Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što bi onda trebali Srbi?

Otkud ljudima pravo kritizirati Kovača i reprezentaciju? Ovo je trenutak za veselje!

Hrvatska - Norveška
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
30.03.2015.
u 17:10

Što bi tek onda trebali reći naši susjedi Srbi ili Bosanci? I oni imaju igrače u poznatim svjetskim klubovima, a u kvalifikacijama su neuspješni

Proteklih dana u medijima i na forumima razvila se burna polemika oko hrvatske nogometne reprezentacije, oko igre protiv Norveške i oko Nike Kovača. A jedino logično pitanje koje se može postaviti jest - zbog čega?

Ljudi dragi, pa Hrvatska je deklasirala Norvešku u Maksimiru sa 5:1! Istina je, nije to protivnik našeg renomea, ali do te utakmice puhao nam je za vratom, bio je jedan bod iza nas. I istina je da nismo odigrali maestralno, nedostajalo je tu puno toga, ali pet komada u današnje vrijeme ne daje se ni drugoligašima.

Ako se tome pridoda da je Hrvatska uvjerljivo prva u skupini, da ima dva boda više od Italije koju je nadigrala na San Siru i samo zbog nekolicine divljaka nije slavila, da je jedna od najboljih u Europi u ovom trenutku, onda zaista sve ovo što je uslijedilo nakon posljednjeg sučeva zvižduka nema nikakvog smisla ni uporišta!

Što bi tek onda trebali reći naši susjedi Srbi ili Bosanci? I oni imaju igrače u poznatim svjetskim klubovima, a u kvalifikacijama su neuspješni. Srbi imaju jedan bod, isto kao i Armenija, A BiH je peta u skupini, samo je Andora iza njih! Što bi trebali reći Nizozemci kojima Euro visi? Češka im bježi šest bodova, Island pet, a Turska im puše za vratom. Belgija je treća u skupini, Španjolci gledaju Slovačkoj u leđa, a Nijemci Poljacima.

I Niko Kovač zaslužuje čestitke, i to zbog dvije stvari. Prvo jer tako uspješno vodi našu reprezentaciju u kvalifikacijama i što je s lakoćom pobijedio Norvešku, a drugo zbog izjava nakon utakmice. Jer, Niko je jedini koji na to ima pravo, on slaže ovu momčad i zna što je od igrača tražio. Nije se nakon utakmice ustručavao "nagaziti" ih i ne dozvoliti im da se zavaraju visokim rezultatom jer to bi moglo biti pogubno uoči utakmice s Italijom. I na taj ih je način ostavio čvrsto na zemlji, što i jest njegova dužnost. A mi svi ostali možemo samo uživati gledajući ljestvicu i željno čekati da nam u goste dođe velikan poput Italije i to s velikim respektom, što je potvrdila i izjava Antonija Contea.

- Nije me iznenadila Hrvatska, moramo biti iskreni i reći da je ona u ovom trenutku u dosta aspekata bolja od Italije, rekao je Conte.

Pila naopako? Pa neka je, lijepo je čuti da te stranci cijene i poštuju. Što, nažalost, kod nas doma nije uvijek slučaj...

>>Pranjić, Olić i Rakitić loša su strana reprezentacije, a ovaj trojac je dobra!

>>Ćiro: Kad pobijediš sa 5:1, nemaš pravo na kritiku, nemaš pravo ni na jednu negativnu riječ

Komentara 16

CA
+canajisraM
17:20 30.03.2015.

Jucer Dasovic a danas Delac. Napisali su pozitivne clanke o repki.Nevjerovatno; pada li u Hrvatskoj snijeg ?!

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
17:41 30.03.2015.

A kaj je nas briga sto bi trebali srbi? Isto me to zanima kao i lanjski snijeg.

Avatar Idler 3
Idler 3
17:40 30.03.2015.

Repki svaka čast jer je to (na žalost svih nas) jedna od rijetkih uspješnih stvari u ovoj zemlji !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije