Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj sage?

Kramarić još čeka radnu dozvolu da zaključi transfer! A evo koji bivši Dinamovac bi ga mogao naslijediti u Rijeci

16.12.2014., Zagreb - Andrej Kramaric, napadac HNK Rijeka, proglasen je najboljim igracem MAXtv Prve lige prema izboru Kapetani biraju 2014. u organizaciji Tportala. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
07.01.2015.
u 13:15

Deset milijuna eura: Iznos je to koji pripada Rijeci, a nagađa se da bi Kramarićima pripalo oko 2 milijuna

Andrej Kramarić (23) još čeka radnu dozvolu kako bi i službeno zaključio transfer u momčad engleskog premijerligaša Leicester Cityja! Iako je transfer u ponedjeljak bio vrlo upitan, jer je navodno njegov otac Josip Kramarić tražio slobodne ruke za sina ako Leicester City na kraju sezone ispadne iz Premiershipa. Jučer su stavovi usklađeni i Andrej je bio na liječničkom pregledu.

Stižu još dvije špice

Potpisati bi trebao na pet godina, Rijeci bi pripalo deset milijuna eura odštete, a dio kolača, nagađa se oko dva milijuna eura, pripast će i Kramarićima. Naravno, jedan dio tog novca ići će i Dinamu, čiji je početni zahtjev bio 700.000 eura, ali na osnovi transfera od dva milijuna eura. Sada će taj iznos sigurno biti uvećan.

Na kraju, Andrej Kramarić trebao bi u Leicesteru imati godišnji prihod ne manji od milijun i pol eura.

Briljantni Rijekin napadač nije jedini iskorak posrnuloga kluba iz East Midlandsa. Jučer su u Filbert Wayu liječničkim pregledima pristupili i 32-godišnji napadač Toronta, bivši engleski reprezentativac Jermaine Defoe, te još jedan napadač, 28-godišnji Japanac Shinji Okazaki iz Mainza.

Lisice tako s novom trojicom špica kreću u grčevitu borbu za ostanak u Premijernoj ligi. Samo četiri boda dijele ih od zone spasa (WBA), a ove subote momčad Nigela Pearsona dočekuje Aston Villu...

Leicester City, klub koji se protekloga ljeta vratio u Premijernu ligu, od 2010. godine u vlasništvu je tajlandske kompanije King Power (lanac duty-free shopova), na čijemu je čelu Vichai Srivaddhanaprabha, prema Forbesu po bogatstvu 11. Tajlanđanin, "težak" 1,6 milijardi dolara. Vichai je klub kupio od Srbina Milana Mandarića, a iznos posla nikada nije otkriven.

Leicester City, među ostalima, u vojsci svojih navijača ima i dvije legende engleskoga nogometa. Peter Shilton i Gary Lineker počeli su karijeru u Filbert Wayu, a Linekerov je konzorcij 2002. godine čak spasio klub od bankrota. Kramarić će u Leicesteru i te kako biti pod povećalom jednoga od najvećih engleskih napadača...

Prilika za Duju Čopa

Na kraju, Kramarićevim transferom neće se okoristiti samo Rijeka i Dinamo, nego i – Duje Čop. Naime, Dinamov napadač ovoga proljeća ima priliku drugi put zaredom osvojiti krunu prvoga strijelca Prve hrvatske lige. Njegov zaostatak za Kramarićem je samo devet pogodaka (12-21) i ne sumnjamo da će spretni Duje u sljedećih 17 utakmica iskoristiti taj "zicer".

Priča se da bi Kramarićev nasljednik u Rijeci trebao biti bivši Dinamov centarfor Fatos Beqiraj...

>>Kramarića još samo potpis dijeli od Leicestera, ukupna vrijednost transfera 18 milijuna eura!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije