Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Asistencija Rakitića

Čarobnjak Messi i Neymar uništili Bayern, Barcelona pobijedila 3:0

Lionel Messi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
06.05.2015.
u 22:31

Barcelona je dominirala, imala bolje prilike i na kraju zasluženo slavila. Bayern, pak, može biti razočaran jer je bez najvećih zvijezda (Alaba, Robben, Ribery) odolijevao do 77. minute

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka Barcelona je na Camp Nouu pred više od 99 tisuća gledatelja pobijedila Bayern sa 3:0 i došla na korak do same završnice. Utakmicu je odlučio čarobnjak Lionel Messi koji je dvjema majstorijama uspio probiti još jednog fantastičnog nogometaša - Manuela Neuera, a priču je zaključio Neymar. Barcelona je dominirala, imala bolje prilike i na kraju zasluženo slavila. Bayern, pak, može biti razočaran jer je bez najvećih zvijezda (Alaba, Robben, Ribery) odolijevao do 77. minute, čak nekoliko puta i zaprijetio, ali genijalnost Messija presudila je utakmicu.

Götze na klupi

U najavama ovog susreta u središtu pozornosti bio je Pep Guardiola, danas trener Bayerna, ali ujedno najtrofejniji trener u povijesti Barcelone (14 trofeja) koji je govorio da poznaje svog protivnika i da mu sprema nekoliko iznenađenja, ali nije ih uspio iznenaditi.

Doduše, neki će reći da je do 77. minute imao sjajan rezultat sa 'šarolikim' sastavom, ali to može više zahvaliti Manuelu Neueru koji je obranio 'zicere' Suarezu i Alvesu, a ne svojoj taktičkoj postavi. Na opće iznenađenje Guardiola je na klupi ostavio Marija Götze, igrača koji je odlučio prošlogodišnji finale SP-a, iako je jedva 'skrpao' prvih 11.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Barca je u prvom dijelu bila puno bolja, imala niz prilika, a briljirao je Neuer. S druge strane, najbolju priliku za Bayern imao je Lewandowski, ali nije se najbolje snašao u sjajnoj situaciji koju mu je priredio Müller. U nastavak je Bayern krenuo malo otvoreniji, Barca se povukla i čekala. Bavarci su 25 minuta imali inicijativu, ali onda je Messi odlučio uzeti stvar u svoju ruku. Najprije je u 77. minuti nakon dodavanja Danija Alvesa, koji je danas proslavio 32. rođendan, pucao s ruba kaznenog prostora i zabio za vodstvo, a tri minute kasnije slijedila je jedna od najvećih majstorija ove sezone. Rakitić mu je dao loptu, Argentinac se sjurio u kazneni prostor te driblingom bacio Boatenga na travnjak i onda prebacio Neuera. Cijeli stadion ustao je na noge i naklonio se kralju Barcelone. Bio mu je to deseti pogodak u Ligi prvaka ove sezone, čime je došao na vrh ljestvice, a ujedno i 77. u povijesti ovog natjecanja, čime je ponovno prestigao Cristiana Ronalda na vječnoj ljestvici strijelaca. Messi je to napravio u svom 100. europskom nastupu, a samo su dvojica igrača uspjela doći do tog postignuća prije od njega - Pepe Reina imao je 26 godina i 220 dana, a Raul 27 godina i 255 dana.

Priču je u sudačkoj nadoknadi završio Neymar koji je išao sam na Neuera i poentirao. Tako je Barcin trojac MSN došao do 111 pogodaka ove sezone, što je nevjerojatno postignuće. Njihovu klubu to je deveta uzastopna pobjeda u Ligi prvaka, čime su izjednačili svoj rekord iz sezone 2002./2003. Zanimljivo, statističari su već izračunali da šanse Barcelone da se plasira u svoj osmi finale Lige prvaka iznose 93,7 posto.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Što se Bayerna tiče, ovu utakmicu neće pamtiti po dobrom, možda će je se samo sjetiti Thomas Müller kojem je to bio 300. nastup za klub. Zanimljivo je da su Bavarci čak imali i veći posjed lopte (52:48), što Barci u Ligi prvaka nije napravio nitko od Werdera 2006. godine, ali to im neće biti velika utjeha. Ipak, nogomet je donosio velika iznenađenja pa se Guardiola može nadati čudu u uzvratu. Statistika mu ide u prilog jer ovo je bila tek druga pobjeda Barce protiv Bayerna u njihovu devetom međusobnom susretu, a posljednji puta kada su u ovom natjecanju igrali u Münchenu, Bayern je slavio 4:0. Biti će to jako teško ponoviti, gotovo nemoguće, ali Nijemci se nikada ne predaju.

Sjajni Rakitić

Za kraj moramo spomenuti i Ivana Rakitića koji je odigrao odličnu utakmicu. Hrvatski reprezentativac bio je razigran i rastrčan, samo mu u nekim trenucima nedostaje malo hrabrosti jer bi morao češće upotrijebiti svoj sjajni udarac. U svakom slučaju zaslužio je ovacije koje je dobio u 82. minuti kada je umjesto njega ušao Xavi, a i dalje je na dobrom putu da se upiše u povijest. Naime, ima priliku napraviti nešto što nitko nije uspio: osvojiti Europsku ligu pa Ligu prvaka u dvije sezone zaredom i to s dva različita kluba.

Liga prvaka, polufinale

Barcelona - Bayern 3:0 (Messi 77', 80', Neymar 90+4')

Tijek utakmice možete pogledati OVDJE!

>>Messijev pogodak ostavio je bez daha, pogledajte ga!

Komentara 18

DE
derin
23:13 06.05.2015.

Bravo Raketa,Messi najveći, e moji Nijemci imali ste heynkesa i mandzu,imali ste stroj!

CA
Catalonia
00:38 07.05.2015.

Bravo bravo bravo za Raketu.po meni ovo mu je najbolja utakmica u Barci.za prste polizati!!!!!Jedina greska kaj je dodao Neymaru a ne pucao....vrhunska predstava!bolji je nego Luka u svojoj prvoj sezoni u Realu!!!druge sezone mozemo cuda ocekivat od Rakete u Barci!!!visca el Barca i visca el Catalunya!!!!!

PI
pinkec
06:21 07.05.2015.

Raketa je bio super! Ne fali njemu ni hrabrosti, samo je htio ne sebicno napraviti uslugu zvijezdama, jer je ne potrebno skroman!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije