Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARCA OSVOJILA KUP

Messiju se nakon ovog pogotka ljubitelji nogometa samo mogu nakloniti

Lionel Messi
Foto: Reuters/PIXSELL
30.05.2015.
u 23:20

Athletic se držao do te 20. minute, stajali su čvrsto i koncentrirano, ali potom je Messi napravio svoje... Završilo je 3:1

Barcelona i Athletic Bilbao susreli su se u finalu Kupa kralja i novopečeni osvajači španjolskog prvenstva ništa nisu željeli prepustiti slučaju te su poveli 2:0 već u prvom poluvremenu i riješili svu neizvjesnost po pitanju pobjednika i osvajača trofeja, a s još jednim pogotkom u drugom dijelu postavili su točku na "i". Inaki Williams samo je smanjio na konačnih 1:3. No ono što je Baske uništilo jest prvi pogodak Lionela Messija, koji je otvorio vrata Barceloni za osvajanje 27. naslova u ovom natjecanju. Ujedno, postavili su i rekord što se tiče dvostruke krune, uspjelo im je to šest puta!

Pisalo se, govorilo i izvještavalo na svaki mogući način o njegovim majstorskim golovima, a posebno o onom protiv Bayerna kad je bacio na tlo Boatenga. Ali ovo što je napravio Athleticu ide u rubriku "vjerovali ili ne".

Primio je loptu na desnoj strani, okružila su ga trojica nogometaša protivničke momčadi, ali čudesni Argentinac nekako je uspio proći kroz njih, sjuriti se prema kaznenom prostoru, proći još obrambenih igrača i potom lukavo pucati nemoćnom Herrerinu bliži kut.

Naravno, stadion je u toj 20. minuti eruptirao, a kako i ne bi kad su svjedočili nogometnoj majstoriji koja se uistinu rijetko viđa. Argentinac je samo slušao s očitim zadovoljstvom na licu kako mu cijeli Nou Camp skandira punih nekoliko minuta.

Znali su protivnici da nemaju više šanse, Barcelona je pritisnula i već u 37. zabio je Neymar i riješio pitanje pobjednika, a u 74. se Messi još jednom upisao u strijelce. No Baski neće previše žaliti, kao sedmi u prvenstvu svejedno idu u kvalifikacije za Europsku ligu i morat će se zadovoljiti činjenicom da su i dalje s 23 naslova u Kupu kralja drugi na vječnoj listi.

U cijeloj predstavi sudjelovao je svih 90 minuta Ivan Rakitić, koji igra sve bolje i bolje, a vrhunac za njega i suigrače mogao bi uslijediti 6. lipnja u finalu Lige prvaka protiv Juventusa.

>> Messijev pogodak ostavio je bez daha, pogledajte ga!

Komentara 19

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
01:10 31.05.2015.

Čista namještaljka, hihihi....ma zekam se malo , čovjek je daleko najveći igrač u povjesti nogometa, gušt ga je gledat, ono šta je balić bio u rukometu to je messi danas u nogometu, mislim da je usporedba sasvim primjerena....

DU
Deleted user
23:46 30.05.2015.

Genijalac, on se ne može uspoređivati s nikim tko trenutno igra nogomet.

Avatar patkovic
patkovic
00:34 31.05.2015.

znam i ko je dobio žgaravicu kad je to vidio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije