Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Šuker

'Navijači nemaju što raditi u upravi kluba, oni moraju navijati, a ne voditi klubove. Priča s Karibima je neshvatljiva'

Davor Šuker
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
06.12.2014.
u 19:40

Davor Šuker napokon se vratio u Hrvatsku, iz Tajlanda se vratio danas prije podne, a zatim je pogledao derbi između Dinama i Rijeka. Gostovao je i u emisiji RTL danas gdje je otvoreno progovorio o svim problemima.

- Možda sam zbog gola u humanitarnoj utakmici bio najtraženiji. Šalu na stranu, Bio sam u Londonu kad sam čuo ružnu vijest da jedna ekipa nije izašla u vitešku borbu, a to je neodgovorno. Derbi se mora odigrati. Zgrozio sam se zbog toga, rekao je Šuker i osvrnuo se na prosvjed.

- Navijački puk je dobrodošao, ali zna se kako se postaje predsjednik HNS-a, zna se kako se može kandidirati i neka netko pokuša preuzeti HNS ako misli da može.

Pisalo se da je Šuker na Karibima, u Londonu, u Bangkoku... Što je točno?

- Priča s Karibima je neshvatljiva. Bio sam u Londonu i dogovarao prijateljske susrete za reprezentaciju. Te sastanke sam ranije dogovorio i bilo bi neozbiljno da nisam došao. Evo, Oman je mogući protivnik Hrvatske sljedeće godine. Nakon toga sam pozvan na humanitarnu utakmicu u Bangkok, ali sam razgovarao i s utjecajnim djelatnikom Fife Worawijem Makudijem. Dogovorili smo suradnju, naši suci će ići tamo, njihovi k nama. Jozak će održati tamo jednu prezentaciju, a kad bi samo jedan naš trener otišao tamo raditi ja bih bio sretan. Sve reprezentacije i klubovi idu na azijske turneje da zarade novac, možda ćemo i mi tako.

Nije li neodgovorno da predsjednik samo tako ode usred krize?

- HNS je stabilan i on nije samo predsjednik. Zato je Vrbanović tu, da ne bude samo slovo na papiru. Javio sam se priopćenjem, kontaktirao sam s izvršnim odborom i tako smo donosili sve odluke.

U sve se umiješala i politika, puno političara traži vašu ostavku...

- Sport sportašima, politika političarima. Mi sve svoje sami zaradimo, ne dobivamo novac od Republike Hrvatske i odlično funkcioniramo. Kad bi barem Vlada bila kao HNS. Dobili smo potporu svih županijskih saveza na jučerašnjoj konferenciji i za zgrozit je kako nas sve nazivaju, a mi imamo veliki utjecaj u Fifi i Uefi. Kandidirat ću se se za izvršni odbor Fife, zar ne bi bilo dobro da imamo jednog Hrvata tamo?

- Ako netko može sve probleme riješiti u dvije godine, prepustit ću mu svoje mjesto. Navijači nemaju što raditi u upravi kluba, a pogriješio sam kad sam rekao da su svi huligani. No, oni moraju navijati, a ne voditi klubove, a državu molimo da nam pomogne. Da barem imamo bolje uvjete na stadionima, da imamo više kamera sve bismo lakše kontrolirali.

Sastanak s Hajdukom

- U ponedjeljak ćemo se naći s ministrom Mornarom, razgovarat ćemo i s Hajdukom, naravno, rekao je Šuker i nešto istaknuo:

- Moja plaća je 0 kuna i hvala Bogu da sam tako napravio. Imamo odlične ljude, radimo ono što treba i Savez odlično funkcionira. 

Brleković?

- Previše knjiga je pročitao, ali je krive knjige pročitao. U ponedjeljak ću ga tužiti.

>>Ovo je Davor Šuker kazao po povratku iz Bangkoka

>>Vrbanović: HNS nije fantomska organizacija, to je odvratna objeda!

Komentara 92

DS
drazen.svetec.1
21:07 06.12.2014.

Zgrozio se jadnik,valjda je bio u rudniku 2 kilometra pod zemljom pa se do sad nije mogao javiti,ali pa on blago nalazi u avionima a ne u rudnicima,baš čudno

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
20:00 06.12.2014.

Znači igrat ćemo prijateljsku s Omanom, a dolaze nam suci iz Tajlanda... kakav klaun, kakav debakl...

MR
mrki69tua
20:29 06.12.2014.

D.Š. nikada nije smio postat predsjednik HNS-a i to ne zbog Hajduka, navijača već zbog svog pedigrea, izražavanja i nesposobnosti, jer s pokojnim korumpiranim V.M. trebale su otići i takve rabote, ali očito Hrvati nisu spremni i sposobni donijeti odluke. U krajnju ruku nije me ni briga, samo me muka uhvati kada se sitim da je jedan sličan, ex. Predsjednik HGK, bio kandidat za "el presidentea" lijepe naše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije