Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibalia izgubila u nadoknadi

Četiri crvena kartona u Vinkovcima: Futacs u tri minute zabio dva gola za pobjedu Hajduka

Cibalia - Hajduk
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/12
10.12.2016.
u 17:08

U utakmici 19. kola Prve HNL u Vinkovcima Hajduk je pobijedio Cibaliju sa 2:1. Vinkovčani su susret završili s tri igrača manje. Isključeni su Šimunac (76.), Filipović (89.) i Čuljak (90.+5), a kod Hajduka je crveni karton dobio Jefferson (90.+5)

Futacs je pogocima u 90. i u trećoj minuti sudačke nadoknade donio pobjedu Hajduku u Vinkovcima. Španjolac Joan Carrillo je tako u svom debiju na Hajdukovoj klupi krenuo trijumfom.

U utakmici 19. kola Prve HNL u Vinkovcima Hajduk je pobijedio Cibaliju sa 2:1. Vinkovčani su susret završili s tri igrača manje. Isključeni su Šimunac (76.), Filipović (89.) i Čuljak (90.+5), a kod Hajduka je crveni karton dobio Jefferson (90.+5).  

Strijelac za vinkovačku momčad bio je Baša u 22. minuti.

Hajduk je na početku imao laganu inicijativu, ali u prvih dvadesetak minuta nisu stvorili prigodu za pogodak. I onda je uslijedio šok za bijele. U 22. minuti Pervan je odlično pronašao Bašu koji je izašao sam pred vratara Kalinića i mirno poslao loptu u mrežu.

Hajduk je pokušao uzvratiti preko Futacsa, ali mađarski napadač nije stigao do lopte nakon Vlašićeva dodavanja. Na drugoj je strani Šimunac pucao iz daljine, ali je njegov pokušaj otišao iznad grede.

Hajdukovi igrači bili su ljutiti na suca Željka Frkovića koji u 39. minuti dvoboj Žderića i Hamze nije okarakterizirao kao najstrožu kaznu. Sudac je njihov dvoboj vidio kao prekršaj u napadu.

Do odmora obje su momčadi jednom zaprijetile, Crnčevićev pokušaj zaustavio je Kalinić, a Šimićevu 'bombu' ukrotio je Matković. U prvom dijelu Hamza je dobio žuti karton te će zbog akumuliranih opomena preskočiti derbi s Dinamom.

U nastavku su Splićani pojačali ritam i tražili pogodak. Vrijedi zabilježiti Tudorov pokušaj kada se zavukao iza leđa domaće obrane, izašao sam na Matkovića, ali su braniči Cibalije očistili situaciju.

U 64. minuti Futacs je dobio žuti karton što znači da će propustiti derbi protiv Dinama u sljedećem kolu.

Gosti su nastavili s jalovim napadima, a prilika im se ukazala u 76. minuti kada je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Vlatko Šimunac. 

U 85. minuti Erceg iz slobodnog udarca nije uspio prebaciti živi zid. Bijeli su nastavili pritiskati Cibalijinu obranu. U 89. minuti drugu javnu opomenu dobio je Filipović što je hajdukovcima dodatno dalo krila. 

Onda je na scenu stupio Futacs koji je s dva pogotka u 90. i u trećoj minuti sudačke nadoknade pogodio za preokret i Hajdukovu pobjedu (2:1). 

U petoj minuti sudačke nadoknade zbog međusobnog udaranja isključeni su Čuljak i Jefferson.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 27

IN
Ineboimorejeplavo
17:32 10.12.2016.

Cibalija vodi 1nula, a blizi se kraj utakmice, sta napravit, idemo im iskljucit jednog igraca pa ima sanse da izjednacimo za dvadeset minuta preostale igre. Hm ne ide kako smo planirali ide kraj utakmice sta sada, da nam sude penal bilo bi sumnjivo da uvik dobijamo iz penala, a bolje je iskljucit jos jednog igraca, pa moramo dobit sa dva igraca vise, bravo za posteni hajduk sve cisto sve transparentno, neprocjenjivi, a ja mogu samo kazat srica da se nije igralo jos deset minuta jer bi Cibalija igrala sa jedno 6 igraca da je hajduku tribalo

DO
dobarsavjet
17:44 10.12.2016.

Sramota zar je do toga došlo da morate isključiti tri igrača Cibalije da udovoljite Hajduku?

Avatar tgprisoje
tgprisoje
17:26 10.12.2016.

Jedino tako i mogu dobit najlošiji klub u hnl sa 2 igrača više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije