Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Jurčić: Nije lako, ovo 
će utjecati na momčad

Damir Krznar
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
06.07.2015.
u 20:45


Damir Krznar sve zna, ali teško je kad igrači u glavi imaju da šefa nema, kaže Jurčić.

Dinamo je u ovu sezonu krenuo s velikim ambicijama. Organizacijski i financijski stabilan klub koji si je mogao priuštiti da kupi 20-godišnjeg igrača za pet milijuna eura, uspio je i cijelu momčad zadržati na okupu. Igrali su plavi na pripremama dobro, atmosfera je bila odlična, u što smo se i sami uvjerili na pripremama u Sloveniji koje su sinoć završile. No, onda je došao šok, Zdravko Mamić, prvi čovjek kluba, i Zoran Mamić, sportski direktor i trener, završili su, barem privremeno, iza rešetaka, osumnjičeni da su "zamračili" velik novac iz blagajne Dinama oštetivši državni proračun. Kad su u Moravskim Toplicama Mamići saznali da ih čekaju policijska vozila kad se vrate u Hrvatsku, sazvali su hitan sastanak ljudi iz kluba koji su bili tamo, stručnog stožera.

Dolaze utakmice

Rekli su im što se događa i što će se dogoditi i odmah naznačili kako će klub funkcionirati dok njih ne bude. Predsjednik kluba Mirko Barišić imat će značajniju ulogu i raditi s direktorom Tomislavom Svetinom, sada prvim operativcem. Umjesto Zorana Mamića, momčad će voditi njegovi pomoćnici Damir Krznar i Igor Cvitanović. Uostalom, oni su i dosad najviše radili s momčadi, slagali plan priprema, treninga, vodili treninge, a Zoki je bio engleski tip menadžera koji je sve to gledao i ponešto korigirao. Imao je i zadnju riječ kada je bilo kakvih dvojba, on bi rekao hoće li bek biti Pivarić ili Barišić, koliko će braniti Eduardo, Ježina ili Mikulić...

No, sve to ipak nije tako jednostavno, za šest dana je utakmica s Hajdukom, pa onda i prvi europski ispit.

– U trenažnom procesu neće biti problema, Krznar i Cvitanović su stalno s momčadi, rade s njom i sve znaju. Ali nedostatak glavnog čovjeka u klubu, a onda i prvog trenera, uvijek može biti problem. Jer, nije isto kad znate tko je šef, a sad ga nema – veli nekadašnji trener plavih Kruno Jurčić koji žali zbog svih događaja, no njemu su u ovom slučaju obitelji ipak prve na pameti.

– Jedino na njih mislim, ne mogu zamisliti kako bi bilo mojoj obitelji u takvoj situaciji, ali to su osobne stvari.

Kriza upravljanja

U svakom slučaju, čak i posloženi klub, bez prvog čovjeka, ipak je u krizi upravljanja. A kako će momčad disati vidjet ćemo u nedjelju na utakmici s Hajdukom i tri dana kasnije u sustretu s Folom iz Escha u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Vidjet ćemo kako igrači dišu, koliko ih je sve to pogodilo, koliko će dati na terenu, a koliko će razmišljati o ugovornim ratama, o tome hoće li i dalje, kao u zadnjem desetljeću, stizati redovito. Možda igračima sve to bude i motiv.

– Ne znam, ne bih rekao da će biti tako jer su svi u Dinamu naviknuli na nekakav red – kaže Jurčić.

Krznar i Cvitanović vodit će momčad do daljnjega, dosad su radili na prijateljskoj bazi s igračima.

– Ne očekujem da će se nešto promijeniti, oni imaju prijateljski odnos s igračima i tako mogu funkcionirati neko vrijeme, ali ne znam kako igrači dišu nakon ovoga. Krznar bi i dalje trebao ostati na svom tragu, u istim odnosima s dečkima – kazao je Kruno Jurčić.

>>Mamićevi ugovori s nogometašima nisu registrirani u HNS-u

>>Modrić istražiteljima potvrdio da je novac išao braći Mamić?

>>'Svojim potpisima 50 tisuća navijača Dinama reklo je da želi bolji klub'

Komentara 5

TR
traflu
06:57 07.07.2015.

Samo nam ti još nedostaješ

DA
davnor
07:42 07.07.2015.

Prve dvije prepreke do uvjerljive pobjede mogao bi vodit i kruno.

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
10:18 07.07.2015.

di ste sad ovoga iskopali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije