Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka - Sheriff

Kramarić: Jedan gol jamči prolazak

13.05.2014., stadion Kantrida, Rijeka - Hrvatski nogometni kup, finale, 2. utakmica,  HNK Rijeka - GNK Dinamo. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/pixsell
28.08.2014.
u 14:00

Samardžić Domaćin se mora otvoriti, to će biti naša šansa koju moramo iskoristiti, kaže bivši igrač Sheriffa

Riječani su na pragu drugoga uzastopnoga plasmana u Europsku ligu i sa 1:0 iz prve utakmice favoriti su protiv Moldavaca.

– Sigurno će biti teška utakmica, moramo biti strpljivi i organizirani u fazi obrane i čekati svoju priliku u napadu. Nadam se da ćemo tu priliku iskoristiti i da će nam taj pogodak donijeti prolaz. Protiv Sheriffa se može igrati. Na Kantridi su pokazali da su dobra momčad koja ima glavu i rep. Očekuje nas pritisak, oni će pokušati što prije zabiti gol – kazao je uoči leta u Moldaviju najbolji Rijekin centarfor Andrej Kramarić.

Nije narušeno ozračje

Sheriff je od 2010. godine tri puta igrao s Dinamom u pretkolima Lige prvaka i prije četiri ga godine izbacio. Potom je dva puta eliminiran, a baš prošle godine Andrej Kramarić igrao je uzvratnu utakmicu u Maksimiru. Tada je u redovima Moldavaca bio današnji Riječanin Miral Samardžić.

– Imamo aktivan rezultat, ali jedan gol u gostima puno bi nam pomogao, nadam se da ćemo to ostvariti. Atmosfera je dobra unatoč porazu od Lokomotive, kad-tad taj niz pobjeda morao je doći kraju. Nadam se da ćemo se vratiti dobrim rezultatima i pobjedama već protiv Sheriffa – dodao je Kramarić.

Nadovezao se Samardžić.

– Sheriff je kvalitetna momčad, na Kantridi je primio pogodak tek u završnici. U Rijeci su igrali zatvoreno, na svom terenu će igrati otvorenije.

Tu je naša prilika i vjerujem da to možemo iskoristiti. Stadion će biti pun, ali u Tiraspolu navijači nisu vatreni kao u Hrvatskoj. Sheriff nešto slabije gura u prvenstvu (tek petoplasirani na ljestvici, nap. a.), ali nije kalkulirao i čuvao karte za ogled s Rijekom.

Naime, u prvenstvu moraju igrati četiri domaća igrača i tu je njihova slabija točka kada je prvenstvo u pitanju – objasnio je bivši igrač Sheriffa.

Rekorder Zekić

Rijekina prednost je i iskustvo trenera Matjaža Keka nasuprot mlađahnoga Zorana Zekića, stručnjaka na samom početku karijere. Inače, Zoran Zekić rekorder je Prve HNL po broju klubova. Promijenio je čak devet dresova igrajući za Osijek, Belišće, Primorac, Cibaliju, Zadar, Kamen Ingrad, Dinamo, Inter i Rijeku. U hrvatskoj ligi ima 176 nastupa i 65 pogodaka.

>> Vargić: Moramo biti agresivniji i nastaviti tamo gdje smo stali u Rijeci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije