Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled sezonu

Jurčić: Dinamo je osvojio naslov na rutinu, ove godine je bio ranjiviji nego ikad

14.05.2016., stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 36. kolo, NK Lokomotiva - GNK Dinamo. Prvaci drzave. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
17.05.2016.
u 20:08

Šest klubova tijekom sezone nije mijenjalo trenere i to je određen pomak, dosad su uglavnom oni, i to jako često, bili označeni kao jedini krivci za loše rezultate

Pala je zavjesa na još jednu sezonu Hrvatske nogometne lige. Poredak je na kraju prilično očekivan, vrh je bilo prilično lako pogoditi, pa čak i tko će biti prvi (Dinamo), drugi (Rijeka).

Jurčić: Rijeka nije imala ‘gard’

- Dinamo je osvojio naslov na rutinu, ove godine je bio ranjiviji nego ikad, pogotovo u vrijeme Europe. Ali, Rijeka nije imala tu nekakvu drskost, šampionski gard da bi to znala iskoristiti - ocijenio je Krunoslav Jurčić.

Hajduk je s obzirom na teške životne uvjete izborio najveće moguće mjesto, treća pozicija za bijele je dobro ostvarenje. Drugo mjesto nisu osvojili od 2012. godine, a prvaci su zadnji put bili 2005. godine.

I borba za ostanak bila je očekivana, bilo je tu dosta kandidata, od Intera preko Slavena Belupa i Osijeka do Istre i Zagreba. No, Zagreb se brzo pobrinuo da neizvjesnosti nestane, brzo se zacementirao na dnu, Inter se sjajno dignuo, Belupo je našao formu, Osijek se sredio, a Istra potonula do razigravanja za ostanak.

- Od Istre sam više očekivao, bojim se da to sve ne krene negativnim smjerom - veli Jurčić.

Iako je puno toga završilo prema predviđanjima, gledali smo dosta dobar nogomet. Nemojmo gledati kako to otužno izgleda na stadionima koji su derutni, jadni, nemojmo suditi po ambijentu koji nije nogometni, govorimo samo o izvedbi na travnjacima koji nisu blistavi.

Nogomet je dobar, kad bi igra te kvalitete bila u ambijentu od 30.000 ljudi, onda bismo govorili o jako dobroj ligi. Nogomet nam je daleko bolji od uvjeta u kojima živi i preživljava.

I samo natjecanje bilo je zanimljivo, Dinamo nije bio tako dominantan kao proteklih godina, čak je i Hajduk u jednom dijelu vodio.

Hajduk previše prodavao

- Nismo dobro krenuli u prvenstvo jer igrali smo Europu, a nismo imali kadar za dva natjecanja. Kad smo se sredili nakon Europe i posvetili HNL-u, došli smo na to prvo mjesto. Dinamo i Rijeka su se i dalje slagali, a nama su onda otišli najbolji igrači, imali smo mnogo ozljeda. Onda smo uvodili nove mlade - govorio je nakon zadnje utakmice sezone Damir Burić, trener Hajduka.

Momčadi će se u ovih nekoliko tjedana slagati, u Dinamu puno toga ovisi o prijelaznom roku. Kako imaju dosta reprezentativaca, imat će problema s pripremama za Europu, a kolovoz i rujan ključni su im mjeseci. No, imat će najbolji kadar, ali treba vidjeti kako će ročišta braće Mamić utjecati na momčad.

Rijeka će morati složiti svoje nove ciljeve, teško će se stalno zadovoljavati drugim mjestom, a Hajduk će teško opet konkurirati za vrh sa svojim mladim igračima.

Napravljen je pomak i kod trenerske struke. Dosad je bilo čudo da jedan trener odradi sezonu od početka od kraja, a ove sezone čak šest klubova nije mijenjalo trenere. Promijenili su ih samo, Split, Osijek i Istra, a Čačić je iz Lokomotive otišao u reprezentaciju. I sva četiri kluba mijenala su u ranom dijelu sezone.

- To je napredak, nadam se da su se klubovi opametili i shvatili važnost kontinuiteta struke, iako, tko zna, možda nisu imali druga rješenja, ali dobro da se malo mijenjalo - veli Jurčić...

>>Dinamo svladao Slaven Belupo i osvojio dvostruku krunu!

Komentara 8

MA
mađar
20:34 17.05.2016.

Pa Istra je jednom ostala u ligi zbog eliminiranja Gorice, a drugi put čini mi se zbog odustajanja Sesveta, pa je bilo vrijeme za doigravanje.No, ne bih se čudil da i ove godine zabrane doigravanje Cibaliji ili Šibeniku. To nebi bilo ništa novo.

VK
vječni krojf
08:48 18.05.2016.

Imas pravo Kruno.Dinamo je ove godine zaista bio klimav,igra nije bila na razini prijasnih godina.Zasto je to tako?Pa Dinamo zivi u puno losijim uvjetima nego Hajduk kojeg si spomenuo i njegove uvjete zivota.Dinamo je okruzen neprijateljskim ozracjem.Nema navijace,politika i mrznja koja se siri Zagrebom,ai cijelom Hrvatskom kumuju tome.Kada se Dinamo malo trgnuo opet su se poslale neke kontrole u klub,hapsili se trener.Mediji mu isto ne idu korist,stalno neki tracevi,izmisljotine i to uvijek prije nekih vaznih utakmica.

GR
graf
09:23 18.05.2016.

Svi koji se prezivaju KOS vuku porijeklo iz Hrvatskog Zagorja,a tamo plava boja vlada.Dakle imamo svog čovjeka u Hajduku. Sa prodajom Brekala trebao bi Dinamo kupiti Hajduk samo moramo pripaziti da nam ne rade trošak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije