- Nažalost, povijest nam govori da su derbiji na Poljudu uvijek takvi da ima manje nogometa, a puno prekršaja, rasprava i ostalih stvari. Nadam se da će ovoga puta biti drugačije, a Dinamo će igrati onako kako jedino i znamo igrati: kroz kontrolu i posjed se nametnuti kao dominantna momčad i tako doći do prilika. Hajduk? Oni također igraju uvijek slično, ali ne bih pričao previše o njima. Bitno je kako ćemo se mi postaviti.

Na Poljudu će ponovno biti odlična atmosfera, stadion neće biti rasprodan, ali doći će više od 20 tisuća ljudi. Je li to dodatan motiv?

- Naravno da je. Igranje u pravoj atmosferi i pred punim stadionom je motiv za svakoga; čak i kada publika ne navija za tebe. U takvoj atmosferi je svima lakše igrati i siguran sam da će moja momčad znati reagirati – kaže trener pa nastavlja o igraču koji dobro poznaje tu atmosferu, a igra u velikoj formi. Naravno, to je Duje Čop: - Da, Duje je ove sezone nastavio gdje je stao prošle, redovito zabija golove i naravno da se svi navijači Dinama nadaju kako će seriju nastaviti na Poljudu. Naravno, imamo još puno igrača koji mogu zabiti i siguran sam da je svima, pa i Duji, manje bitno tko će zabiti samo da izborimo dobar rezultat.

>>Tudor: Dinamo ima odličnu momčad, ali mi ćemo bit spremni

Ključne riječi

Komentara 3

IN
Ineboimorejeplavo
19:59 30.08.2014.

idemo Dinamo, samo pametno i polako i ne bi tribalo biti problema. Mada ranjena zvijer je najopasnija. Nadam se pobjedi Dinama....

TO
Tot
18:36 30.08.2014.

Ajmo maminjo mlađi razvali ajduka i pokaži svima da si bolji trener od gabora..ovaj tudora

DO
dodotatino
21:51 30.08.2014.

Sutra samo pobjeda i ništa drugo. Kakav umor pa i oni su igrali isti broj utakmica kao i mi i protivnici za njih teški njihovi kao i nama naši. I ne samo pobjeda nego šamaranje grogiranog mage, Hajduk odavno nije bio ovako slab. Ako želite atmosferu i navijaće vratiti na Maksimir to sutra pokažite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije