Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
junak u aalborgu

Lončarević: Brozović je već sad nositelj Dinamove igre

11.07.2014., stadion Kantrida, Rijeka - Superkup, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Marcelo Brozovic.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
01.08.2014.
u 11:45

– On je već sad, sa 22 godine, nositelj Dinamove igre i čovjek koji donosi prevagu! Svojom se agilnošću jednostavno nameće kao vođa na terenu, kao organizator igre, a tim svojim pristupom povlači za sobom i ostale vezne igrače – smatra Lončarević.

Prekrasnim pogotkom u Aalborgu Marcelo Brozović donio je Dinamu opipljivu prednost uoči uzvratnog okršaja s Dancima u Maksimiru (srijeda, 20.45 sati). Tim nas je golom Brozović podsjetio na Roberta Prosinečkog, tako je, naime, zabijao Veliki Žuti! Kad je imao loptu na vrhu 16-erca, pogledao je vratara i – gađao, obično je i pogađao ono što je naciljao!

– Nije ga zabio, nego ga je – "stavio" – opisivali su zagrebački šmekeri golove Roberta Prosinečkog.

Kad lopta bježi vrataru...

A Brozovićev gol Aalborgu svakako spada u tu kategoriju – umirio je loptu, pogledao vratara, naciljao i "metnuo" u malu mrežu sa 16 metara, lopta je bježala danskom vrataru Larsenu i dovela ga do očaja! O Brozoviću biranim riječima govori i Ilija Lončarević:

– On je već sad, sa 22 godine, nositelj Dinamove igre i čovjek koji donosi prevagu! Svojom se agilnošću jednostavno nameće kao vođa na terenu, kao organizator igre, a tim svojim pristupom povlači za sobom i ostale vezne igrače. Njegov je potencijal golem, njegove su tehničke i trkačke predispozicije na svjetskoj razini i uvjeren sam da može igrati u bilo kojoj europskoj momčadi! Sazrijevanjem će shvatiti da ne mora trčati "kao navijen" svih 90 minuta, da ne mora svake sekunde biti zapažen! Oni najveći igrači znaju se gdjekad "sakriti" pa onda iznenada bljesnu i odluče utakmicu. Iskustvo će Brozoviću donijeti i tu vrlinu – smatra Lončarević.

Mora biti što bliže vratima

Koje je Brozovićevo pravo mjesto u momčadi?

– Svako ofenzivno mjesto u veznom redu! Nije za zadnjeg veznog jer je za tu poziciju potreban smireniji čovjek nego što je on. Može odigrati i na boku u veznom redu, ali najbolje se osjeća u sredini, što bliže suparničkim vratima, kad i njegov udarac, koji će još usavršiti, dolazi do izražaja. Naravno da još ima nekih negativnih stvari u njegovoj igri, ali sve se to može ispraviti kvalitetnim radom i kvalitetnim uputama trenera – kaže Lončarević.

Brozović je već odjenuo reprezentativni dres, igrao je i na SP-u i svakako je budućnost naše nacionalne momčadi. I u Aalborgu je potvrdio da je izbornikov poziv zavrijedio isključivo dobrim igrama...

>>Brozović: Želim još takvih golova! Eduardo: Čeka nas teških 90 minuta

>>Dinamo slavio remek-djelom maestra Brozovića i stekao lijepu prednost

Komentara 2

MA
magnum2013
12:17 01.08.2014.

Ovo nemožeš vjerovati!!!!!! Jedan novinar VL pa da ovako piše o bilo kome iz Dinama. E moj Predrag, jesi li razmislio šta će ti reči Tomislav, Robert.......

MA
majeltomoguce
13:03 01.08.2014.

Mislim da se tu vidi kako je Ilija iz one stare škole, ali malo ipak zastarjele. Moderan vezni treba trčati i biti u igri svih 90 - to je taj totalni nogomet. Prosinečki, pa recimo i N. Kranjčar su teži veznjaci i oni se trebaju "skrivati", jer nemaju snage za svih 90. Bio bi grijeh kada bi se jedan Brozović "skrivao" i čuvao snagu - on je tip veznjaka koji ima dobru kondiciju i neka trči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije