Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad se igra?

Kek Hajduku: Kakva upitna regularnost, spustimo malo loptu

Matjaž Kek
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
26.11.2013.
u 09:45

– Kako nam može odgovarati odgoda utakmice ako smo se nekoliko dana pripremali za utakmicu protiv Lokomotive, da bismo onda trenirali pola sata i otišli kući?! Kome to može odgovarati? – kaže Kek.

Velika se buka digla zbog odgode utakmica MaxTV Prve HNL (Istra – Dinamo i Lokomotiva – Rijeka) i termina u kojima bi one trebale biti igrane. Naime, kako se pojavila mogućnost da se te utakmice igraju u terminu kupa, a kup odgodi za proljeće, na noge se dignuo Hajduk. Doduše, ne može se reći da nije u pravu, Hajduk svoju šansu vidi i u kupu, a u četvrtfinalu igra protiv Dinama. I uvjeren je da bi sad lakše išao dalje nego na proljeće jer vjerojatno će bijeli dotad nekoga prodati, a Dinamo je već najavio dolazak pojačanja pa će mu šanse porasti. Hajduk ima pravo, ali za termine utakmica Lokomotive i Rijeke baš se i nema zašto buniti.

Mamić: Dugo bez utakmica

Na kraju svega, ni povjerenstvo za kup, a ni povjerenik PHNL-a nisu dobili zahtjeve klubova za promjenu termina.

– Propisi nalažu da se odgođena utakmica mora igrati u prvom sljedećem terminu, a ti su termini nakon zadnjeg kola. Pomicanje susreta izvan toga u domeni je Izvršnog odbora ili Skupštine lige – kaže povjerenik lige Josip Brezni.

A koliko znamo, ni njima nije upućen ni jedan zahtjev za neki drugi termin.

– Odgoda utakmice u Puli nije nam dobra za ritam jer su sada igrači već dugo bez utakmica. Imali smo dva tjedna reprezentativnu stanku, potom se ni utakmica nije igrala, a sada u samo par dana igramo tešku utakmicu u Ukrajini pa derbi – kazao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Odgoda utakmice u Puli i nije sporna, tamo se doista nije moglo igrati u subotu, a ne bi se moglo ni u nedjelju, bez obzira na to kakvo bilo vrijeme jer teren je bio užasan. No, ipak ostaje nejasno zašto susret Lokomotiva – Rijeka nije igran u nedjelju. Iz Maksimira su prvo javljali da je problem policija, jer za nedjelju nije prijavljena utakmica, no Udruga Prve HNL to je brzo riješila. A onda su rekli da Rijeka nema smještaj, da u četvrtak igra novu utakmicu, i da je prognoza vremena i za nedjelju bila kiša, ali očito im se nije igralo.

Nemojte biti bezobzirni

– Kako nam može odgovarati odgoda utakmice ako smo se nekoliko dana pripremali za utakmicu protiv Lokomotive, da bismo onda trenirali pola sata i otišli kući?! Komu to može odgovarati? Ali, ne odgovara mi ni da igramo u neregularnim uvjetima! Ne znam mogu li to razumjeti svi koji rade u nogometu. Počnimo konačno vjerovati ljudima koji su odgovorni za svoj posao. Nikomu ne koristi ako se igra u neregularnim uvjetima, ali mislim da nema smisla dovoditi zbog toga regularnost prvenstva u pitanje. ‘Ajmo malo spustiti loptu na zemlju, ‘ajmo razmišljati što treba napraviti da nogomet bude još bolji, da prvenstvo stalno bude zanimljivo kao ove sezone. Jasno mi je da svatko od nas ima svoje interese u prvenstvu, normalno je da se dižu tenzije, ali nemojmo zbog toga jedni prema drugima biti bezobzirni! Svjestan sam da ovo nisu vremena kada se realno može očekivati da ćemo podignuti infrastrukturu u nogometu. Kao trener Rijeke stalno razmišljam o terenima, ali to su već pitanja za nekog drugog u klubu – kazao je trener Rijeke Matjaž Kek, a o istupu predsjednika Hajduka Marina Brbića dodao je:

– Zadnja stvar na svijetu koja me zanima je što netko misli o odgodama! Samo znam da će se nakon 36 kola podvući crta i tada će se znati tko je najbolji, tko ide u Europu, tko ispada. Drugo me ne zanima. Ne želim raspravljati o tuđim problemima, imam dovoljno svojih.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
10:29 26.11.2013.

Prvenstvo bi se trebalo igrati u komadu, od 01.03. do 15.11., bez ljetne pauze. Tako bi se izbjeglo zimsko razdoblje, klubovi bi plaćali pripreme samo jednom godišnje i momčadi bi bile u najboljoj formi na ljeto kad se igraju europska pretkola. A i posjeta utakmicama uvijek je veća ljeti.

KO
korisnicc
10:06 26.11.2013.

Gosp. Kek nažalost, previše je "mutnih" poslova u našem nogometu, da rijetko tko vjeruje u regularnost. Zato nam se liga ovako malo i prati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije