Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPUCANI REPREZENTATIVCI

Ključni igrači Ante Čačića sada su u formi, samo da ona potraje i tijekom Eura

Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
22.04.2016.
u 21:17

– Ono što je najvažnije, ti igrači nisu prolaznici u svojim klubovima, odnosno pomoćna radna snaga. Sve su to važni igrači u Realu, Barceloni, Juventusu, Interu, Šahtaru. To je vrijednost ove Hrvatske – rekao je iskusni trener Zoran Vulić.

Nešto je više od mjesec i pol dana do prve utakmice na Prvenstvu Europe u Francuskoj, a brk izbornika 23. reprezentacije svijeta Ante Čačića se smiješi. Kako i ne bi kad njegovi reprezentativci zabijaju kao na traci, igraju u velikoj formi... Posljednji u nizu bili su Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić. Tri najveće hrvatske zvijezde u srijedu navečer upisale su se u strijelce u pobjedama Reala, Barcelone i Juventusa. Oh, kako to gordo zvuči, svaki put kada promislimo u kakvim klubovima igraju naši reprezentativci, u snove dolazi veliki rezultat na Euru.

Važni u velikom klubovima

– Ono što je najvažnije, ti igrači nisu prolaznici u svojim klubovima, odnosno pomoćna radna snaga. Sve su to važni igrači u Realu, Barceloni, Juventusu, Interu, Šahtaru. To je vrijednost ove Hrvatske – nedavno nam je rekao iskusni trener Zoran Vulić.

Njegove riječi dobile su potvrdu u pobjedi Barcelone nad Deportivom od 8:0, Katalonci su se probudili u važnom trenutku, a Rakitić se prometnuo u jednog od glavnih kreatora rapsodije na Riazoru. A što reći za Luku Modrića i njegov briljantni pogodak za Real u pobjedi nad Villarealom. U toj 76. minuti Modrić je išao kao navijen, istrčao sprint kao da se radi o početku sezone i prvoj minuti utakmice, natrčao na ubačaj Danila i majstorski ga spakirao u mrežu. Majstorija kakva se rijetko viđa i u dresu Reala u kojem stoluju velike zvijezde svjetskog nogometa.

– Prekrasno je doživjeti ovacije. Vjerujem da našim navijačima možemo donijeti puno zadovoljstva, idemo se do kraja sezone boriti za dvije titule – rekao je Modrić misleći na Ligu prvaka i prvenstvo Španjolske.

U Španjolskoj će se Modrić i Rakitić, uz Atletico, do posljednje sekunde boriti za titulu prvaka. A “Super Mario”, o Mandžukiću je riječ, u dresu Juventusa kroči prema tituli prvaka, pobjedom nad Lazijem došao na korak do titule. Mandžukić je postigao onaj prvi, najvažniji pogodak, probio obranu gostiju iz Rima...

Kada Juventus povede s 1:0, onda teško gubi, to se i ovaj put pokazalo točnim.

Za “veliku srijedu” pobrinuo se Eduardo, pogodio je za 1:1 u 54. minuti u polufinalu kupa Ukrajine protiv Oleksandrije. A on nije ni u mislima Ante Čačića. Eduardo je čudo, za 702 minute u prvenstvu Ukrajine postigao je 10 golova, zabija svakih 70 minuta. Igra čudesno, posebno u posljednjih mjesec dana i Čačić sve više pogledava prema čudesnom Brazilcu s hrvatskom putovnicom.

Pogled unatrag posljednjih desetak dana Čačiću samo može još dodati osmijeha. Ćorluka je zabio za Lokomotiv u derbiju protiv CSKA, baš kao i Marcelo Brozović u dvoboju Intera i Napolija...

Potencijal je velik

Koji dan prije Dejan Lovren, s kojim Čačić mora naći zajednički jezik, jer je neophodan Hrvatskoj, postao je heroj Liverpoola, a Darijo Srna zabio je u pobjedi Šahtara nad Bragom i upisao se u povijest kluba iz Donjecka. Naime, Srna je postao igrač s najviše nastupa u povijesti Šahtara... Ne trebamo spominjati veličanstvene nastupe Ivana Perišića ili Nikole Kalinića, pa buđenje Andreja Kramarića... Da, Hrvatska ima momčad za velike stvari, ako ponekad na to i zaboravimo, naši velikani nas svakih nekoliko dana podsjete na to... 

Komentara 7

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
22:48 22.04.2016.

Imamo evropsko prvenstvo, imamo sudionike evropskog prvenstva još samo nove telke za nesudionike. I žuja naravno a može i laško sosed.

MA
..Marsijanac
21:54 22.04.2016.

Pocelo je novinarsko pretjerivanje.

TH
than
00:21 23.04.2016.

OK ta nasa sredina, ali imamo problem u napadu i ogroman u obrani.... Jos se nekako i napad moze nadomjestiti, ali losa obrana, ako ce olako primati golove...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije