Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završnica sezone

Ivan Perišić: Ako zabijem u finalu, neću slaviti, jako poštujem Borussiju

VfL Wolfsburg's Kevin De Bruyne celebrate with his team mate Ivan Perisic (R) after scoring the fourth goal against Bayern Munich during their German first division Bundesliga soccer match in Wolfsburg January 30, 2015.      REUTERS/Fabian Bimmer (GERMANY
Foto: Reuters/PIXSELL
30.05.2015.
u 16:10

'Želim osvojiti sve! Pobjede te čine velikim, a ja to želim biti.'

Naslov prvaka Španjolske već ima u džepu, a u subotu će na Nou Campu sa svojom Barcelonom Ivan Rakitić pokušati dohvatiti i drugi ovosezonski trofej – Kup kralja! Suparnik Barci je Athletic Bilbao, o pobjedniku, eto, odlučuju Katalonci i Baski i u Madridu su odahnuli kad je prije dva mjeseca odlučeno da se domaćinstvo finalnog dvoboja s Realova stadiona Santiago Bernabeu prebaci u Barcelonu.

Na Calderonu AC/DC

Naime, i Barcelona i Athletic željeli su igrati u Madridu, jasno je da bi u srcu Španjolske katalonski i baskijski navijači iskazali svoju želju za neovisnošću. Usput bi i izviždali španjolsku himnu, kao što su to učinili na posljednja dva finala koja su igrali Barcelona i Athletic (2009. i 2012. godine). Postojala je mogućnost da se finale prebaci na Atleticov stadion, ali u subotu navečer na Calderonu je koncert australske rock-skupine AC/DC, pa je odlučeno da se igra u Barceloni...

– Došao sam u Barcelonu zbog trofeja, želim osvojiti sve što se može! Već imam naslov prvaka, a nadam se da ću u subotu osvojiti i kup! Najljepša je stvar u nogometu osvajati trofeje, uspjesi te čine boljim sportašem i čovjekom – rekao je Rakitić.

– Budući da smo u finalu gosti, morat ćemo promijeniti svlačionicu. K tome, na tribinama se očekuje više Baska nego naših navijača, bit će to čudne okolnosti. Ali, kad istrčimo na travnjak, sve je u našim rukama, poznajemo svaki centimetar svog terena – kaže trener Barcelone Luis Enrique.

U finalu njemačkog kupa naš reprezentativac Ivan Perišić s Wolfsburgom će se u Berlinu sučeliti svom bivšem klubu, Borussiji Dortmund...

– Prepun sam motiva, u Berlin dolaze moja obitelj i prijatelji iz Hrvatske. A zabijem li gol, neću ga slaviti jer imam previše poštovanja prema klubu iz Dortmunda. Kad sam odlazio u Wolfsburg, čelnici Borussije nisu me željeli pustiti, ali ja nisam bio sretan jer sam želio više igrati. S trenerom Kloppom ostao sam u dobrim odnosima, od njega sam mnogo naučio – rekao je Perišić.

Igramo za Malandu

Ivan je za Borussiju igrao od 2011. do 2013. godine, osvojivši prvenstvo i kup. Naš je reprezentativac na kraju istaknuo:

– Finale u Berlinu igrat ćemo za našeg tragično preminulog suigrača Malandu...

U finalu engleskog FA kupa u subotu na Wembleyu igrat će Arsenal – Aston Villa, dok će u finalu francuskog kupa PSG i Auxerre snage odmjeriti na Stade de Franceu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije