Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN RAKITIĆ:

Nitko me ne primjećuje kraj Messija, Suareza i Neymara

MSN
Foto: Reuters/PIXSELL
01.06.2015.
u 15:25

Ivan Rakitić u velikom intervjuu za Fifu progovorio o sjajnoj sezoni u Barceloni

Ivan Rakitić iza sebe ima sjajnu sezonu i dva osvojena domaća trofeja, s tim da bi ove subote mogao stići i treći - najveći. Juventus kao posljednja prepreka do trona Lige prvaka nije nimalo lak zalogaj, ali Barcelona je veliki favorit i naš reprezentativac od toga ne bježi.

- Cijelu sezonu naporno radimo za trofeje i jedino što želimo je osvojiti i taj treći trofej. Juve jako dobro poznajemo i izuzetno ih poštujemo, ali razmišljamo samo o pobjedi. Mi smo Barcelona, za drugo ne znamo - rekao je Rakitić u velikom intervjuu za Fifinu službenu stranicu i nastavio s dojmovima:

- U Barceloni moraš uživati, moraš se pojaviti svaki dan na poslu s osmijehom, a kući odeš s još širim smiješkom. Nije mi jasno uopće kako nekome ovdje može biti loše. Sve je ovdje fantastično, igrači, navijači, uvjeti za trening. Bilo nam je teže na početku jer se mnogo toga promijenilo. Trebalo nam je neko vrijeme kako bismo se primirili i pronašli samopouzdanje, nije slučajno što smo na koncu sezone u najboljoj formi.

Nikad u karijeri nije igrao s takvim nogometnim veličinama kao što sad igra i vjerojatno nikad više niti neće. Messi, Suarez i Neymar (MSN) zajedno je zabio 120 pogodaka ove sezone i premašio trojac Ronaldo - Benzema - Higuain (118) iz sezone 2011/2012.

- Jasno mi je zašto nas nitko ne primjećuje, pa oni su fenomenalni! Dok god pobjeđujemo, to je jedino što je bitno. Ali kad slavimo trofeje, slavimo ih zajedno i to je najvažnije - skroman je Rakitić, baš kao i legendarni Xavi, kojeg se dotaknuo:

- Počašćen sam, izuzetno mi je drago što mi je suigrač, ali i prijatelj. Način na koji se priprema za utakmice, njegovo ponašanje na terenu, jedinstven je. Hvala mu za sve što je za mene učinio i želim mu sve najbolje u karijeri. On je najbolji veznjak u povijesti, u to nema sumnje.

S obzirom na takve suigrače, nije teško za zaključiti da je i on sam na višem nivou. Uistinu pokazuje što nikad prije nije pokazivao i zato mu trener Luis Enrique toliko vjeruje.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

- U Španjolskoj sam počeo igrati najbolje u karijeri, ali svaki dio moje karijere mi je važan. Gdje god sam bio, nešto sam naučio i poboljšao se kao igrač. Odgovara mi stil igre u La Ligi, a u oba kluba u kojima sam igrao u Španjolskoj bio sam u mogućnosti odmah uskočiti u prvu momčad i to mi je dalo jako puno samopouzdanja. Nisam imao visoka očekivanja uoči dolaska u Barcelonu. Nikad se tako ne ponašam, nego živim u stvarnosti i uživam u svakom trenutku, ali znao sam da mi nitko neće pokloniti mjesto u udarnoj momčadi, ako ga ne zaslužim. U Sevilli sam igrao i kad sam bio ozlijeđen, čak i kad bi mi liječnici savjetovali pauzu i takav sam oduvijek. Stisnem zube i stavim se na raspolaganje treneru. Takav sam na poslu, ali i u životu - otkrio je Rakitić i kazao ponešto o treneru i odnosu koji imaju:

- Vrlo je radišan i pedantan. Vrlo studiozno pristupa utakmicama i prije svakog susreta potrudi se svakom igraču pojedinačno objasniti što od njega očekuje. Jedan je od onih trenera koji znaju izvući najbolje od svakog igrača. Zato imamo povjerenje u njega i zato smo svi tako povezani.

Kad je došao u klub nije sve djelovalo baš tako idealno, naš reprezentativac nije se potpuno uklopio i to se osjetilo na igri. No s vremenom je sve sjelo na svoje mjesto.

- Najprije sam morao shvatiti da desno od mene igra najbolji igrač svih vremena (Lionel Messi, op.a.). Zbog svoje genijalnosti, drukčije se kreće u odnosu na ostale krilne napadače. No imam i fenomenalnog desnog beka (Dani Alves, op.a.), koji često igra kao krilo, a ja samo moram izabrati. Ponekad je važnije uposliti suigrače i pustiti njih nek "sjaje", a sebe staviti u službu momčadi - ponovno je bio skroman u svom odgovoru Rakitić.

Nadajmo se da neće biti tako skroman u Berlinu 6. lipnja te da će postati sedmi Hrvat koji će osvojiti Ligu prvaka, treći zaredom nakon Mandžukića (2013.) i Modrića (2014.). Prije su još osvajali titulu Prosinečki (1991.), Bokšić (1993.), Boban (1994.), Šuker (1998.) i Bišćan (2005.).

>> Evo što će suigrači napraviti Rakitiću ako Barca osvoji Ligu prvaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije